ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Η χώρα μας περνάει μία απο τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία της όσον αφορά την οικονομική της κατάσταση. Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες, είτε αυτοί είναι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, εισοδηματίες ή οτιδήποτε άλλο. Όπως πολλοί τομείς, ένας απο αυτούς που έχουν επηρεαστεί δραματικά είναι και ο αθλητισμός και πο αποφάσεις των αρμοδίων φορέων κάθε άλλο παρά βοηθάνε την κατάσταση.

Θα αναφερθώ στα δύο δημοφιλέσθερα αθλήματα κυριώς για να δείξω πως το κράτος, τα αρμόδια όργανα ακόμα και οι παίχτες, αντί να βοηθήσουν,,,
στην άνθηση του αθλητισμού για να μην πω σε αυτήν την χρονική στιγμή την διάσωση του, ουσιαστικά τον καταστρέφουν με τις αποφάσεις τους.

Ας ξεκινήσουμε απο το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Έχουμε φτάσει 6η αγωνιστική έχοντας παίξει τρεις αγώνες εντός έδρας μόνο έναν όμως με κόσμο. Δεν θα μπω στην συζήτηση για το αν η ποινή ήταν άδικη ή πολύ αυστηρή, αλλά θα αναφέρθω στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχασε έσοδα 500.000 ευρώ σε αυτούς τους δύο αγώνες, την αξιοπιστία του απέναντι στους 30.000 κατόχους διαρκείας και είχε ζημιά απο τα χρηματικά πρόστιμα.
Δεν διαφωνώ με την ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια, αλλά θα έπρεπε να δίνεται στην διοίκηση η δυνατότητα τουλάχιστον να επιλέξει τον αγώνα στον οποίον θα εκτίσει τη ποινή, καθώς στην ουσία η ποινή είναι η ίδια, αλλά το χρηματικό κόστος στις ΠΑΕ τελείως διαφορετικό. Άλλο να μην έχεις κόσμο με την Κέρκυρα πχ, και άλλο με τον Παοκ. Προσπαθώντας να εξαλήψετε την βία έχετε καταντήσει να καταστρέφετε το ποδόσφαιρο!
Αν βάλουμε στην κουβέντα και το θέμα του γηπεδικού το οποίο απασχολεί τον Παναθηναϊκό γύρω στα 10 χρόνια καταλαβαίνει κανείς τι ποσά έχουν σπαταληθεί στα σχέδια, τα έργα και την γραφειοκρατία με κανένα χειροπιαστό κέρδος για τον Παναθηναϊκό. Πως περιμένετε το ποδόσφαιρο συγκεκριμένα να πάει μπροστά αν αδιαφορείται πλήρως για το σύνολο αλλά κοιτάτε ο καθένας μόνο τα συμφέροντα του?

Τα παραπάνω ήταν συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Αν κοιτάξουμε και άλλες ομάδες, της Αθήνας και της επαρχίας εκεί να δείτε χάλια. Αντικειμενικά ποιος θα διαφωνίσει οτι το αεκάκι το ξεφτυλίσανε με το γκρέμισμα της Φιλαδέλφειας και ψεύτικες υποσχέσεις? (θέλουν να κάνουν το ίδιο σε εμάς βέβαια..) Χρειάζεται ριζικές αλλαγές και σωστές αποφάσεις αν θέλετε να δείτε κάτι καλύτερο.. Το έχουμε ξαναπεί, για να έχεις δικαίωμα να έχεις απαιτήσεις απο τον κόσμο που βλέπει το άθλημα θα πρέπει και το θέαμα να είναι ικανοποιητικό, γιατί αλλίως τα 30 ευρώ που βάζει πχ ο Κομπότης στους φιλοξενούμενους είναι απλά προκλητικά!


Όσον αφορά το Μπάσκετ τώρα, η κατάσταση εκεί είναι χειρότερη και έχει φτάσει στην κόψη του ξυραφιού. 17 Οκτωβρίου και το πρωτάθλημα δεν ξεκινά, με τους παίχτες να κηρύσουν απεργία επ'αόριστον, παράγοντες όπως ο Γιαννακόπουλος δικαίως να ξεσηκώνονται, καθώς τόσο χρόνια είναι συνεπής και δεν μπορούν να κατεβάσουν την ομάδα στο πρωτάθλημα το οποίο θα χειροτερέψει την χασούρα που έχει τόσα χρόνια η ΚΑΕ (και η κάθε ΚΑΕ). Δημιουργείται λοιπόν ενας φαύλος κύκλος που μόνο κακό μπορεί να κάνει, με τον ΕΣΑΚΕ να μην φαίνεται διατεθυμένος να κάνει πίσω σε κανένα απο τα αιτήματα των καλαθοσφαίριστών μεταξύ των οποίων ζητάνε και την ασφάλιση των παιχτών της Α2, πράγμα διόλου περίεργο.
 Όλα αυτά εντομεταξί έρχονται να δέσουν με την τρελή  απόφαση, για την αύξηση της φορολογίας των συμβολαίων, η οποία σκοτώνει τις τσέπες των μετόχων των ομάδων και κάνει την Ελλάδα λιγότερο δημοφιλή για ξένους παίχτες. Αν δεν βάλει κανείς νερό στο κρασί του δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε μπροστά, και μας βλέπω να παίζουμε το πρωτάθλημα με ξένους και πιτσιρίκια.

Αν αναφερθούμε μάλιστα στα ερασιτεχνικά τμήματα, όπως βόλλευ, πόλο και λοιπά η κατάσταση είναι για κλάμματα, γεγονός που επιβεβαιώνετε απο την απόφαση της ομοσπονδίας Βόλλευ για παράδειγμα οι ομάδες να παίξουν στον τελικό του Σούπερ Καπ με λίστες παιχτών αντί με τα δελτία του καθενώς ξεχωριστά.

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τον αθλητισμό, αυτό είναι λογικό και προβλέψιμο ως έναν βαθμό. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι για τους εμπλεκομένους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις έτσι ώστε να σωθεί ο αθλητισμός, ένα απο τα σημαντικότερα στοιχεία κάθε κοινωνίας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι είστε στον λάθος δρόμο και αν δεν ασχοληθείτε σοβαρά σύντομα δεν θα υπάρχει σοβαρός πρωταθλητισμός σε κανένα άθλημα...

Υ.Γ - Όταν δεν υπάρχει επίπεδο στο άθλημα ο κόσμος ασχολείται με τρίτα γεγονότα, όπως το παρασκήνιο το ένα και το άλλο... Σκεφτείτε το!

Υ.Γ2- Καλώς η κακώς πλέον τα αθλήματα στηρίζονται στο κεφάλαιο, οπότε αν δεν στηρίξει το κράτος τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ (και δεν λέω για επιδοτήσεις) δουλειά δεν θα γίνει σωστά...

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/10/10 6:46 μ.μ.

    re ase twra me thn krish kai malakies.perimenw apo tous abramovic na pesoun trela leyta kai ianouario kai iounio.dikaiologies komenes .....an den mporoun na pane spitia tous ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασες το κείμενο πριν κάνεις το σχόλιο? Εντελώς φιλικά..
    Δεν αναφέρομαι στην ικανότητα των μετόχων να βάλουνε λεφτά, αλλά την αρμοδιότητα που έχουν και άλλοι ώστε τα λεφτά που βάζουν οι μέτοχοι να μην πηγαίνουν στράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου