ΙΣΟΒΙΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ



Δεν μπορείς να μιλάς για αποτυχία, όταν κατακτάς το πρωτάθλημα. Αθλητισμό κάνουμε. Δεν υπάρχουν μόνο οι νίκες, δεν κερδίζεις μόνο. Υπάρχουν και οι ήττες, οι δύσκολες στιγμές. Κίνητρο έτσι κι αλλιώς υπάρχει πάντα. Αυτό που μας κακοφάνηκε πέρυσι ήταν κυρίως η πορεία στην Ευρωλίγκα.

Αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης όταν ρωτήθηκε για το αν η χρονιά που μας πέρασε ήταν αποτυχημένη και για το αν θα είναι ένα κίνητρο το ότι δεν πέτυχε όλους της τους στόχους η ομάδα.

Δεν χρειάζεται καν να το πει κανείς πως οι στόχοι του Παναθηναϊκού κάθε χρόνο είναι τρεις. Το πρωτάθλημα κάθε χρόνο είναι δικό μας, στην Ευρωλίγκα φέτος αποκλειστήκαμε νωρίς γιατί η περίοδος ντεφορμαρίσματος ήρθε την χειρότερη στιγμή, και χάσαμε το κύπελλο κάτι για το οποίο βέβαια δεν μπορεί να παραπονεθεί κανείς καθώς όταν παίζεις μονά παιχνίδια μπορεί κάτι να παει στραβά και να χάσεις στις λεπτομέρειες. Παρ' ότι χάσαμε υπήρχε η χαρά να βλέπεις τους γαύρους να βασανίζονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο φοβούμενοι ότι πάλι φάπα θα φάνε. Η χρονία αποτυχημένη δεν είναι, αλλά η ομάδα σίγουρα μπορούσε να πάει καλύτερα.

Για φέτος δήλωσε χαρακτηριστηκά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού: "Φέτος θέλουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο, να προσπαθήσουμε περισσότερο, να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να παίξουμε καλό μπάσκετ, να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ". Αναφορά για το πρωτάθλημα δεν χρειάζεται, ο στόχος είναι ο ίδιος διατήρηση της κορυφής και ένα γερό μάθημα στον βασιλάκη.


Υ.Γ: Τα πιό γλυκά ευρωπαϊκά είναι στην έδρα του αντιπάλου (βλ. Μπολόνια) .. βλέπε Βαρκελώνη 2011.. Για πάμε..

Σχόλια