DEJA VU ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ 1997 ..


Παρακολουθώντας τις πορείες όλων των τμημάτων φέτος και ειδικότερα μετά απο την χθεσινή ήττα-αποκλεισμό στο βόλλευ γυναικών που μας στερεί τον πρώτο τίτλο ύστερα απο 6 ολόκληρα χρόνια ,το μυαλό μας πάει μοιραία στην καταραμένη σαιζόν 1996-1997 ,όπου όλα πηγαίναν στραβά στον Σύλλογο..

Παράλληλα οι ομοιότητες με εκείνη την σαιζόν δεν περιορίζονται μόνο στα αγωνιστικά ,καθώς και τότε ήταν η ...
απαρχή της παράγκας του Μητρόπουλου και του Κόκκαλη με τα πρώτα όργια να έχουν ξεκινήσει στον χώρο του ποδοσφαίρου και τον γαύρο να βγαίνει κερδισμένος απο όλη αυτήν την ιστορία ..

Σε επίπεδο τίτλων τώρα ,στα ομαδικά αθλήματα είχαμε τον συγκλονιστικό απολογισμό του μόλις 1 !!
Και αυτός ήταν στην αρχή της περιόδου ,το δηπειρωτικό κύπελλο και ήρθε απο το τμήμα μπάσκετ .

Συγκεκριμένα ,στο ποδόσφαιρο είχαμε μείνει ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!
Στο μπάσκετ είχαμε αποκλειστεί απο τον γαύρο στους 8 της Ευρώπης με ένα ταπεινωτικό -20 μέσα στο οακα .Στο κύπελλο χάσαμε στον ημιτελικό απο τον Απ.Πατρών και στο πρωτάθλημα τερματίσαμε πέμπτοι ,μένοντας εκτός Ευρωλίγκας!
Στο βόλλευ αντρών εκείνη η σαιζόν ήταν η απαρχή των οικονομικών προβλημάτων και της πλήρης απαξίωσης του τμήματος .
Ενώ στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα ,η μετριότητα εώς και ανυπαρξία αντικατοπτρίζει την τότε εικόνα ..

Το παράδοξο της όλης ιστορίας ,ήταν πως η σαιζόν 1996-1997 διαδεχόταν ίσως και την πιο πετυχημένη σαιζόν σε Συλλογικό επίπεδο ,καθώς την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχαμε φτάσει στους 4 της Ευρώπης στην μπάλα και είχαμε πάρει άνετα το πρωτάθλημα .Στο μπάσκετ γινόμασταν η πρώτη ελληνική ομάδα που σήκωνε το πρώτο Ευρωπαϊκό και στο βόλλευ η ομάδα πήγαινε τρένο και έπαιρνε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα .

Η αλήθεια είναι πως τόσο άσχημη χρονιά ,όπως εκείνη δύσκολα θα ξανακάνουμε σαν Σύλλογος ,αλλά οι ομοιότητες με την φετινή χρονιά είναι αρκετές και οι αναμνήσεις φρικτές.

Όπως και τότε ,απλά τα πράγματα στον Σύλλογο δεν πάνε καλά ,τα πάντα κινούνται σε ένα απαισιόδοξο tempo και όλα τα τμήματα κινούνται στην πλήρη μετριότητα .

Ελπίζουμε τουλάχιστον φέτος τα πράγματα να κυλήσουν προς το τέλος καλύτερα και να μην πανηγυρίσουμε μόνο έναν τίτλο ..

ΥΣ: Τα πάντα στην ζωή είναι ένας κύκλος ...όπως και να χει η εξέλιξη της φετινής χρονιάς μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

ΥΣ2: Μπάσκετ αντρών - Βόλλευ γυναικών ...τα πλέον πετυχημένα τμήματα και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες μουρμούρες και απαξιώσεις ..


ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Σχόλια