AΠΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ

Το Τριφύλλι τα έδωσε όλα κόντρα στον πανίσχυρο και αήττητο Αθηναϊκό όμως λύγισε στο τέλος. Συγκλονιστικό παιχνίδι από όλες τις παίκτριες του Γιάννη Γερεουδάκη που παρά τα προβλήματα κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε από τον Αθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου, όμως κέρδισε το χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στον «Τάφο του Ινδού». 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος του και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. 

Ο Αθηναϊκός προσπαθούσε συνεχώς να ξεφύγει στο σκορ όμως δεν τα κατάφερνε χάρη στην εξαιρετική άμυνα του Τριφυλλιού. 

Ο Γιάννης Γερεουδάκης είχε διαβάσει πολύ καλά τα επιθετικά συστήματα του Αθηναϊκού και κατάφερε να εγκλωβίσει όλα τα επιθετικά ατού της ομάδας του Βύρωνα. Στην αντίπερα όχθη οι πράσινες έβρισκαν λύσεις στην επίθεση κυρίως από τις Μεντιόλα και Γουίλσον. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Αθηναϊκό να έχει προβάδισμα με έναν πόντο, 28-27. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αθηναϊκός έκανε τα πάντα για να πάρει διαφορά όμως και πάλι οι πράσινες είχαν τις απαντήσεις. Στο τέλος της τρίτης περιόδου μέχρι και τα μισά της δεύτερης το Τριφύλλι έκανε μια μικρή κοιλιά στο επιθετικό κομμάτι και έτσι η ομάδα του Βύρωνα πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά της στο παιχνίδι με 10 πόντους (54-44 και 56-46). 

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η Μεντιόλα και η Ίλιτς πήραν το όπλο τους και έφεραν ξανά το ματς σε απόσταση αναπνοής 53-56. Κάπου εκεί όμως θόλωσε το μυαλό των πράσινων που έχασαν κάποια κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ και έτσι ο Αθηναϊκός ήταν εκείνος που έφυγε με τη νίκη από τη Λεωφόρο με 53-58. 

Διαιτητική ανοχή 

Αρκετά παράπονα έχουν στο πράσινο στρατόπεδο από τη διαιτησία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Μπορεί οι δύο διαιτητές της αναμέτρησης να μην έκαναν κάποιο σοβαρό λάθος όμως ο τρόπος που σφύριζαν τα φάουλ ήταν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι έδειξαν ανοχή στα σκληρά μαρκαρίσματα των αθλητριών του Αθηναϊκού με αποτέλεσμα οι πράσινες να σουτάρουν μόλις επτά βολές σε ολόκληρο το παιχνίδι. 

Ήταν όλες υπέροχες 

Το να ψάξει κανείς να βρει ποια από τις πράσινες ήταν καλύτερη στο παιχνίδι κόντρα στον Αθηναϊκό είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. 

Όσες χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιάννη Γερεουδάκη τα έδωσαν όλα και έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια αυτή πρέπει να είναι η Τζουλιάνα Μεντιόλα. 

Η Αμερικανίδα φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 19 πόντους, 4 ριμπάουντ αλλά και τρεις ασίστ. Σε απόδοση την ακολούθησαν οι Γουίλσον, Ίλιτς και Νικολαΐδου. 

Γερεουδάκης: «Πρέπει όλοι να είναι υπερήφανοι για αυτά τα κορίτσια» 

Μπορεί ο Παναθηναϊκός τελικά να μην πήρε μια τεράστια νίκη κόντρα στον Αθηναϊκό όμως η αγωνιστική εικόνα που έδειξε ικανοποίησε απόλυτα τον Γιάννη Γερεουδάκη. 

Ο τεχνικός του Τριφυλλιού αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τις παίκτριες μου. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι για αυτά τα κορίτσια. 

Μέσα σε μια εβδομάδα έδωσαν τρία ντέρμπι. Κέρδισαν τα δύο από αυτά και έχασαν από τον Αθηναϊκό στις λεπτομέρειες. Από ένα άστοχο σουτ και ένα αμυντικό ριμπάουντ»
. 

Σε ότι αφορά τη διαιτησία της αναμέτρησης ο Γιάννης Γερεουδάκης σχολίασε: «Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τη διαιτησία και ούτε θέλω να το κάνω. Απλά είχαμε μόλις επτά βολές έναντι 22 του Αθηναϊκού». 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 53-58
Δεκάλεπτα: 17-18, 27-28, 39-45, 53-58. 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Γουίλσον 17 (3), Χαλιβελάκη, Ξάνθου, Ίλιτς 11 (2), Νικολαϊδου 2, Πανταζή, Ζικιρίδου 4, Μεντιόλα 19 (2). 
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δικαιουλάκος): Καλέντζου 7 (1), Λύμουρα 14 (2), Χατζηνικολάου 9 (1), Βολονάκη, Σούλις 1, Πετρονίτε 10, Σαρέγκου, Γουίγκινς 8 (1), Κοσμά, Ντέιβις 9.

Σχόλια