ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ


Μετά από τόσα επεισόδια στο σήριαλ που πρωταγωνιστούν τα παληκάρια μας στην ΠΑΕ, ήρθε η ώρα να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να κάνουμε κάποιες απλές σκέψεις όσον αφορά το τι έγινε μέχρι τώρα και βασικότερα το τι θα γίνει από δω και πέρα.


Κεφάλαιο Βγενόπουλος:

Όταν μπήκε στην ζωή μας πριν 3 χρόνια, όλοι τον πιστέψαμε γιατί είχε κουράσει η όλη κατάσταση με την οικογένεια. Ήμουνα κι εγώ ένας από αυτούς, πολύ περισσότερο επειδή δεν φαινόταν να υπάρχει εναλλακτική λύση στον ορίζοντα, παρόλο που η όλη ιστορία "μύριζε" κάπως περίεργα. Η εμπλοκή του στα Παναθηναικά κοινά δεν ξέρω αν όντως είχε απώτερο στόχο το να αναλάβει ενεργά τα ηνία της ΠΑΕ, αλλά σίγουρα είχε στόχο, και αυτόν τον κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό, να μαζέψει δημοσιότητα γύρω από το όνομά του και να ασκήσει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πιέσεις μέσω την ενασχόλησης του με τον Παναθηναικό. Εκεί είναι το μεγάλο φάουλ του για μένα. Όπως κι οι Βαρδινογιάννηδες τόσα χρόνια, έτσι κι αυτός απόφασισε να βάλει πλάτη τον κόσμο του Παναθηναικού και να πάιξει το "παιχνίδι" του σε άλλους τομείς. Καμμένο χαρτί θεωρείται για μένα ειδικά μετά από κανα δυο κινήσεις που δεν του βγήκαν όπως ήθελε στον επιχειρηματικό τομέα (βλ. Ολυμπιακές Αερογραμμές).

Κεφάλαιο Τζίγγερ:

Μετά από τόσα χρόνια τι να πει κανείς για αυτόν τον άνθρωπο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει τελειώσει από τον Παναθηναικό και έχει βρεί την λύση στο πρόβλημά του (ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει), καθώς και αυτός, όπως και όλη η οικόγενεια Βαρδινογιάννη, έχει σημαντικότερα θέματα να σκεφτεί. Όποιος ανοίξει λίγο τα μάτια του δεν θα κουραστεί πολύ μέχρι να φτάσει στην λύση του μυστηρίου.


Κεφάλαιο Γιαννακόπουλοι:

Τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι μας κρατούσαν τόσα χρόνια ζωντανούς με τις επιτυχίες στο μπάσκετ, με λεφτά στις εκάστοτε ομαδάρες του Ζοτς και χτίζοντας ουσιαστικά μια ευρωπαική αυτοκρατορία. Ωραίο το μπάσκετ, ωραίοι κι αυτοί αλλά εδώ μιλάμε για μπάλα. Τα φράγκα είναι πιο πολλά, και οι "πιέσεις" ακόμα περισσότερες. Το παιχνιδάκι το πάνε πολύ καλά καθώς μοναδικός τους σκοπός όπως φαίνεται είναι να ασχοληθούν με την μπάλα. Παίζουν ωραίο παιχνιδάκι με τον Τζίγγεράκο και στο τέλος ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Τώρα θα είναι αυτό το καλοκαίρι, θα είναι το αλλό κανείς δεν ξέρει. Οι μόνοι που το γνωρίζουν αυτό είναι οι ίδιοι καθώς τα λεφτά έχουν στερέψει και δικαιολογημένα αφού αυτό το αθάνατο ελληνικό κράτος έχει σταματήσει να πληρώνει τον τομέα τους εδώ και καιρό. Δε μιλάω μόνο για αυτούς, μιλάω για όλη την βιομηχανία στην οποία είναι μπροστάρηδες και μέχρι πρότινος κάνανε χρυσές δουλείες. Δύσκολη η θέση τους, δυσκολότερη η οικονομική τους κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Μένει μόνο να το "ομολογ-ήσουν".
Μεγάλη τους πατάτα ο μικρός, που βαδίζει στα χνάρια του Γκότζου και πρόσφατα τον πήρε από το χέρι για να τον καθοδηγεί καλύτερα. Εκεί νομίζω ό,τι βρίσκεται και η ουσία του πράγματος. Όπου βλέπετε αυτό τον "δημοσιογράφο", εκεί να μένετε γιατί εκεί θα βρίσκεται η ουσία. Και ενίοτε και τα λεφτά.

Κεφάλαιο Πατέρας: 

Για τον κόσμο είναι ένας από τους λίγους. Αλλά προσωπικά δεν ξέρω τι προσπάθησε να καταφέρει. Είναι η δυσκολότερη περίπτωση από όλες και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί μαζί του. Και το λέω αυτό γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν κέρδισε κάτι μέσα από τον Παναθηναικό. Εκτός κι αν οι προθέσεις του ήταν να καρπωθεί όλα αυτά που θα πετύχαινε ο Βγενόπουλος μέσα από τον Παναθηναικό με το αζημίωτο φυσικά. Είδωμεν διότι αυτή η περίπτωση χρίζει περαιτέρω ανάλυσης. Προσοχή. Δεν υποστηρίζω ότι δεν έχει μερίδιο ευθύνης. Έχει και μεγάλο μάλιστα. Αλλά δεν τον θεωρώ καμμένο χαρτί όπως τον Τζίγγερ και τον Βγενόπουλο. Τό όνομα θα συνεχίσει να παίζει στα επόμενα επεισόδια και πιστεύω ότι δεν έχει τελειώσει με τον Παναθηναικό. Είδωμεν...

Κεφάλαιο media:

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ΜΗΝ ξαναδιαβάσετε απόψεις "πράσινων" δημοσιοκάφρων. Θες ο Βασιλαράς, θες ο Γκόντζος, θες τα τσιράκια του Δημητράκη, όλοι αυτοί βγάζουν λεφτά στις πλάτες του Παναθηναικού. Δρουν δυστυχώς ανεξέλεγκτα και τα αφεντικά ανοίγουν sites για να γίνεται πιο εύκολη η μαζοποίηση πληρώνοντας αδρά και γελώντας πίσω από τις πλάτες μας. Από κατευθυνόμενες μαλακίες άλλο τίποτα αυτή η χώρα και δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να το καταλάβετε αυτό. Μείνετε μακριά από εφημερίδες και sites και μην μπαίνετε στην διαδικασία να διαβάζετε μαλακίες που πληρώνονται ακριβά.

Κεφάλαιο Γήπεδο:

Δύο απλά πραγματάκια σε αυτό το θέμα. Ας σηκωθεί το γαμημένο και να δείτε μετά πως θα τρέχουν όλοι για τον Παναθηναικό "τους". Απλά μετά θα πρέπει να είμαστε δυο φορές πιο προσεκτικοί με το τι θα γίνει.

Υ.Γ.: Στη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν υπάρχει ειδικός χώρος για Δημητρη Γιαννακόπουλο και Γκόντζο. Δυστυχώς συμπορεύονται και οι δύο με το κεφάλαιο Γιαννακόπουλοι.

Υ.Γ.1: Θα ακολουθήσει ειδική ανάρτηση για την ανερχόμενη "Χρεωκοπία" όπως ακούγεται. Ψάχνουμε γιατί δεν μπορούμε να εμπιστευτόυμε τους ρουφιανούς που δημοσιέυουν ότι θέλουν χωρίς καν να ξέρουν τι σημαίνει η λέξη χρεωκοπία.

Υ.Γ.2: Ο Θανάσης δήλωσε πως το μέλλον είναι ζοφερό. Εγώ απλά πιστεύω πως το μέλλον είναι αυτοί.

Υ.Γ.3: Όποιος πιστεύει ακόμα ότι αυτός που θα ανακατευτεί με τον Παναθηναικό δεν έχει προσωπικά οφέλη είναι γελασμένος. Το θέμα είναι ποιος έχει τα περισσότερα.

Σχόλια

  1. Ανδρέας Βγενόπουλος: Πρόκειται ίσως για τον μέτοχο που έχει ακούσει τα περισσότερα (πλην του Βαρδινογιάννη). Δημιούργησε την ΠΕΚ και είχε στόχο να μπει στην ΠΑΕ μαζί με τους αδελφούς Γιαννακόπουλου. Γι’ αυτό και στο ξεκίνημά ήταν σχεδόν… αυτοκόλλητος με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μια διαφωνία του, όμως, και η ατάκα του «Βγενό» στον Δημήτρη: «Ξέχνα το, ο Βαρδής δεν πουλάει», σε ένα ραντεβού που είχαν οι δυο τους, άλλαξε την κατάσταση, μια και ο γιός του Παύλου έγινε έξαλλος με αυτό που άκουσε και κατηγόρησε τον Βγενόπουλο για προδοσία. Οι… ειδικοί λένε ότι αυτή ήταν η πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του πολυμετοχικού, μια και μετά τη συνάντηση των δυο, ο Δημήτρης προέτρεψε τον πατέρα του να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη («Πεντελικόν») να τα βρει μαζί του και να διαλέξει διαφορετική κατεύθυνση. Κάτι που, φυσικά, έγινε. Εκείνο το ραντεβού, σύμφωνα με πολλούς, άλλαξε τα πάντα. Ο… μονιασμένος πολυμετοχικός έγινε διχασμένος. Από εκεί και μετά ο «Βγενό» ήταν σε διαρκή ρήξη με τον «Τζίγκερ» και τον Δημήτρη. Ανακοινώσεις, δημόσιες αντιπαραθέσεις, ειδικά… αφιερώματα του Γιαννακόπουλου, στα μέσα που διαθέτει, για τον Mr. Mig και έντονο παρασκήνιο, μέχρι τη στιγμή που ο Βγενόπουλος, συναντήθηκε μαζί με τον Πατέρα και τον Τζίγκερ, στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τη μεταβίβαση του 25% στα χέρια τους. Βγαίνοντας, ο Βγενόπουλος μίλησε για διαφαινόμενη συμφωνία στο τέλος της σεζόν, αλλά λίγο καιρό μετά με ανακοίνωσή του τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Ο λόγος; Απλός. Σ’ όλο αυτό το μεσοδιάστημα, ο πόλεμος συνεχιζόταν. Πεδίο συνεννόησης ανάμεσα στους μετόχους δεν υπήρχε και τα… μουγκρητά από κάθε πλευρά ήταν σχεδόν εβδομαδιαία συνήθεια. Στο μεταξύ, τα… ειδικά αφιερώματα από τον Δημήτρη, δεν είχαν σταματήσει (ούτε τώρα, αν δεν κάνω λάθος). Θυμίζω, ότι λίγες μέρες πριν ο Βγενόπουλος πει ότι δεν ενδιαφέρεται, τελικά, για το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ, είχε βάλει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το γράφω αυτό για να καταλάβετε ότι η φυγή του, προφανώς, δεν είχε να κάνει με οικονομικούς λόγους. Αν ήταν έτσι, θα είχε… λακίσει πριν από την αύξηση.

    Τι γίνεται, λοιπόν, τώρα; Αντί οι μέτοχοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και πουν το πολύ απλό «Κύριοι, πάμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να χαράξουμε μια νέα πορεία με λιγότερα λάθη και περισσότερα σωστά», άλλοι στέλνουν αντιπροσώπους, άλλοι εκδικούνται και άλλοι λένε τον πόνο τους, χωρίς να προτείνουν τίποτα.

    Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρουσιάζεται εκδικητικός, σαν να νομίζει ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, η μεγάλη μάζα του κόσμου που ήταν πάντα απέναντί του, θα καταλάβει τι έχασε και θα του πει «Σωτήρα, έλα πίσω»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσίευμένο από τον Κο Δεσύλλα, το ως άνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε τι θες να πεις με το παραπάνω κομμάτι του Δεσύλλα;
    Ασπάζεσαι την άποψή του ή κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου