ΜΑΡΙΤΣ Ή ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ;




Είναι γνωστό πως και τα ονόματα των 2 παίζουν έντονα για την θέση του σέντερ που ψάχνουμε να αντικαταστήσουν τον Πέκοβιτς. Είναι επίσης δεδομένο πως αποτελούν τις καλύτερες προσεγγίσιμες λύσεις στην Ευρώπη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τώρα ,ο καθένας έχει τα συν και τα πλην του.

Στην περίπτωση του Μάριτς ,πριν απο λίγες ώρες ο αθλητικός διευθυντής της Παρτίζαν ανακοίνωσε πως ο παίκτης τους ,πάει για άλλα λημέρια καθώς οι Σέρβοι δεχτήκανε μια πολύ καλή πρόταση. Και το λογικό είναι να την έχουν δεχτεί ή απο εμάς ή απο τους υποανάπτυκτους .Όμως το σίγουρο είναι πως έχουμε ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων ομάδων σε περίπτωση ενδιαφέροντος κάποιου παίκτη τους ,καθώς έχουμε τον μέγιστο Ζοτς που διατηρεί άψογες σχέσεις με τους Παρτιζιάνους.

Όσον αφορά τον Μάιτς πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά ,βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στα ημιτελικά της Ευρωλίγκα και λογικό είναι να αποτελεί πόθο πολλών ομάδων. Τελείωσε  την χρονιά με μέσο όρο πόντων 12.5 και συμμετοχή ανά ματς ,άνω του μισού και με τα ποσοστά του (βολές-δίποντα) να κυμαίνονται απο 60%-65% .

Πάρτε και ένα βιντεάκι να τον απολαύσετε ...



Στην αντίπερα όχθη έχουμε το όνομα του Σχορτσιανίτη να παίζει έντονα τον τελευταίο μήνα και απο πολλούς να θεωρείται και κλεισμένη μεταγραφή. Σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα χτυπάει σε πολυδιάστατα επίπεδα ,καθώς θα είναι και επικοινωνιακό χτύπημα ως απάντηση στου Σπανούλη. Αν βάλουμε στην άκρη ότι αγωνιζόταν στους υποανάπτυκτους και δεν είναι και απο τους αγαπημένους της εξέδρας μας ,μιλάμε για έναν παίκτη που στην ρακέτα μπορεί άνετα να είναι το αφεντικό ,μόλις σηκώνει την μπάλα δεν υπάρχει παίκτης που μπορεί να τον κοντράρει και με τον μέγιστο Ζοτς δίπλα του μπορεί να βελτιωθεί απίστευτα σαν παίκτης. Το τι στυλ παίκτη είναι λίγο-πολύ όλοι το γνωρίζουμε ,το πόσο μη επαγγελματίας είναι το έχουμε καταλάβει ,αλλά για να τον θέλουν οι Γιαννακόπουλοι και ο Ζοτς ,κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Βέβαια μακάρι να μην ισχύουν τα ποσά που ακούγονται καθώς δεν αξίζει τόσα για κανένα λόγο και είναι κρίμα να μπούμε σε αυτό το τριπάκι μόνο και μόνο επειδή τον παίρνουμε απο τον γαύρο.

Τώρα το πόσο πιθανό είναι να έρθει σε εμάς; Λογικά nba δεν πάει ,αφού δεν εντυπωσίασε ,τον γαύρο τον έχει αποκλείσει πριν καν εμφανιστούμε εμείς ,οπότε μοιάζουμε σαν την μόνη του λύση ,αλλά και για εμάς αποτελεί μια πολύ καλή αντικατάσταση στην θέση του Πέκοβιτς.

Στο παιχνίδι του υστερεί κυρίως ότι κάνει πολλά λάθη (πολλές φορές αβίαστα κιόλας) και στις βολές τα ποσοστά του είναι τραγικά.

Γνώμη μας; Μάριτς ,αν και ούτε ο Σχορτσιανίτης θα μας χάλαγε σαν έσχατη λύση ...


Το θέμα θα έχει λήξει τις επόμενες μέρες ...μπορεί και ώρες!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/7/10 3:28 μ.μ.

    mαριτς και γιασικεβιτσιους και ειμαστε ποιο πληρης απο ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου