ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ














Πρεμιέρα αύριο των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας ενάντια στην πρωταθλήτρια κόσμου Μπαρτσελόνα και είναι ευκαιρία να θυμηθούμε παλαιότερες αναμετρήσεις της ομάδας μας με την Μπαρτσελόνα με έμφαση βεβαίως στον άδοξο αποκλεισμό στους 8 του C.L μετά απο έναν συγκλονιστικό επαναληπτικό στην Βαρκελώνη.
...



Την τελευταία δεκαετία ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα 4 φορές, έχοντας μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Ας ξεκινήσουμε απο το πιό πρόσφατο, την σεζόν 2005-2006 όπου ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τους Ισπανόυς την Ουντινέζε και την Βέρντερ. Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Ronaldinho ήρθε στο ΟΑΚΑ στο οποίο επικρατούσε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, όπου τελικό σκορ ήταν το 0-0, με υποδειγματική άμυνα και χαμένες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό να κλέψει την νίκη. Στον επαναληπτικό τα πράγματα δεν κύλησαν καλά με την ομάδα να είναι πίσω στο σκορ απο το πρώτο λεπτό και εν τέλει να συντρίβεται με 5-0 σε μία πολύ κακή βραδιά για τον Παναθηναϊκό.

Φωτογραφίες απο τις χορογραφίες των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγώνα του ΟΑΚΑ:











Το 2002, ο Παναθηναϊκός έκανε μια ξέφρενη ευρωπαϊκή πορεία φτάνοντας στους 8 κερδίζοντας την Schalke, Mallorca και Arsenal στήν φάση των 32, και ξεπερνώντας το εμπόδιο των Real, Porto και Sparta Prague για να βρεθεί στους 8 όπου θα αντιμετοπίζαμε την Barcelona.


Στον πρώτο αγώνα ο οποίος διεξήχθη στην γεμάτη λεοφόρο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 με γκολ του Μπασινά στο 79. Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν οι φάσεις και το γκόλ του αγώνα καθώς και το όλε των παιχτών με τους οπαδούς στις κερκίδες τις Λεωφόρου.







Μετά απο αυτό το αποτέλεσμα κόσμος περίμενε το όνειρο, και 4.000 άτομα ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη για να δουν τον Κωνσταντίνου με ένα ονειρώδες γκολ να βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά που μόνο με 3 γκολ μπορούσε να αποκλειστεί. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και με 2 γκολ του Luis Enrique και ένα του saviola προηγήθηκε με 3-1 ενώ στον Camp Nou συνέβαιναν περίεργα πράγματα με κάτι σαν μια χήνα να κόβει την ροή του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα ίσια την Barcelona και είχε αρκετές ευκαιρίες να βάλει το γκολ της πρόκρισης άλλα ήταν άτυχος και ίσως αδικήθηκε στην ανατροπή του Μανωλάκη απο τον Bonano.

Οι αρκετές φάσεις του παναθηναϊκού στον αγώνα υπάρχουν στο βίντεο που ακολουθεί:





Υ.Γ - ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Το όνειρο δεν σβήνει, το ταξίδι δεν σταματά!

Σχόλια