ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ..


Επειδή τις τελευταίες μέρες ακούμε διάφορους νοσταλγούς του παρελθόντος να εμφανίζονται σε όλα τα μμε και να μιλάνε για παίκτες ταλέντα ,παίκτες-πολυεργαλεία ..
Επειδή τα ΜΜΕ έχουν μπει για τα καλά στον χορό των ονομάτων ..
Επειδή ο Φερέιρα μίλησε για οράματα και πλάνα ..
Επειδή οι γνωστοί ...αμερόληπτοι και μη επιδοτούμενοι δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει και γράφουν για ανάγκη του Παναθηναϊκού να στηριχτεί σε Πορτογαλλικά πρότυπα ,να μοιάσει στην Πόρτο ,την Μπράγκα κτλ ..

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και επειδή εκεί που θα σας γυρίσουμε δεν αποτελεί μακρινό παρελθόν ,σας εξηγούμε γιατί ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ πρέπει να έχει ανάγκη κανένα πορτογαλλικό πρότυπο ,κανένα φθηνό ταλέντο και κανένα κατέβασμα του μ.ο. ηλικίας.

Το καλοκαίρι του 2005
κι αφού αποτύχαμε με μοναδικό τρόπο να χάσουμε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα που θα έδινε άλλη ώθηση στην ομάδα αποφασίσανε στην ΠΑΕ πως οι λύσεις τύπου Κωνσταντίνου ,Μπασινά (ασχέτως που πήγε ο καθένας μετά)περισσεύαν στην ομάδα και πως η ανάγκη για όραμα και ένα νέο πενταετές πλάνο ήταν κάτι παραπάνω απο επιτακτική .

Έτσι λοιπόν ο Τζίγγερ σε συνεργασία με τον τότε προπονητή Αλμπέρτο Μαλεζάνι ,ανακοινώσανε το πλάνο ,κατεβάσανε το μ.ο. ηλικίας και γεμίσανε την ομάδα με πιτσιρικάδες και ταλέντα που η ομάδα θα στηριζόταν πάνω τους για την επόμενη δεκαετία .

Οι μεταγραφές που γίνανε ήτανε οι: Σέριτς ,Μπίσκαν ,Έμπεντε ,Λεοντίου ,Τζιώλης ,Μάτζιος ,Τόργκελε ,Κονσεισάο ,Νίλσον ,Δάρλας και Θεοδωρίδης .

Ό,τι -υποτίθεται τα μεγαλύτερα ταλέντα σύμφωνα με την εποχή- καλύτερο κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά αποκτήθηκε και σε συνδιασμό με τα 2 μεγάλα ονόματα των Κονσείσάο και Μπίσκαν ,ο κόσμος γέμισε αισιοδοξία και αποδέχτηκε το πλάνο και την ...νέα εποχή .

Να θυμίσουμε πως τότε η ΠΑΕ μαζί με τους Κωνσταντίνου και Μπασινά ήθελε να αφήσει να φύγει και τον Παπαδόπουλο ...δηλαδή 3 παίκτες που ήταν οι κολώνες για την ομάδα τις 2 προηγούμενες σαιζόν.

Τα κατορθώματα αυτού του εγχειρήματος γνωστά ...αποκλεισμός στο Κύπελλο απο τον Εργοτέλη που έπαιζε Β Εθνική ,απώλεια του πρωταθλήματος απο τον ...Αύγουστο (ήττα απο γαύρο ,ισοπαλία απο τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό στην Λειβαδιά ) και συλλογή απο 5άρες στο champions league.

Mάλιστα τότε Γκότζος και Μαλεζάνι τολμούσανε να λένε πως το συγκεκριμένο πλάνο δεν έτυχε της υποστήριξης του κόσμου και πως δεν υπήρχε εμπιστοσύνη και υπομονή!!

Τέλος πάντων ..

Είμαστε πλέον στο καλοκαίρι του 2011 ,η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τον δεύτερο σερί της τίτλο κι ενώ υπήρχαν και με το παραπάνω οι δυνατότητες.

Η ΠΑΕ αφήνει 2 απο τους στυλοβάτες και κολώνες της ομάδας τα τελευταία 2 χρόνια ,Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σισέ και ο Φερέιρα βγαίνει και δηλώνει πως πάμε για νέα πλάνα ,οι εφημερίδες μιλάνε για νέα ταλέντα ...το μόνο που μένει να ειπωθεί είναι η μαγική ατάκα ..."5ετές πλάνο"!

Το τι θα γίνει τελικά ύστερα απο την αποχώρηση αυτών των 2 παικτών και με την ένταξη νέων ταλέντων ,θα το δείξει η πορεία ...ΑΛΛΑ επιτρέψτε μας να μην υπάρχει πλέον η στήριξη που υπήρχε το καλοκαίρι του 2005. Η αποτυχία είναι δεδομένη ,ΕΚΤΟΣ κι αν γίνει η απίστευτη δουλειά στις προπονήσεις ..

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΒΙΖΟΥΝ!!

ΥΣ: Τότε πήραμε τους Μάτζιο ,Τζιώλη που ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο για το μέλλον του. Πάνω σε αυτό θέλω να κάνω ένα σχόλιο :ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ...Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .Πρόκειται για μέτριες περιπτώσεις που είναι υπερεκτιμημένοι και υπερκοστολογημένοι και ένας Παναθηναϊκός αν θέλει να χτυπάει double και ευρωπαϊκή πορεία δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω τους.

ΥΣ2: Για να μην με πείτε και ανθέλληνα ,είναι απλά μέτριοι γιατί στην Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να κάνουν dolce vita και όχι να δουλεύουν σκληρά και να βελτιώνονται ...βλ.Νίνης!

ΥΣ3: Και να έχουμε το super σύνολο με μικρά παικτάκια πρωτάθλημα δεν παίρνουμε ,όσο δεν υπάρχει διοίκηση. Το παρασκήνιο κάνει πρωταθλητισμό ...όσο δεν εμπλεκόμαστε σε αυτό λόγω ανυπαρξίας ,ας πανηγυρίζουμε για τις δεύτερες θέσεις.

ΥΣ4: Μια φορά πέτυχε εγχείερημα με νέους παίκτες στην ιστορία του ο Σύλλογος. Κι αυτό ήταν επι Γκμοχ την δεκαετία του 80.

ΥΣ5: Θέλετε να μάθετε τι απέγιναν οι μεταγραφές-ταλέντα του 2005;
Δείτε ..http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_%C5%A0eri%C4%87
http://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Eb%C3%A9de
http://en.wikipedia.org/wiki/Georgios_Theodoridis_(footballer)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mikael_Nilsson_(footballer_born_1978)
http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelos_Mantzios
http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelos_Mantzios
http://en.wikipedia.org/wiki/Darlas
http://en.wikipedia.org/wiki/Sotiris_Leontiou
http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1ndor_Torghelle

ΥΣ6:Διαβάστε παλαιότερες στήλες της ανάρτησης ,εδώ!


ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Σχόλια