ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΟΜΠΕΚ


Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο θρυλικός Μπόμπεκ ,ο προπονητής που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα του 1964 (με τον γύρο του θριάμβου μέσα στο Καραϊσκάκη) και έφερε το άγνωστο μέχρι τότε στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου 4-3-3 .

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (1964 ,1965) και ένα κύπελλο (1967) σε θητεία 4 ετών (1963-1967). Μάλιστα και το πρωτάθλημα του 1965 το κατέκτησε με μόλις 1 ήττα.

Μακάρι να είχαμε ζήσει αυτόν τον προπονητή και εκείνη την ομάδα ,για να μπορούσαμε να σας αφηγηθούμε καμία ιστορία. Θα αρκεστούμε στο κείμενο του Δομάζου στους roulalalades.gr

Ο Θάνατος του Μπομπεκ  συγκλονίζει  ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού και μια γενιά που μεγάλωσε με πραγματικές ποδοσφαιρικές αξίες .Ήταν  ένας άνθρωπος που άφησε εποχή καθώς εκτός από μεγάλος προπονητής υπήρξε και σπουδαίος σαν χαρακτήρας . Ήξερα  ότι είναι άρρωστος αλλά και πάλι ο θάνατός του αποτελεί ένα στενόχωρο γεγονός καθώς δεν περιμένεις να ακούσεις άσχημες ειδήσεις. Προσωπικά είχα δεθεί μαζί του και είχαμε πολύ καλή σχέση θα τον θυμάμαι πάντα για το πόσο έξυπνος αλλά και πράος χαρακτήρας ήταν . Είχε και αυτός τα κουσούρια του, όμως πάνω από όλα ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του και να πω πως όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του, αλλά και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ήταν πρωτοπόρος για την Ελλάδα και ήταν αυτός που εφάρμοσε για πρώτη φορά το σύστημα 4-3-3 και άλλαξε την επιθετική λειτουργία μιας ομάδας .
Παίζαμε φουλ επίθεση αλλά με τους επιπλέον παίκτες στις πλάγιες γραμμές δημιουργούσαμε τόσο επιθετικά όσο  και αμυντικά.. Κορυφαίος  τεχνικός και θα μείνει στην ιστορία της ομάδας για το έργο του αλλά΄κυρίως για την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει μέχρι και σήμερα όπως ακριβώς κάναμε εμείς τότε.


Σχόλια