ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ!



Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 80-76 τον Πανιώνιο σε μία συναρπαστική μονομαχία στο κλειστό της Αρτάκης και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ηγέτης ο... τραυματίας Πέκοβιτς με 19 πόντους, απίστευτοι οι Σπανούλης, Μπατίστ αλλά και ο Γιασικεβίτσιους στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο. 

Με μία μεγάλη νίκη έκανε ποδαρικό ο Παναθηναϊκός στο 2010, φεύγοντας με το διπλό από τη Νέα Σμύρνη και το "καυτό" κλειστό της οδού Αρτάκης. Η επικράτηση με 80-76 φανερώνει το μέγεθος της νίκης σε μία έδρα που ο Πανιώνιος φέτος δεν είχε χάσει, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός με τον Πέκοβιτς να είναι τραυματίας και τον Τσαρτσαρή να είναι άρρωστος, μπήκε αρκετά μουδιασμένος στον αγώνα και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ (12-4 στο 4'). Αλλά είχε τις λύσεις, με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει στις πλάτες του, τους πράσινους τόσο στο τέλος της πρώτης περιόδου, όσο και από το 14' και μετά που ο Παναθηναϊκός πάλι ήταν πίσω με οκτώ πόντους (30-22).

Η συνέχεια άνηκε στον Νίκολα Πέκοβιτς, που ήταν ασταμάτητος κάτω από το καλάθι και με δέκα σερί πόντους στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε τις βάσεις για τη νίκη (42-51). Ο Δημήτρης Παπανικολάου κράτησε τους κυανέρυθρους στον αγώνα, αλλά το δίδυμο Σάρας-Μπατίστ και οι εξαιρετικές τους συνεργασίες έδωσαν εκ νέου στον Παναθηναϊκό το μεγάλο πλεονέκτημα για τη νίκη (67-77 στο 37').

Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει. Ο Πανιώνιος πίεσε στην άμυνα, έκλεψε την μπάλα, ο Παναθηναϊκός έμεινε για 2,5' χωρίς πόντο και οι γηπεδούχοι μείωσαν με 75-77. 30'' πριν το τέλος έγινε μία φάση που θα σηκώσει πολύ κουβέντα, μιας και ο Ράις στην προσπάθεια να περάσει τον Σπανούλη και να ισοφαρίσει χρεώθηκε με μεταφορά της μπάλας από τον Ταβουλαρέα. Οι πράσινοι ήταν ψύχραιμοι στην συνέχεια και πήραν τη νίκη.

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 12(2), Μπράιαντ 10(1), Ζορόσκι 5(1), Παπανικολάου 21(4), Ευθίμοφ, Χαριτόπουλος 4, Καλαμπόκης 5(1), Έρτσεγκ 8, Γιάνκοβιτς, Αθηνέου, Έλντερ 11(1)
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 18(4), Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 9, Φώτσης 9, Νίκολας 3(1), Τσαρτσαρής 4, Γιασικεβίτσιους 13(2/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Πέκοβιτς 19, Καλάθης



Ρεπορτάζ απο www.prasinanea.gr

Σχόλια