NIKH ΠΡΩΤΙΑΣ!

Σε πάρτι μετέτρεψαν το ντέρμπι με το γηραιό οι πράσινοι που έκαναν επίδειξη δύναμης και έφτασαν στην τελική νίκη όσο εύκολα δείχνει το τελικό 3-0. Κορυφαίοι για το Τριφύλλι οι Χριστοφιδέλη, Σαμικά και Ζαγκούμνι.

Ντέρμπι ήταν και πάει. Ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό βόλεϊ σκούπισε τον Ηρακλή με 3-0 σετ και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Οι πράσινοι με όπλο τους το σερβίς χάλασαν την υποδοχή του γηραιού και έκαναν το έργο τους σαφέστατα πιο εύκολο.

Στην αντίπερα όχθη Παπαδημητρίου, Σαμικά και Χριστοφιδέλης δεν άφηναν μπάλα να πέσει κάτω και βοήθησαν έτσι τον Πάβελ Ζαγκούμνι να οργανώνει όπως θέλει το παιχνίδι του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του αγώνα μπήκε με το πόδι κολλημένο και μόλις βρήκε ρυθμό άρχισε το πάρτι στο κλειστό της Γλυφάδας που δυστυχώς παρακολούθησαν λίγοι θεατές.

Το Τριφύλλι πλέον άπαντες σκέφτονται τις αναμετρήσεις με την Ντιναμό του Ντάντε με φόντο την πρόκριση στις “6” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Στέλιος Καζάζης: «Πέρα από αυτά τα παιχνίδια, ενδιάμεσα έχουμε την Κηφισιά και τη Λαμία και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Η ομάδα μετά τα μέσα του δεύτερου σετ προσαρμόστηκε καλά στην υποδοχή. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, αλλά και στον Κώστα Χριστοφιδέλη που ήταν πολύ δυνατός στη χθεσινή προπόνηση και έκανε ένα καλό παιχνίδι.

Είναι ο μεγαλύτερος στη θέση του. Κάνει τα πάντα καλά. Είναι ο καλύτερος υποδοχέας. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν ταλέντο και είναι πολύ καλοί παίκτες. Η δική μας εμπειρία δείχνει τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Η υποδομή δεν είναι αυτή που έπρεπε και αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και σε βάθος χρόνου. Αν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχουν παιδιά που θα μπορούν να ακολουθήσουν τις προηγούμενες γενιές».

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Σεβόμαστε τον Ηρακλή. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Μπήκαμε συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και στο πρώτο σετ μπορέσαμε να ανατρέψουμε το σκορ και από εκεί και πέρα όλα ήταν πιο εύκολα. Τώρα, σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε. Στόχος είναι να βοηθήσουμε την ομάδα και το ελληνικό βόλεϊ. Τα στατιστικά δεν τα βλέπει κανείς και σημασία έχει η εικόνα της ομάδας.

Για την απόφαση της ΕΟΠΕ να έχει κάθε ομάδα του πρωταθλήματος τρεις ξένους στο ρόστερ της: «Δε νομίζω ότι υπάρχει η καταστροφή του βόλεϊ. Αυτή η απόφαση μόνο ευχαρίστηση μπορεί να προσφέρει στους Έλληνες αθλητές. Αυτό που θέλουμε είναι το καλό του αθλήματος. Είμαστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι από την απόφαση αυτή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας».

Γκιγιόμ Σαμικά: "Πολύ καλό ματς και ένα καλό αποτέλεσμα που το θέλαμε πολύ. Παίξαμε ωραίο βόλεί και αυτό είναι σημαντικό για την συνέχεια. Σίγουρα την άλλη εβδομάδα κόντρα στην Ντιναμό θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε"!
Σωτήρης Πανταλέων: "Πιστεύω ότι το ματς αυτό κρίθηκε από την δική μας απόδοση. Κάναμε αυτά ακριβώς που είχαμε σχεδιάσει. το θετικό είναι ότι παίξαμε ωραίο βόλεϊ και αυτό είναι ελπιδοφόρο για τη συνέχεια".

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Αγκάμεζ 16 (15/23 επ., 1 άσο), Ζαγκούμνι 1, Χριστοφιδέλης 11 (11/14 επ., 76% υπ.- 59% άριστες), Σαμικά 12 (11/22 επ., 1 μπλοκ, 89% υπ. - 63% άριστες), Σμαραγδής 7 (4/4 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 10 (7/10 επ., 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 67% υπ. - 47% άριστες, Χατζηαντωνίου,Ψάρρας.

Ηρακλής (Μπρουκς): Μπάρανεκ 4 (3/9 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ. - 25% άριστες), Κράβαρικ 3 (2/6 επ., 1 άσο), Κάλα 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ, 100% υπ. - 25% άριστες), Κραλ 7 (4/8 επ., 1 άσο), Προύσαλης 1, Ερέου 13 (11/22 επ., 2 μπλοκ, 64% υπ. - 36% άριστες) / Μπαμπαλιούτας -λ 78% υπ. - 56% άριστες, Γκόρτσανιουκ 10 (9/15 επ., 1 μπλοκ), Κανέλλος 1, Εφραιμίδης.
 

Σχόλια