ΠΕΡΙ ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ..

ΑΝ Η ΠΑΕ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ,ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ..ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!

Αφού ξεπεράσαμε (ευτυχώς έγινε σταδιακά ,δυστυχώς βασανιστικά ..) την είδηση με την αποχώρηση του Σισέ απο την ομάδα ,αφού ακόμη προσπαθούμε να τον συνηθίσουμε με την φανέλα της Λάτσιο (εξ ου και η φωτογραφία) ,τώρα μπαίνουμε στο στάδιο των δηλώσεων και των εξηγήσεων γιατί τελικά έφυγε ο Djibril απο την ομάδα.

Ο καθένας μπορεί να το δει απο την μεριά που θέλει ,απο την μεριά που τον βολεύει και το συμπέρασμα του θα εξαρτηθεί ανάλογα με τον τρόπο που έχει μάθει να σκέφτεται .

Ας πούμε εγώ μετά το ντόμινο δηλώσεων του Σισέ ,θεωρώ πως η πιο ουσιαστική του ατάκα απο σημερινή του συνέντευξη ήταν ότι η
απόφαση που πάρθηκε για την πώληση του άνηκε 50% στον ίδιο και 50% στην ΠΑΕ. Παράλληλα τόνισε πως δεν έφυγε ελέω των ρατσιστικών επιθέσεων που δεχόταν απο υποανάπτυκτους ,ούτε λόγω των όσων γίνανε στο Καραϊσκάκη.

Και τώρα μπαίνουμε στο σημείο που ο καθένας μεταφράζει την παραπάνω πρόταση όπως θέλει.

"Τον Σισέ τον έδιωξε ο Τζίγγερ"
"Ο Σισέ έφυγε λόγω της διοικητικής αβεβαιότητας"
"Ο Σισέ την έκανε επειδή το ποδοσφαιρικό επίπεδο στην Ελλάδα δεν υφίσταται"

κτλ κτλ ..

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο Γάλλος ήθελε να δοκιμάσει πάλι τον εαυτό του σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο .Παράλληλα όμως είχε δεθεί απίστευτα με την ομάδα και τα όσα είχε πετύχει εδώ πέρα δεν θα τον βοηθούσαν να πάρει την απόφαση για το αντί με ελαφριά καρδιά. Όσον αφορά το οικονομικό ,όποιος πιστεύει πως ο Γάλλος έφυγε για τα φράγκα είναι τουλάχιστον ηλίθιος ,αφού το συμβόλαιο που είχε με την ομάδα απλά δεν υπήρχε και με τους όρους που είχε έπαιρνε πολύ περισσότερα φράγκα απο ότι τώρα στην Ιταλία .Αυτό είναι το 50% που αφορούσε τον ίδιο για να πάρει την απόφαση του να φύγει.

Μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό που είτε το θέλουμε ,είτε όχι είναι και μια άκρως ρεαλιστική εκδοχή. Ο Σισέ απο την μέρα που πάτησε το πόδι του ,μέχρι και την μέρα που έφυγε για την Ιταλία φαινόταν απο τον τρόπο συμπεριφοράς του ότι ήταν άκρως ανταγωνιστικός και δεν έπαιζε για τα φράγκα ,αλλά για την καταξίωση.

Τώρα πάμε στο υπόλοιπο 50% της απόφασης για πώληση του Γάλλου ,που ουσιαστικά μεταφράζεται και ως ευθύνη της ΠΑΕ.Ο Γάλλος μόνο τυχαία δεν πέταξε την συγκεκριμένη ατάκα. Η ΠΑΕ δεν τον ήθελε στην ομάδα ,ο Γόντικας έψαχνε να τον πουλήσει ,γιατί πολύ απλά οι μέτοχοι δεν βάζανε λεφτά για την ομάδα. Δεν υπήρχε καμία διάθεση απο την παε για παραμόνη του Τζιμπρίλ στην ομάδα και το είχε πάρει πρέφα και ο ίδιος. Ασχέτως τις εκδηλώσεις του κόσμου ...στην τελική δεν θα μπορούσε μόνο ο κόσμος να τον κρατήσει. Και προφανώς ούτε θα μπορούσε να κάτσει πάνω στο συμβόλαιο του ,την στιγμή που οι ίδιοι οι ιθύνοντες της παε του είχαν ανοίξει πιο πολύ την πόρτα της εξόδου. Για αυτό και θεωρήθηκε στο τέλος και επιτυχία η πώληση του!

Άρα συνοψίζοντας ,για μένα τα βασικά κριτήρια που παίξανε ρόλο για την αποχώρηση του Γάλλου απο την ομάδα ήταν η επιθυμία της παε να τον πουλήσει ,κάτι που τον βοηθούσε να αναπτύξει την επιθυμία του να παίξει σε ένα πιο απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αλλά για μένα η ουσία είναι πως ,αν ήθελε η παε να τον κρατήσει ο Σισέ δεν θα πίεζε καταστάσεις και δεν θα τρελαινόταν και να φύγει.

Όσον αφορά την περιβόητη συνέντευξη τύπου που μάθαμε πως θα δώσει ,ίσως αυτή να γίνει μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας ,αφού όπως ο ίδιος δήλωσε θέλει να κλείσει ευχάριστα το κεφάλαιο αυτό. Αλλά και να γίνει η συνέντευξη τύπου ,μην περίμενετε να ρίξει ευθύνες στους μετόχους και να πει πως ήθελε να μείνει .Είναι σαν να λέει στους Ιταλούς "με αναγκάσανε να έρθω" .

Λίγο λογική θέλει και όλοι καταλαβαίνουμε πως ο Γάλλος θα έμενε αν δεν τον οδηγούσαν στην έξοδο.

ΥΣ: Εδώ που τα λέμε και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι άκρως ανταγωνιστικό και ίσως περισσότερο και απο τα μεγάλα πρωταθλήματα. Και πρέπει ο Τζιμπριλ να το κατάλαβε στο Φάληρο αυτό ..

ΥΣ2: Μακάρι να τον ξαναδούμε με το τριφύλλι στο στήθος ή αν όχι ...τότε μακάρι να βρεθούμε αντίπαλοι και να βιώσουμε το απόλυτο standing ovation!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου