ETΣΙ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ!



Θρίαμβος του Τριφυλλιού στο «Μελίνα Μερκούρη» με τους πράσινους να παίζουν όπως μπορούν για τρία σετ και να παίρνουν δίκαια τη νίκη δείχνοντας ικανοί για πολλά πράγματα. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ζαγκούμνι που είχε άξιους συμπαραστάτες τους Αγκάμεζ, Λάππα και Χριστοφιδέλη.



Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να πετύχει πολλά πράγματα και το απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Το Τριφύλλι παίζοντας για τρία σετ πολύ καλό βόλεϊ έφυγε θριαμβευτικά από το «Μελίνα Μερκούρη» και πήρε αέρα τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι που είχαν σε πολύ κακή μέρα τον Γκιγιόμ Σαμικά (όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Καζάζης είχε πρόβλημα τραυματισμού), μπήκαν νωθρά στο ματς όμως στη συνέχεια ήταν απολαυστικοί.

Παγωμένο ξεκίνημα…

Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη έμοιαζαν να είναι εκτός ρυθμού στους πρώτους πόντους και έτσι ο Καλντέιρα έκανε ένα μικρό πάρτι πάνω από το φιλέ.

Το 6-1 μπορεί να σημειώθηκε στην αρχή του παιχνιδιού όμως δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους πράσινους. Οι ερυθρόλευκοι με τον Κούναρι και τον Ανδρεάδη να κάνουν ζημιά στην υποδοχή του Τριφυλλιού αύξαναν συνεχώς τη διαφορά και πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 25-18.

Πήραν φωτιά…

Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Αγκάμεζ και Ζαγκούμνι ανέβασαν ρυθμούς, Λάππας και Χριστοφιδέλης μάζεψαν την υποδοχή και η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε δραματικά.

Ο Πολωνός πασαδόρος οργάνωνε μαεστρικά το παιχνίδι των πράσινων και οι υπόλοιποι πυροβολούσαν από παντού γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του Τριφυλλιού.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις με τον Τίσερ να φορτώνει τον Μίλκοβιτς κάτι που έκανε μονοδιάστατο το παιχνίδι των ερυθρόλευκων.

Η τελική επικράτηση του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα δίκαια και εάν οι πράσινοι καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους, τότε μπορούν να επιστρέψουν στην κορυφή και να κατακτήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Oλυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3
Τα σετ:
25-18, 20-25, 20-25, 21-25
Ολυμπιακός (Κρίστιανσον): Τίσερ 4, Μίλκοβιτς 25, Ανδρεάδης 6, Καλντέιρα 14, Κούναρι 9, Τζούριτς 6, Στεφάνου (λ-79%) / Κυριαζής, Κουζούνης, Σουλτανόπουλος 1
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 5, Ζαγκούμνι 2, Αγκάμες 22, Σαμικά 1, Σμαραγδής 12, Πανταλέων 9, Παπαδημητρίου (λ) / Λάππας 8, Μηνούδης, Χατζηαντωνίου 1

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Καζάζης (προπονητής ΠΑΟ): "Είναι μια σπουδαία και μεγάλη νίκη αυτή. Πιστέψτε με δεν σημαίνει κάτι γιατί σημασία έχει να είμαστε υγιείς και καλά. Σήμερα κρατήσαμε σαν επτασφράγιστο μυστικό ένα πρόβλημα που είχε ο Σαμικά (από κάποιο ιό) και για το λόγο αυτό δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, είχαμε έναν Ηλία Λάππα άξιο αντικαταστάτη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους".

Ζαγκούμνι: "Δεν ξεκινήσαμε καλά. Στη συνέχεια ανεβήκαμε είχαμε καλό μπλοκ σε συνδυασμό με καλή υποδοχή. Είναι σημαντική νίκη γιατί είμαστε μόνοι στην κορυφή αλλά θέλει σκληρή δουλειά για να μείνουμε εκεί. Τώρα το μυαλό μας είναι στην Ευρώπη, πάμε για νίκη και όχι για σετ με την Γιαστρέμπσκι".

Αγραπιδάκης (μάνατζερ ΠΑΟ): "Την χρειαζόμασταν αυτήν την νίκη"


Ρεπορτάζ απο www.prasinanea.gr

Σχόλια