AΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αγαπητοί φίλοι,
Μετά από αρκετές ώρες από τη λήξη του παιχνιδιού και αφού η πίεση επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα αναρωτήθηκα το εξής:
Για ποιο λόγο ήθελα να κερδίσει η ομάδα χθες; Για τους τρεις βαθμούς της νίκης; Μάλλον όχι αφού το πρωτάθλημα δύσκολα θα κατακτιόταν! Για να αποκτήσει νέο ενδιαφέρον ως τη λήξη του κα έτσι θα πηγαίνω με μεγαλύτερη ζέση στο γήπεδο; Μάλλον όχι αφού ούτως η άλλως στο γήπεδο θα ήμουν την Κυριακή και στο -10!
Ήθελα λοιπόν να κερδίσουμε για να δει όλη η Ελλάδα επιτέλους ότι πράγματι έχουμε καλύτερη ομάδα! Ότι τα συμπαθέστατα, κατά τ’ άλλα, πρόβατα, έτρωγαν, τρώνε και θα τρώνε κουτόχορτο μια ζωή! Ότι η κόκκινη χούντα επιτέλους θα γκρεμιζόταν μέσα στο γήπεδο! Εν ολίγοις ένα ξεφτιλισμό της ομάδας του Ολυμπιακού, της αλαζονείας των παικτών του και συνάμα της νοοτροπίας των οπαδών του.
Και αυτό ακριβώς έγινε χθες! Όλη η Ελλάδα είδε ποια ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο και ποιος έπρεπε να είναι ο νικητής! Αυτό το συνονθύλευμα που ονομάζεται Ολυμπιακός είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια ολόκληρης της Ευρώπης! Το ίδιο και οι οπαδοί του!
Η χθεσινή βραδιά επιβεβαίωσε μέσα μου γιατί είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ! Γιατί δε θέλω να κερδίζω, αν δεν το αξίζω! Γιατί η μεγαλύτερη ηδονή μου είναι η αναγνώριση της ανωτερότητας από τους αντιπάλους! Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τον υπεραλαζόνα Μουρίνιο να χαιρετάει έναν έναν τους παίχτες μας! Γιατί ακόμα και μετά από μία ήττα μπορώ να αισθάνομαι υπερήφανος για την ομάδα μου! Πότε άλλοτε έχει ξαναγίνει, να αποθεώνεται μια ομάδα μετά από ήττα; Σκεφτείτε αν έχει ξαναγίνει αυτό… Κι όμως έχει ξαναγίνει! Με τον Ομπράντοβιτς πέρσι! Γιατί μπορώ να 
σέβομαι και να αναγνωρίζω από μόνος, δίχως να περιμένω να πρέπει να πάρω γραμμή!
Γι΄ αυτό είμαι υπερήφανος που είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ! Και ακόμα πιο υπερήφανος είμαι που την παναθηναϊκή ιδέα την υπηρετούν παίχτες σαν τον Σισσέ!

panos

Σχόλια