ΤΕΠΙΤΣ & ΚΑΛΑΘΗΣ - ΑΠΟΨΗ

Πολύ κουβέντα γίνεται για αυτούς τους δύο τον τελευταίο καιρό, για το αν μπορούν να βοηθήσουν με την παρουσία τους στην θέση ένα και να δίνουν ανάσες στον Μήτσο στα μεγάλα ματς. Οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στον κόσμο, αφού δήλωσε πως αν κάποιοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ομάδας τότε πρέπει να οδεύσουν προς την πόρτα της εξόδου.

Μέχρι στιγμής στους σοβαρούς αγώνες,
(της Ευρωλίγκας) ο Μήτσος παίζει πάνω απο 35 λεπτά και στο πρωτάθλημα μέχρι 5 ώστε να ξεκουράζεται, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους άλλους δύο να δείξουν τι αξίζουν.  Εχτές κόντρα στο Περιστέρι και οι δύο ήταν πολύ καλοί  αν και το παιχνίδι σίγουρα δεν ήταν εξίσου απαιτητικό και δεν βοηθάει στο να βγάλει κανείς συμπεράσματα.

Προσωπικά πιστεύω στους δύο αυτούς παίχτες και ίσως σας έχω κουράσει λέγοντας το σε κάθε δημοσίευση μου αυτό. Ο Τέπιτς είναι ταλαντούχος παίχτης, 23 ετών με σπουδαία αθλητικά προσόντα και καλές κινήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του?  Η ανασφάλεια του. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα απο τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Φοβάται να πάρει προσπάθειες και όταν το κάνει είναι μετά απο τόση σκέψη που οδηγήται σε λάθη. Πιστεύω ότι μέχρι τον Φλεβάρη που αρχίζουν τα σημαντικά ματς θα το έχει ξεπεράσει και θα βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. 

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι εχθές πήρε 15! προσπάθειες μέσα στο αγώνα σε 30 λεπτά συμμετοχής σημειώνοντας 24 πόντους με 4/5 τρίποτα (δεν είναι κακό ποσοστό για παίχτη που κατηγορούν ότι δεν έχει σουτ..). Σαφέστατη η οδηγία του Ομπράντοβιτς να πάρει προσπάθιες και στους συμπαίκτες του να τον ψάχνουν συνεχώς. Αν ανέβει η ψυχολογία του θα δείτε ωραία πράγματα απο τον Μιλένκο, εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε!


Όσον αφορά τον Καλάθη ο οποίος είναι ακόμα νεότερος τα πράγματα είναι πιο απλά. Γρήγορος παίχτης, βλέπει ωραία το γήπεδο αλλά δεν είναι απειλητικός με την μπάλα στα χέρια. Η εξέλιξη του απο πέρσι είναι τεράστια. Δείχνει σπουδαίο πάθος στην άμυνα και προσθέτει συνεχώς στοιχεία στην επίθεση. Συνεχώς βελτιώνει το σουτ του, το οποίο θα αναγκάζει τους αντιπάλους να τον παίζουν απο κοντά με αποτέλεσμα να του δίνεται η δυνατότητα να τους περάσει λόγο ταχύτητας και να κάνει ένα απλό lay-up ή ένα split-out σε ξεμαρκάριστο παίχτη!

Επιμένω πως και οι δύο παίχτες μπορούν να βοηθήσουν ΠΟΛΥ τον Παναθηναϊκό. Το μόνο ερωτηματικό είναι το πόσο γρήγορα θα ξεπεράσει την ανασφάλεια του ο Τέπιτς και η βελτίωση του Καλάθη μέσα στην χρονιά. Το ξαναλέω τους δύο αυτούς τους χρειαζόμαστε απο τον Φλεβάρη και μετά. Μέχρι τότε θα έχουν πάρει αρκετά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και ευελπιστώ πως αμφότεροι θα είναι έτοιμοι!

-Ελπίζω ότι δεν θα με κρεμάσουνε!

-Ζηλεύω τους πιτσιρικάδες που στα 17 τους παίρνουν οδηγίες απο τον μεγάλο Ζέλικο.. Η πουτάνα η μπάλα δεν έκανε το χατίρι σε κανέναν απο του δύο εχτές αλλά είναι πολλά υποσχόμενοι και οι δύο, με αρκετή όρεξη όπως φάνηκε στο γήπεδο και όχι βεντέτες!

Σχόλια