ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ;


...μαζί σου και στα δύσκολα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!!

Με αυτό το σύνθημα έκλεσε η σημερινή -απρόσμενη- τραγωδία απο το πέταλο των οργανωμένων. Και το φώναξαν όσοι το ένιωθαν εκείνη την στιγμή και το πίστευαν. Αντιθέτως το υπόλοιπο γήπεδο γιούχαρε την ομάδα με το σφύριγμα της λήξης. Και τις δύο αντιδράσεις τις θεωρώ φυσιολογικες και ο μόνος λόγος που ήταν διαφορετικές ,είναι στην διαφορά σκεπτικού.

Κατευθηνόμενος προς το κλειστό του οακα ,άκουσα έναν τυπά να λέει καραγκιόζηδες όσους τραγουδησαν αυτό το σύνθημα ,με την δικαιολογία ότι μετά απο τόσα χρόνια άτιτλος και εκεί που έχεις φτιάξει μια ωραία κατάσταση ,την καταστρέφεις και επανέρχεσαι πάλι στα ίδια δε γίνεται να φωνάζεις τέτοιο πράγμα.

Δεν θα κρίνω αν η συγκεκριμένη άποψη είναι σωστη ή λάθος ,απλά είπα...ο κάθενας όπως ένιωθε αντέδρασε.

Αλλά επειδή το συγκεκριμένο σύνθημα το δανειστήκαμε σήμερα απο το μπάσκετ και όλα αυτά που συμβαίνουν ,να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα ή μάλλον να συγκρίνω δύο καταστάσεις. Γιατί εγώ το τραγούδησα ,αλλά όχι με την ίδια έννοια όπως στο μπάσκετ.

Στο μπάσκετ και τίποτα να μην πάρω φέτος ,ούτε καν του χρόνου και του παραχρόνου ,δεν θα τολμήσω να κράξω αυτούς που με κάνουν περήφανο τόσα χρόνια. Θα τους στηρίξω και θα τους ενθαρύννω. Γιατί μου έχουν χαρίσει απερίγραπτες χαρές ,γνωρίζω τις τεράστιες δυνατόητες τους ,τους σέβομαι και με σέβονται με τις παρουσίες τους και τους τίτλους στα γήπεδα.

Στο ποδόσφαιρο όμως τα πραγματα δεν είναι ίδια. Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και πόση προσπάθεια και υπομονή χρειάζεται για να ρίξεις το κατεστημένο του πράκτορα. Στηρίζω την ομάδα γιατί δεν θέλω να καταστρέψω ότι έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα κι ας έχω απώλειες που μου δυσκολεύουν την κατάσταση. Θα είμαι πλάι στην ομάδα ,όσο είναι και αυτή σε μένα ,όσο δεν με προδίδει. Αυτή η ομάδα δεν μου έχει αποδείξει τίποτα ,αντιθέτως περιμένω πολλά απο αυτήν ,οπότε αν δεν πετύχει δεν θα συνεχίζω να την στηρίζω. Πολύ απλά δεν υπάρχει πίστωση χρόνου γιατί η επίτευξη καλών αποτελεσμάτων είναι επιτακτική. Θα στηρίξω με την παρουσία και την φωνή μου ,αρκεί να μην με προδώσετε. Και προδοσία εννοώ ήττες με κάτω τα χέρια ,ήττες στα ντέρμπυ που έρχονται κτλ κτλ

Τουλάχιστον κάπως έτσι το αντιλήφθηκα το σύνθημα και μπήκα στην διαδικασία να το φωνάξω..

Σχόλια