ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ


Όπως είναι λογικό όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou κύριο μέλημα είναι να αντέξει η άμυνα και να προσπαθήσεις να χτυμήσεις με αντεπιθέσεις ή στημένα. Ο Νιόπλιας φαίνεται πως θα κατεβάσει την ομάδα με σύστημα 4-5-1.

Η τετράδα της άμυνας θα είναι ίδια με αυτή στο Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς Kante, Boumsong αρχίζουν να δένουν μεταξύ τους και να συνενοούντε καταπληκτικά. Στα πλάγια Μαρίνος στα δεξιά και Βύντρα στα αριστερά πάνω στον Μέσσι.

Απο εκεί και πέρα μπροστά απο την άμυνα θα είναι ο Ζιλμπέρτο με τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη δίπλα του να κάνουν παιχνίδι και να βοηθάνε στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Η λογική λέει οτι οι άλλες θέσεις είναι σίγουρες με Λέτο αριστερά, Γκοβού δεξιά και Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.

Η μόνη πιθανή αλλαγή στο παραπάνω σχήμα ίσως να είναι ο Σιμάο στην θέση του Καραγκούνη, ή του Λουίς Γκαρσία, το δεύτερο όμως όντας λιγότερο πιθανό γιατί θα ήταν ένα αρκετά πιο επιθετικογενές σχήμα.

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται απο μία εντός έδρας ήττα απο νεοφότιστη ομάδα το οποίο δεν είναι ότι καλύτερο γιατί δύσκολο να γκελάρει σε συνεχόμενα παιχνίδια, παρόλ' αυτά η ήττα δείχνει ορισμένες αδυναμίες της Μπαρτσελόνα η οποία θα ανοιχτεί για να πετύχει τον στόχο της και θα δώσει την ευκαιρία στον Σισέ καθώς και στους Λέτο και Γκοβού να σκοράρουν απο κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας.

Σχόλια