Η ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ


Θετικό είναι το πρόσημο από το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους καθώς πέραν της νίκης με 3-1 εναντίον της ομολογουμένως ιδιαίτερα προβληματικής Βόλφσμπουργκ, οι Πράσινοι πραγματοποίησαν κατά διαστήματα πολύ καλή εμφάνιση βγάζοντας αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, όπως η καλή κυκλοφορία της μπάλας, το πρέσινγκ ψηλά και η αλληλοκάλυψη. Παρουσίασαν όμως και ορισμένα αρνητικά στοιχεία όπως η απότομη πτώση της απόδοσης, η δίχως λόγο οπισθοχώρηση κυρίως των μέσων και τα αβίαστα λάθη σε πάσες.
Με δεδομένο πάντως ότι δεν αγωνίστηκαν παίκτες που υπολογίζονται για βασικοί όπως οι Σισέ, Γκοβού, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Τζόρβας και φυσικά ο Ζιλμπέρτο, γίνεται αντιληπτό ότι η νίκη επί των γερμανών αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία καθώς προήλθε κυρίως από τα λεγόμενα δεύτερα. Ακόμη όμως είναι πολύ νωρίς για κρίσεις και συμπεράσματα και πολύ περισσότερο για μεγάλα λόγια. Οι Πράσινοι βρίσκονται ακόμη στην αρχή και έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να φτάσουν στο επίπεδο που επιθυμούν. Το πράσινο παζλ τώρα αρχίζει να φτιάχνεται…
Εν συντομία το ματς ΠΑΟ-Βόλφσμπουργκ
MVP:
 Ο αεικίνητος Στέργος Μαρίνος
Η αποκάλυψη: Ο αέρινος πιτσιρικάς Χάρης Μαυρίας
Η απογοήτευση: Ο… ξεπερασμένος Μάριο Γκαλίνοβιτς
Το… ντου: Ο «δεν σηκώνω και πολλά πολλά» Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πήρε στο κυνήγι έναν προκλητικό ξένο οπαδό που τον έβριζε άνευ λόγου και αιτίας
Το γκολ: Ο… ζογκλέρ Αντε Ρουκάβινα έκανε (μάλλον άθελά του) πάσα στον εαυτό του με το κεφάλι, χάζεψε τους αντιπάλους και πέτυχε ένα από τα πιο περίεργα τέρματα
Το αυτογκόλ: Κριμα που ο Ιρανός Ντεζάγκα δεν φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με τέτοια εκπληκτικά αυτογκόλ θα… λατρευόταν
Το θετικό: Η τακτική προσήλωση και η διάθεση των παικτών
Το αρνητικό: Οι Πράσινοι δέχθηκαν γκολ στην πρώτη φάση της Βόλφσμπουργκ
Η ομοιότητα: Χάρης Μαυρίας και Ελίνι Δημούτσος (τουλάχιστον εξ αποστάσεως) μοιάζουν λες και έχουν βγει από το ίδιο καλούπι.
Ο… παλιμπαιδισμός: Ο τεχνικός διευθυντής Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος θέλησε να θυμηθεί τα παιδικά χρόνια του πριν την έναρξη του αγώνα αγοράζοντας ένα γλειφιτζούρι!
Η ατομική κριτική των παικτών:
Καρνέζης:
 Στα 45’ λεπτά που αγωνίστηκε δέχθηκε ένα γκολ, για το οποίο δεν ευθύνεται, είχε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ του Ζιανί (40’) και του Ντεζάγκα (43’) και η παρουσία του κρίνεται ικανοποιητική.
Μπιάρσμιρ: Δεν του ταιριάζει η θέση του δεξιού μπακ αλλά αγωνίστηκε εκεί ελλείψει άλλων επιλογών. Απαιτήσεις για επιθετικές πρωτοβουλίες δεν υπάρχουν αλλά τουλάχιστον αμυντικά θα περίμενε κανείς να αντεπεξέλθει. Κάτι όμως που δεν συνέβη καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά, ενώ φέρει ευθύνη και στο γκολ της Βολφσμπουργκ.
Καντέ: Μολονότι στόπερ έπαιξε στα αριστερά και είχε σαφώς πιο θετική παρουσία από τον Μπιάρσμιρ, ενώ προσπάθησε να συνεισφέρει επιθετικά με τις προωθήσεις του. «Ζαλίστηκε» ορισμένες φορές από τον δαιμόνιο Ζιανί αλλά είχε και αρκετές δυναμικές επεμβάσεις. Είναι σαφές πάντως ότι δεν του πάει η θέση του πλάγιου μπακ.
Σαριέγκι: Ο κλασικός Βάσκος. Παθιασμένος, δυναμικός και με τσαμπουκά. Μέχρι εκεί ήταν όμως καθώς δεν είχε καλές τοποθετήσεις, ενώ κάποιες φορές άφησε εκτεθειμένη την άμυνά του.
Μελίσσης: Ομολογουμένως εξέπληξε με την θετική εμφάνιση που πραγματοποίησε. Είχε καλές τοποθετήσεις, έμπαινε με δύναμη στις φάσεις και ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Αν συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο ίσως έχει τύχη στον Παναθηναϊκό ως εναλλακτική.
Σιμάο: Οσο τον κρατούσαν οι δυνάμεις του «έτρωγε» κόσμο. Θηρίο ανήμερο με τρομερή δύναμη, ακατάπαυστο τρέξιμο και μέγα πάθος. Παραμένει όμως μειονέκτημα η ελλιπής τεχνική κατάρτισή του.
Μαρίνος: «Duracel»! Σε καταπληκτική κατάσταση και μάλιστα σε μια θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει. Αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος δίπλα στον Σιμάο και είχε εξαιρετική απόδοση τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Είχε εντυπωσιακά τρεξίματα, πολύ καλά μαρκαρίσματα, πειθαρχία στην τακτική και αστείρευτες δυνάμεις. Ηταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού.
Γκάμπριελ: Μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και πέτυχε το παρθενικό (και πανέμορφο) γκολ για τη νέα σεζόν. Στο πρώτο μισάωρο κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ήταν εξαιρετικός αλλά στη συνέχεια έπεσε δραματικά η απόδοσή του.
Λέτο: Υπήρξαν αρκετές στιγμές που ήταν χάρμα οφθαλμών. Εκανε αρκετά… χορευτικά, μοίρασε… σακούλες και ταλαιπώρησε την γερμανική άμυνα. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση όπως φαίνεται και στις προπονήσεις. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια.
Κλέιτον: Όσο τον κράτησαν οι δυνάμεις του έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Φαντασία, καλό passing game αλλά και προσήλωση στο σύστημα και την αμυντική λειτουργία. Κάποια στιγμή όμως κλάταρε και χάθηκε από το παιχνίδι.
Πετρόπουλος: Δεν πήρε πολλές πάσες εντός περιοχής καθώς τις περισσότερες φορές υποδεχόταν την μπάλα με πλάτη και μακριά από το αντίπαλο τέρμα. Εδωσε πολλές μάχες, έσπασε σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του, ενώ έβγαλε και την ασίστ στο γκολ του Γκάμπριελ.
Γκαλίνοβιτς: Αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο για 45’ λεπτά, δεν δέχθηκε κάποιο γκολ, αλλά είναι σαφές ότι έχει πάψει προ καιρού να εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο, καθώς τις περισσότερες φορές βρίσκεται σε… τρικυμία.
Δημούτσος: Αντικατέστησε στο 60’ τον Κλέιτον και έπαιξε μπροστά από τους αμυντικούς μέσους. Εδειξε μεγάλη διάθεση, είχε πάθος και εν γένει μια θετική παρουσία.
Μαυρίας: Η αποκάλυψη από πλευράς πιτσιρικάδων. Αν και είναι μόλις 16 ετών έκανε τους αντιπάλους του να μοιάζουν 16άρηδες μπροστά του. Γρήγορος, με καλή τεχνική και μπόλικο νεύρο άφησε πολλές υποσχέσεις στο μισάωρο που αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα. Με προσωπική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι του Τριφυλλιού.
Ρουκάβινα: Αυτός ο Ρουκάβινα μπορεί να έχει θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Με διάθεση, φαντασία και κυρίως ολοκληρωμένες ενέργειες ο κροάτης άσος, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 60’ (αρχικά έπαιξε στα αριστερά και εν συνεχεία πέρασε στην κορυφή της επίθεσης) ανέβασε τον ρυθμό των Πρασίνων, πέτυχε ένα γκολ για highlight και θα μπορούσε να σκοράρει δις αν ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι.
Σταμπολζίεφ: Εδειξε διάθεση στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Εχει ταχύτητα, τσαγανό και καλή τεχνική αλλά δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες.
Μαχλελής, Φέτσης και Λαγός αγωνίστηκαν μόλις έξι λεπτά και δεν μπορούν να κριθούν.

Απο www.prasinanea.gr

Σχόλια