KAMIA...AΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ!

Επειδη πολύς ντόρος έγινε χθες το βράδυ με την μεταφορά της μπάλας και αρχίσαν πάλι οι ίδιοι καραγκιόζηδες να μιλάνε για πράσινες διαιτησίες ,το gazzeta.gr ρώτησε διάφορους πρώην διαιτητές για το αν ήταν παράβαση ή όχι και η απάντηση ήταν καταφατική!

Χθες δεν είπαμε τίποτα ,μιας και οι κανονισμοί του μπάσκετ είναι περίεργοι και δεν γνωρίζαμε ,αν ευνοηθήκαμε ή όχι. Όμως διάφορες φυλλάδες και μερικοί τυχάρπαστοι ,αμέσως άρπαξαν ευκαιρία και μιλήσαν για παράγκες κτλ...

Αναλυτικά οι απαντήσεις..

- Πως κρίνετε την απόφαση του Κυριάκου Ταβουλαρέα (μεταφορά μπάλας στον Ράϊς) στην περίφημη φάση που έκρινε την αναμέτρηση Πανιωνίου-Παναθηναϊκού;
Σταύρος Δουβής, πρώην γ.γ. Αθλητισμού και πρώην διεθνής διαιτητής
«Δεν είδα το παιχνίδι, οπότε δεν έχω προσωπική άποψη για τη συγκεκριμένη φάση... Απ' ό,τι μου είπε, όμως, η πλειοψηφία των ανθρώπων με τους οποίους συζήτησα και παρακολούθησαν το ματς, ο παίκτης του Πανιωνίου πράγματι παραβίασε τον κανονισμό. Η μεταφορά της μπάλας δίνει αθέμιτο πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο και από τη στιγμή που συνέβη, σωστά καταλογίστηκε... Οι αποφάσεις των διαιτητών δεν έχουν να κάνουν ούτε με το σκορ, ούτε με το χρονικό σημείο που βρίσκεται μία αναμέτρηση, ούτε φυσικά με την κρισιμότητα της εκάστοτε επίθεσης. Από τη στιγμή που υπήρξε ξεκάθαρη παράβαση, σωστά σφυρίχτηκε...»
Στέλιος Συμεωνίδης, πρόεδρος ΚΕΔ και πρώην διεθνής διαιτητής
«Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση του Κυριάκου Ταβουλαρέα ήταν απολύτως σωστή... Είδα το παιχνίδι και από τα replays της τηλεοπτικής μετάδοσης, φάνηκε ότι η παράβαση ήταν πεντακάθαρη... Ίσως να άργησε λίγο να σφυριχθεί, αλλά αυτό είναι ανθρώπινο και καμιά φορά εξαρτάται από τα αντανακλαστικά του εκάστοτε διαιτητή... Όπως και να 'χει το θέμα πάντως, με βάση τη θεωρία, η κάθε παράβαση που γίνεται αντιληπτή πρέπει να σφυρίζεται από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο...»
Κώστας Κορομηλάς, μέλος της ΚΕΔ και πρώην διεθνής διαιτητής
«Δεν υπάρχει γνώστης του αθλήματος που να είδε την επίμαχη φάση από την τηλεόραση και να πιστεύει ότι δεν υπήρξε παράβαση. Ο παίκτης του Πανιωνίου μετέφερε τη μπάλα κι έκανε ένα παραπάνω βήμα που του έδωσε πλεονέκτημα στον προσπάθειά του να διεισδύσει προς το καλάθι. Πολύ σωστά σφυρίχτηκε η παράβαση...»
Νίκος Ζαβλανός, μέλος της ΚΕΔ και πρώην διεθνής διαιτητής
«Σύμφωνα με όσα έχουμε διδαχθεί η κίνηση του παίκτη του Πανιωνίου συνιστά πεντακάθαρη παράβαση... Σαν κανονισμός, μπασκετικά, μπορεί να είναι λάθος, αλλά από τη στιγμή που ένας παίκτης κερδίζει πλεονέκτημα από τον αμυνόμενο, εναποθέτοντας τη μπάλα στα χέρια του και κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, σίγουρα πρέπει να καταλογισθεί... Τώρα το ποιος το σφυρίζει και ποιος δεν το σφυρίζει, αυτό είναι άλλη ιστορία και ίσως εκεί να πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας... Αφού υπάρχει ο κανονισμός, όμως, θα πρέπει όλοι να σφυρίζουν την παράβαση...»

Σχόλια