ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ


Ένα ματς για το οποίο κρατάγαμε κρυφές ,μπας και βγει τίποτα καλό ,αλλά μερικές φορές η πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη .Και δεν μπορούμε καν να μιλήσουμε για πλασματικό σκορ ,αφού μπορεί να φάγαμε γκολ που δεν έπρεπε ,αλλά σωθήκαμε και απο άλλα σίγουρα.


Τώρα ,να μου πεις, τι κριτική να αντέξει ένα ματς που είχες ένας μόλις σουτ (του γκολ) ,έφαγες πέντε ,έπιασες πέναλντυ και σου κάνανε και δοκάρι; Η μόνη ετυμηγορία που βγαίνει ,είναι πως ήταν απλά πολύ καλύτεροι και τουλάχιστον σήμερα δεν δείξαμε να μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ..

...

Barca ,απο άλλον πλανήτη!

Σήμερα και οι τελευταίοι διαπιστώσαν γιατί θεωρείται η καλύτερη και πληρέστερη ομάδα στον κόσμο και πιθανότατα όλων των εποχών. Παίκτες πρώτης γραμμής ,με μπροστάρη έναν ασύλληπτο Μέσι που έφερνε την κάθε φάση στα μέτρα του.

Ίσως να ήμασταν και εμείς χειρότεροι του αναμενόμενου και να φάνηκαν τόσο καλοί οι Καταλανοί ,αλλά αυτό που είδαμε μέσες άκρες είναι η πραγματική Barcelona. Ομάδα που τρέχει ,καλύπτει όλους τους χώρους ,έχει ΤΡΟΜΕΡΟ ball possesion και διαθέτει αστέρες-προσωπικότητες που έχουν μοναδική ποδοσφαιρική ευφυία .Ανεβάζανε στροφές για λίγο και κρύβανε την μπάλα με 2-3 γρήγορες πάσες. Είχαμε την τύχη να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας ,με τον μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας και την ατυχία να μην έχουμε την πίστη πως μπορούμε να πάρουμε πόντο απο αυτήν την ομάδα ,αν την πετύχουμε στην βραδιά της.

Ποδόσφαιρο είναι και θεωρώ απολύτως λογικό να υποκλινόμαστε και να αναγνωρίζουμε την τεράστια αυτή ομάδα ,που σχεδόν όλοι της οι βασικοί είναι απο τις ακαδημίες της και αποτελεί μαγκιά της.

Το φοβηθήκαμε περισσότερο απόσο έπρεπε

Αρχίζοντας το παιχνίδι περίμενα να δω μια ομάδα που ήξερε τι ζητάει απο τον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να το διεκδικήσει. Αντί αυτού ,είδα 11 παίκτες να φοβούνται περισσότερο απόσο έπρεπε τους ανιπάλους του ,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετύχουν κάτι καλό.

Κλάμα απο τα αριστερά

Σε όλη την διάρκεια του ματς ,έγινε ένα πάρτυ απο την αριστερή μας μεριά ,αφού οι Ντάνι Άλβες και Μέσι πήραν πρέφα πως μπορούν να κάνουν ζημιά απο κει και όλες τους οι επιθέσεις ήταν μονόπλευρες ,χωρίς όμως οι Βύντρα και Λέτο να δείχνουν ικανοί να τις σταματήσουν .

Ακόμη και όταν υπήρχε βοήθεια απο τα χαφ ,δημιουργόταν περισσότερο μπάχαλο και μπάζαμε απο τα μέσα.Ήταν εμφανής η απουσία του Σπυρόπουλου και η αδυναμί του Βύντρα να καλύψει την θέση ,αν και αμφιβάλλω πως και με την παρουσία του Νίκου θα είχαμε λιγότερα προβλήματα.

Αμυντικά Χαφ ...που χαφ;;

Κύριο και βασικότατο πρόβλημα για την σημερινή κακή μας εμφάνιση ,ήταν το πολύ κακό παιχνίδι των Σιμάο-Σίλβα-Κατσουράνη. Ούτε κλείνανε διαδρόμους ,ούτε κόβανε ,ούτε κάνανε φάουλ ,ούτε κρατάγανε μπάλα να ηρεμήσουν το παιχνίδι ,οπότε φυσικό επακόλουθο να μην μπορούμε να περάσουμε καν την μεσαία γραμμή .

Με την παρακολούθηση του ματς ήταν αναγκαία η είσοδος του Καραγκούνη απο πολύ πιο πριν ,αφού τέτοια ματς αποτελούν την ...σπεσιαλιτέ του και θα έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε. Ο λόγος μη αρχικής του χρησιμοποίησης φαντάζομαι πως ήταν ο πρόσφατος τραυματισμός του.

0-1 και 1-1 μέσα σε 2 λεπτά

Το κλειδί που αποτέλεσε την μετέπειτα εξέλιξη του ματς ,ήταν η άμεση ισοφάριση της Μπαρτσελόνα. Απλά δεν επιτρέπεται όταν προηγείσαι απο μια αντεπίθεση και ενώ οι άλλοι σε παίζουν μονότερμα να δέχεσαι ΤΕΤΟΙΟ -και χρονικά και με τον τρόπο που μπήκε- γκολ. Αν μένανε πίσω στο σκορ και δεν τους βγαίνανε οι ευκαιρίες σίγουρα θα ήταν άλλη η εξέλιξη και θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι. Αλλά όταν ισοφαρίζουν αμέσως ,το σοκ που τους προκάλεσες ,το αντιμετωπίζεις εσύ και αποκτούν φτερά στα πόδια τους. Όπως κι έγινε ...

Σταθερός Τζόρβας

Λένε πως οι τερματοφύλακες κάνουν καλές εμφανίσεις όταν πιέζεσαι και νικάς ή φέρνεις ένα καλό αποτέλεσμα ,αλλά μεγάλες εμφανίσεις κάνουν μόνο όταν γλιτώνουν πολλά γκολ απο μια ήττα. Δυστυχώς ,έτσι έγινε σήμερα και ο Τζόρβας φώναξε παρών σε πάρα πολλές φάσεις με αποκορύφωμα την απόκουση στο πέναλντυ του Μέσι .Τέσταρε και αυτός το επίπεδο του ,απέναντι στους καλύτερους και έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό και ...σταθερό δρόμο .Φυσικά τα 5 γκολ δε γίνεται να είναι ευθύνη του μόνο ,αφού στα 2 πρώτα η άμυνα κοιμήθηκε.

Ούτε ένα σουτ!!

Όποια ομάδα και αν αντιμετωπίζαμε ,όσο καλούς παίκτες κι αν είχαν δεν είναι νορμάλ να μην κάνεις ούτε ένα σουτ πέραν του γκολ!! Παναθηναϊκός είσαι ,δε γίνεται να μην πατάς καθόλου στην περιοχή τους για 90 λεπτά. Και να πεις πως έχουμε και μέτριους επιθετικούς ...επιθετική γραμμή που βγάζει φωτιές έχουμε ...αλλά έμεινε στην αφλογιστία .

Κάναμε το παιχνίδι τους και φάγαμε 5

Εν κατακλείδι ,απο την αρχή παίξαμε στον ρυθμό τους ,μας τρέξανε ,δεν αντέξαμε και χάσαμε. Αντί να παγώνουμε τον ρυθμό με έξυπνα φάουλ ,απλά τους κοιτάγαμε να ανταλλάσσουν πάσες και τους περιμέναμε να πατήσουν περιοχή για να τους μαρκάρουμε. Αντί να κυκλοφορήσουμε λίγο μπάλα ,την πουλάγαμε στην ...μισή πάσα και άντε πάλι το ίδιο έργο.

Είχαμε την δυνατότητα να τους παίξουμε ,όπως θέλουμε ,αλλά δεν προλάβαμε να το κάνουμε αφού ισοφαριστήκαμε. 

Όμως έχουμε την δυνατότητα πλέον να κλειδώσουμε την πρόκριση στα επόμενα 2 ματς με ισάριθμες νίκες στην έδρα μας ,μιας και το παιχνίδι στην Κοπεγχάγη μας έφερε επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σχόλια