ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ,ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ


Είχα υποσχθεί να βάλω κάποιες φωτογραφίες (μπορείτε να τις πείτε και ντοκουμέντα) απο μια μελέτη που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2003 για λογαριασμό του ερασιτέχνη ,όσον αφορά την ανάπλαση της Λεωφόρου. Αυτή η τότε πρόταση-μελέτη στηριζόταν σε απόλυτα εφικτές πρακτικές και είχε δωθεί στην πολιτεία για αξιολόγηση. Βέβαια ποτέ δεν μάθαμε γιατί δεν συζητήθηκε ποτέ το εν λόγω σχέδιο. Eπίσης σήμερα δημοσιεύτηκε στην εξέδρα ,αποκάλυψη και καλά πως στην παε σκέφτονται να εφαρμόσουν plan b για το οακα και συγκεκριμένα για τον χώρο που ανήκει στα ολυμπιακά ακίνητα αλλά είναι ανεκμετάλλευτος δίπλα απο τον σταθμό του ησαπ. Περριτό να πως ,πως διαφωνώ κάθετα με μια τέτοια σκέψη και θα ξηγηθώ πιο κάτω.

Αλλά ας τα πάρω με την σειρά. Όπως είπα ο ερασιτέχνης το 2003 έκανε μια μελέτη για το πως μπορεί να γίνει το νέο αθλητικό κέντρο του Συλλόγου στην Λεωφόρο ,τηρώντας όλες τις προυποθέσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τέλεια τα τι και πως που χρειάζονται ώστε να εγκριθεί κάτι τέτοιο ,αλλά πλέον αμφιβάλλω αν και οι αρμόδιοι που ασχολούνται (απο την παε και την πολιτεία) ,γνωρίζουν τα βασικά. Το τότε σχέδιο παρουσίαζε ένα άρτιο αθλητικό κέντρο ,με το κλειστό να είναι κάτω απο το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Με τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Με εστιατόρια ,μαγαζιά και λοιπές πίπες να βρίσκονται πέριξ του γηπέδου και όλα αυτά με υπογειοποίηση της Λεωφόρου. Μπορεί να παραλείπω κάτι ,αλλά θυμάμαι πως είχε ειπωθεί στο εν λόγω σχέδιο και για αναστροφή του γηπέδου. Αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θα το ψάξω ..Τέλος πάντων ,αυτό ήταν το βασικό concept και μου κάνει εντύπωση που δεν είχε συζητηθεί καν. Αντιλαμβάνομαι προφανώς τι προβλήματα θα δημιουργούσε ένα τέτοιο έργο στο κέντρο της Αθήνας ,αλλά στα μάτια μου κάτι τέτοιο θα φαινόταν εύκολο. Είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ,διοικούμαστε απο ονόματα που κυβερνούν την χωρα και μου φαίνεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην μπορούν να πιέσουν καταστάσεις. Γιατί μέχρι στιγμής έχουμε γίνει μπαλάκι του κάθε μαλάκα ,μας αλλάζουν όποτε γουστάρουν ρυθμίσεις ,ο κάθε πικραμένος κάνει ένσταση όποτε του καβλώσει και εμείς σαν Σύλλογος απλά να κοιτάμε. Και αυτό συμβαίνει σχεδόν μια δεκαετία. Μας εμπαίζουν με ένα πολύ λεπτό ζήτημα και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.
 


Γκρεμίστε πίσω τα σχολεία ,τα προσφυγικά ,αγοράστε απο την Εκκλησία τον χώρο του βενζινάδικου και το αθλητικό μας κέντρο θα δεσπόζει στον φυσικό του χωρο. Τι πιο απλό ,τι πιο ρομαντικό ,τι πιο τέλειο...

ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ,ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!! ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Πάμε τώρα και στο άλλο ζήτημα που προέκυψε σήμερα απο την εξέδρα. Δεν ξέρω αν ισχύει ,μπορεί να είναι και μαλακίες της φυλλάδας για να πουλήσει κανα φύλλο παραπάνω. Πάντως ξηγούμαστε απο τώρα ,πως το οακα είναι μια προσωρινή λύση και ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να είναι μόνιμη. Δεν θα είμαστε για μια ζωή ,οι μαλάκες που θα συντηρούν της ασυδοσίες του κράτους. Αρκετά τους έχουμε σώσει μέχρι σήμερα.Έλεος ,όχι άλλο. Επίσης όπως λέμε για την Γλυφάδα πως η ομάδα δεν είναι των νότιων προαστείων αλλά του κέντρου ,τα ίδια ισχύουν και για το οακα. Και ας έχουμε περισσότερο κόσμο στα βόρεια ,αυτό δεν έχει να λέει. Δεν θα απαρνηθούμε τον φυσικό μας χώρο ,επειδή στο θέμα έχουνε μπλέξει ανίκανοι.

Ανίκανοι...όπως το ακούτε. Γιατί μπορεί μεν να φταίει και η πολιτεία που μας κάνει παιχνιδάκια ,αλλά για αυτά τα παιχνιδάκια φταίνε αυτοί που τους αφήνουν και τα κάνουν. Με το που ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση ο Τζίγγερ ,να πω την αμαρτία μου είχα ηρεμήσει (και δεν αστειεύομαι καθόλου). Λέω ,γιος του Βαρδή είναι ,η δύναμη και η επιρροές που ασκούν είναι τεράστιες ,η οικογένεια του είναι απο τις φαμίλιες που ελέγχουν το κράτος ,το γηπεδικό είναι τεράστια μπίζνα που θα αποφέρει πάρα πολλά κέρδη στην οικογένεια του ,οπότε θα πετύχει και θα το χτίσει. Αλλά έλα τελικά που η ανικανότητα είναι ανίκητη και δεν ξεπερνιέται ούτε με τα πιο ισχυρά κίνητρα.. Μου φαίνεται παράλογο όλοκληρο Βαρδινογιάννη να τον κάνει μπουρδέλο μια Μπιρμπίλη . Αλλά έλα που μας έμελλε να το ζήσουμε κι αυτό..

Οπότε για να μην το κουράζω πολύ ,η λύση και το πρόσωπο που είμαι πεπεισμένος πως θα μας οδηγήσει στο φως ,είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος! Ο τυπάς μέσα σε 3 χρόνια έχει αγοράσει ό,τι θέλει ,κάνει τρελά παιχνίδια με το κράτος ,τους έχει όλους σούζα και άμα ασχοληθεί ,ΘΑ πετύχει. Είναι σίγουρο αυτό. Δώστε λοιπόν την υπόθεση στα χέρια του ,αφού ο άλλος δείχνει πως δεν μπορεί ,μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα...Και για μένα πλέον εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί. Αλλά το θέμα είναι σιγά μην τον αφήσει ο άλλος να του κλέψει την δόξα...

Κάποτε λέγαμε την Λεωφόρο την δίνουμε με πόνο...για το Γουδί ,για του Γουδί και μόνο..
Τελικά εκεί μας απαγορεύτηκε να χτίσουμε το αθλητικό κέντρο ,για να κατουράνε τα σκυλιά των πάλαι ποτέ στρατηγών στο μητροπολιτικό πάρκο..

Α ΡΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ ΜΟΥ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ...

ΥΣ: Τσεκάρετε το link με τα τότε σχέδια για την Λεωφόρο..
http://www.stadia.gr/leoforos/leoforosnew-gr.html

ΥΣ2: Όσο και να κουράζει τόσα χρόνια να συζητάμε για το γηπεδικό ,δυστιχώς αυτή η ιστορία πονάει..

Σχόλια

  1. Χαμός με το νέο γήπεδο. Συμφωνώ ότι ο Βγενό έχει τη δυναμική να πιέσει καταστάσεις και μάλλον κάτι τέτοιο βλέπω να γίνεται.

    Όσο για το Γουδί καλύτερα που δεν κατασκευάστηκε εκεί το γήπεδο. Πρώτον το περιβάλλον εκεί είναι πάρα πολύ καλό για να καταστραφεί(σε αντίθεση με το Βοτανικό) και δεύτερον κάθε φορά που είχε αγώνα δεν θα κουνιόταν τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα. Εδω έχει παράσταση στο θέατρο και γίνεται κόλαση.

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/10 11:22 μ.μ.

    ka8e fora pou parousiazetai dyskolia vgainei o ka8e malakas san kai tou logou sou kai milaei gia lewforo o enas gia goudi o allos kai paei legontas.etsi den tromazoume kanenan.an den goustaroume votaniko kai den eimaste oloi enwmenoi gi ayto na to poume twra alliws einai ka8hkon olwn mas na vgoume stous dromous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/10 11:26 μ.μ.

    ti diaolo gia na fygei o tzigger vghkame, gia to ghpedo den axizei?oso gia ton vgeno pou les filarako eisai poly va8ia mesa ston kosmo sou kai den axizei ton kopo nomizw na prospa8hsei kapoios na sou dwsei na katalaveis ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς...1ο ανώνυμο: Μαλάκα αυτό που με ενδιαφέρει είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να χτιστεί το αθλητικό κέντρο. Αν αυτό δεν γίνει Βοτανικό ,θέλω στην Λεωφόρο. Ή για να στο θέσω και καλύτερα θα γούσταρα πολύ περισσότερο να ακυρωνόντουσαν τα πάντα για Βοτανικό και να πιέζαμε όλοι για Λεωφόρο. Και πίστεψε όλος ο κόσμος θα το κανε με πολύ μεγαλύτερη καύλα..

    Προς 2ο...ανώνυμο: Για πες μου ρε φιλαράκο γιατί είναι λάθος ο Βγενόπουλος ,απο την στιγμή που ο άλλος τον κάνει πουτάνα μια...μπιρμπίλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/3/10 1:29 π.μ.

    1on kai oi dyo anwnymoi egw eimai 2on,malakas eisai esy 3on,sta arxidia mou ti se endiaferei,4on pou ton xereis esy re mpaglama OLON ton kosmo kai grafeis oti exei megalyterh kayla gia lewforo?emena me xereis?egw phgaina lewforo prin gnwrisei o pateras sou thn mana sou kai sou lew oti den eimai o monos pou 8elw ton PAO se ghpedo toulaxiston 40000 8esewn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/3/10 1:34 π.μ.

    oso gia ton vgeno pws mporeis na empistevesai enan an8rwpo pou den exei valei ta lefta pou yposxe8hke ston erasitexnh,pou milaei gia daneismo kai gia ayxhsh met.kefalaiou prokeimenou na ginoun metagrafes ,egw tote ti na pw ,mallon gerasa kai den exw katalavei kala th zwh..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν μπαγλαμά ,πρώτον προσωπικές απόψεις εκφράζονται στα δημοσιεύματα. Καλώς; Καλώς.
    Αν λοιπόν μπαγλαμά ο κόσμος είχε τόση καύλα και γούσταρε όντως την λύση του Βοτανικού θα είχε αντιδράσει πολύ πιο έντονα και μαζικά.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. ΑΠΛΑ ΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ,ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ; ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ;

    ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.

    ΟΜΩΣ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΥ ΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ,ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ. Ε ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

    Όσο για τον Βγενόπουλο ,απο αυτό εδώ το site τον έχουμε κράξει ουκ λίγες φορές ,για υποσχέσεις που δεν τήρησε και για περίεργες δηλώσεις του. Για να μην μας πεις κιόλας ότι περνάμε γραμμή Βγενόπουλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/3/10 3:12 μ.μ.

    afou loipon ekanes to gallop metrwntas thn kaula tou ka8 enos nna sou pw pws an xalasei tou votanikou eite gia lewforo na xekinhsoume istoria eite gia opoudhpote allou,pali apo thn arxh 8a xekiname kai 8a leme oxi se 2 alla se 22 xronia apo twra.kai meta an xalasei kai ayth h istoria 8a xekiname kai allh kai pali apo thn arxh?VOTANIKOS KAI MONO file mpaglama...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία ,διάβασε άλλη μια φορά αυτό που σου γράψα και θα δεις ότι λέμε το ίδιο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/3/10 3:20 μ.μ.

    egw eimai pali.eimai pana8hnaikos kai den me dioikei kanenas.katastaseis mporw na ephreasw mono an vgw stous dromous kai fwnaxw gia ghpedo na paw exw apo to ypexwde,na kanw epi8esh se ola ta blogs kai na epimenw kai oxi otan kapoios na mou th xalaei na lew oxi re gamwto ok paw gia allou.an ta perimenoume ola apo ton tzigger h apo ton vgeno sw8hkame...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο την στιγμή που ένας Βαρδινογιάννης αναλαμβάνει την υπόθεση του γηπέδου ,δεν περιμένεις να τον κάνουν μπαλάκι ,πότε μια μπιρμπίλη ,πότε ένας τσίπρας κοκ..

    Συμφωνούμε όλοι πως αφού έχει γίνει η αρχή θέλουμε όλοι να γίνει εκεί το αθλητικό κέντρο ,αλλά να σκαλώσει πάλι ,τότε εγώ την Λεωφόρο ως την μοναδική και ιδανική λύση.

    Συμφωνείς καλώς ,διαφωνείς δεν θα αφήσουμε και τα κόκκαλα μας πάνω σε ένα blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/3/10 3:24 μ.μ.

    kai sygnwmh pou den katalavainw to ypsylo kai va8utero nohma twn varushmantwn logwn sou.to poio swsto pragma pou exeis grapsei einai to parapanw;a re pana8hnaike mou ti travas..egw 8a sou pw an 8es na ma8eis apo poious koitaxou ston ka8reyth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/3/10 3:31 μ.μ.

    parapanw mou les na xanadiavasw ayto pou mou grapses gia na dw oti leme to idio pragma.an esy vlepeis oti leme to idio pragma egw ti na pw...synexiste den prokeitai na sas xanaenoxlhsw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου