KAI ΤΩΡΑ ...ΚΑΖΑΝ!


Μετά το πιο κομβικό ματς του πρωταθλήματος ,έχει σειρά το πλέον καταλυτικό ματς για την συνέχεια μας στην Ευρώπη. Ένα ματς που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και σίγουρα αποτελεί ένα ακόμη τεστ για όλους. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ,με νίκη έχουμε τον πρώτο λόγο για europa league και καλές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση του champions league. Mε ισοπαλία χάνουμε το τρένο της πρόκρισης και είμαστε σε δύσκολη θέση για το europa .Ενώ με ήττα χάνουμε τα πάντα και πιθανότατα τα επόμενα ματς αποτελούν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το θέμα είναι τι ...
μπορούμε να διεκδικήσουμε αύριο και τι είμαστε σε θέση να ζητήσουμε απο τα επόμενα 2 παιχνίδια. Άποψη μου; Δεν περιμένω να δω διαφορετικό Παναθηναϊκό. Ούτε ο Νιόπλιας θα αλλάξει νοοτροπία μέσα σε 2 μέρες. Θα μπούμε με το κλασσικό παθητικό μας παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο -ανάλογα και με την υπάρχουσα κατάσταση- θα παίξουμε για κανα τέταρτο πιο επιθετικά. Ούτε απο τον Κατσουράνη περιμένω κάνει κούρσες. Πρέπει πλέον να αντιμετωπίζουμε την ομάδα με κάποια δεδομένα ,για να μην εθελοτυφλούμε κιόλας.

Βέβαια υπάρχουν και στοιχεία που αύριο μπορεί να εκμεταλλευτούν οι παίκτες. Όπως η θέση του Χριστοδουλόπουλου πίσω απο τον Σισέ ,σε πιο ελεύθερο ρόλο ,όπως η ...έξυπνη χρησημοποίηση του Γκαρσία στο β ημίχρονο. Απο το Σάββατο είχαμε κέρδη ,εκτός του αποτελέσματος και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε .Ακόμη και για τον Γκοβού ,μπορεί ο Νιόπλιας να τον χρησημοποιήσει στο δεύτερο μέρος ,ώστε να είναι φρέσκος και κινητικός όταν οι Ρώσοι θα έχουν χάσει δυνάμεις (όπως έγινε και στην Αθήνα).

Σίγουρα οι Ρώσοι δεν είναι ομάδα φόβητρο ,ούτε κάποιο αψυχολόγητο σύνολο παικτών. Είναι δεμένοι ,με άριστα οργανωμένες επιθέσεις και άμυνες. Δεν ανοίγουν το παιχνίδι τους και καλύπτουν πρωτίστως τα νώτα τους. Άρα η ομάδα μας ξέρει ποιους πάει να αντιμετωπίσει και αυτό μόνο καλό είναι.

Είναι ευκαιρία να πάρουμε το διπλό αύριο. Δεν είναι ουτοπικό να το πιστεύουμε ,αρκεί οι παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι και να έχουν ένα πλάνο.

Επαναλαμβάνω: δεν περιμένω να δω κάτι διαφορετικό αύριο ,επειδή νικήσαμε τον γαύρο δεν σημαίνει ότι γίναμε ομαδάρα και δεν έχουμε προβλήματα φυσικής κατάστασης. Για μένα δύο είναι τα κλειδιά για το αυριανό ματς. Πρώτον να μην επιτρέψουμε στους Ρώσους να κάνουν γρήγορο παιχνίδι γιατί θα κλατάρουμε και δεύτερον να αξιοποιείται καλύτερα ο Σισέ. Να μην έχει μόνο μια πηγή τροφοδότησης. Αν πάει σωστά η μπάλα στα πόδια του ,δεν σταματιέται.

Υπόλοιπα για το ματς αύριο και μην ξεχνάτε πως είναι προγραμματισμένο για τις 19:30 και όχι για τις 21:45.

Σχόλια