EXEI AΛΛΑΞΕΙ ΦΕΤΟΣ!

Πόσα χρόνια έχουμε ,που βρισκόμασταν με 5 πόντους διαφορά απο τον δεύτερο και μάλιστα τόσο νωρίς; Σίγουρα πάνω απο μια δεκαετία..

Πολλοί μεταφράζουν την εν λόγω διαφορά ως αδυναμία του γαύρου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται εκεί. Ο γαύρος έχει κατα βάση την ίδια ομάδα που είχε πέρυσι και γενικά αποτελείται απο υλικό τέτοιας ποιότητας χρόνια τώρα. Απλώς τα πρωταθλήματα χανόντουσαν απο εμάς τα τελευταία χρόνια λόγω υποβαθμισμένου ρόστερ. Σίγουρα για να πάρεις το ελληνικό πρωτάθλημα δεν χρειάζεσαι τους παικταράδες ,αλλά όταν τόσα χρόνια υπάρχει μια κατάσταση που προωθεί τον γαύρο ,είναι αναγκαία η παρουσία προσωπικοτήτων!

Ας συνοψίσω όμως ,αναφέροντας τα σημεία-κλειδιά που πιστεύω πως μας φέρανε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα..

* Η ομάδα μετά απο χρόνια διαθέτει πρωτοκλασσάτους παίκτες που παράλληλα έχουν την προσωπικότητα να κάνουν πρωταθλητισμό και είναι άριστοι επαγγελματίες. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Σίλβα και Σισέ που είναι παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας και δίνουν σε κάθε ματς το maximum και αντιλαμβάνονται πλήρως την σημασία και την ανάγκη της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αυτοί λοιπόν οι παίκτες έχουν πάρει απο το χέρι την ομάδα και την οδηγούν στην κούπα.

* Ίσως για πρώτη φορά μετά την χρονιά των μεταγραφών Ζάετς-Σαραβάκου , η ομάδα έχει κάνει τόσο πετυχημένες κινήσεις. Σισέ-Κατσουράνης και Λέτο αποτελούν φέτος τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας και έχουν κερδίσει πολλούς βαθμούς με τα γκολ και τις ασσίστ τους.

* Η ομάδα έχει απίστευτο βάθος πάγκου και έτσι υπάρχουν σε κάθε σημείο του αγώνα εναλλακτικές λύσεις. Το καλό είναι πως υπάρχουν 14-16 παίκτες που μπορούν άνετα να παίζουν στην ενδεκάδα (με βάση το υπάρχον ρόστερ) και να δημιουργείται έτσι ένα σχετικό rotation.

*Ο κορμός της; ομάδας είναι ελληνικός και ως επι το πλείστον αποτελείται απο τα πρώτα ονόματα της ελληνικής αγοράς. Αυτό είναι καλό διότι βοηθάει στην πιο γρήγορη και αποτελεσματική συνεργασία μέσα στις προπονήσεις και το γήπεδο.

*Η ομάδα πλέον μπορεί και γυρίζει σκορ. Αν όχι ολοκληρωτικά(με άρη και εργοτέλη) ,τουλάχιστον καταφέρνει και φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (με Καβάλα και Αστέρα). Αυτό οφείλεται στις προσωπικότητες που είπα παραπάνω αλλά και στην αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει η ομάδα και στην εμπιστοσύνη των δυνατοτήτων της.

*Επιτέλους ,για πρώτη χρονιά μετά απο καιρό το αφιλόξενο οακα δεν έχει απώλειες (με μοναδική εξαίρεση τον αστέρα) και έχει γίνει έδρα. Κάτι που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια (ούτε στην Λεωφόρο) και μας στερούσε σημαντικούς βαθμούς.

*Υπάρχει το τρίπτυχο διοίκηση-ομάδα-κόσμος και αυτό φαίνεται σε κάθε ματς. Όλοι προχωράνε μια γροθιά και δεν υπάρχουν έριδες ,ασχετως τι γίνεται στους μετόχους.

*Έχουμε έναν πρόεδρο μάγκα ,ο οποίος επιτέλους μπήκε στο παρασκήνιο και δεν αφήνει τίποτα να παίζεται κάτω απο το τραπέζι. Μπορεί ακόμη ο γαύρος να παίρνει σφυρίγματα ,αλλά δεν υπάρχουν σφαγιαστικές δσιαιτησίες των προηγούμενων ετών (εξαίρεση το άρης-γαύρος).

...για όλα αυτά η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος και για αυτό θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος.

Εμάς το χρέος μας είναι να δίνουμε παρών στα γήπεδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΠΙΕΡΙΚΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

Σχόλια

  1. πολυ καλο το κειμενο σου αδερφέ,όντως η ομάδα παρουσιάζει φέτος πολλές αλλαγές σε σχέση με την τζιγγεροεποχή!.Αλλα για μένα το βασικό είναι αποκτάται σιγά σιγά ΥΓΕΙΑ,ομαδα-κόσμος-διοικηση ενωμένοι!.Ο ΠΑΟ δείχνει πλεόν να αποκτά μέταλο και αυτό φαίνεται απο αυτά που λές(οτι γυρνάει ματς κλπ),με την απόκτηση ενος πρωτοκλασάτου αμυντικού δένει η άμυνα,και η ομάδα αποκτά έναν ηγέτη στην κάθε γραμμή.Με αυτην την κίνηση τελειώνει κάθε άλλο σενάριο για το μπρωτάθλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου