ΠΑΣΕΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ!



Μετά το χθεσινό ματς ,εκτός απο τα σχετικά περί έλλειψης αμυντικού και αυξημένου επίπεδου στο δημιουργικό κομμάτι ,παρατηρήσα και κάτι άλλο και είμαι σίγουρος πως δεν διεκδικώ την αποκλειστικότητα μιας και έβγαζε μάτι. Και προφανώς αναφέρομαι στον Σισέ και στην κριτική που του γίνεται.

Τον Σισέ τον πήραμε για να σκοράρει ,έχουμε μπεί μέσα Δεκεμβρίουκαι έχει σημειώσει 11 τέρματα. Αυτό είναι γεγονός και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Όπως και ότι πολλά απο αυτά έχουν κρίνει ματς. Και δεν θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια ,επιθετικός μας να έχει πετύχει ανάλογες επιδόσεις... για όσους πάνε να τον συγκρίνουν.

Όσον αφορά τα...περι αποτελεσματικότητας ,η παραπάνω πληροφορία φτάνει και περισσεύει πιστεύω. Έχουμε πάρει έναν επιθετικό που επιτέλους βλέπει τερμα και έχει απίστευτο σουτ. Και επειδή οι τυπάδες που του κάνουνε κριτική -κακόβουλη κατ εμέ- έχουν ως σημείο αναφοράς τις χαμένες ευκαιρίες που κάνει ,η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο Γάλλος ,κάνει ένα γκολ ανά 3 ευκαιρίες ,ποσοστό καθόλου άσχημο. Το πρόβλημα δεν είναι τα γκολ που χάνει αλλά ότι δεν παίρνει σωστά την μπάλα. Έχουμε μπει στα μισά της χρονιάς και ακόμη αναθεματίζουμε που δεν του γίνονται οι σωστές μεαβιβάσεις ,ενώ έχουμε καλούς παίκτες απο πίσω του.

Το πρόβλημα αυτό δημιουργείται ,διότι ο Γάλλος παίζει στον πρώτο χρόνο. Δηλαδή τα σουτ του ,οι κινήσεις που κάνει και οι πάσες είναι στον πρώτο χρόνο και δεν την κουράζει πολύ την μπάλα. Οι συμπαίκτες του τις περισσότερες φορές δεν δρουν με αυτόν τον τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ,όταν ο Τζιμπριλ παίζει πάνω στην γραμμή του οφσάιντ. Με το που έχει την μπάλα παίκτης μας στον χώρο του κέντρου και είναι σε θέση για κάθετη πάσα ,ο Σισέ κάνει κίνηση κατευθείαν ,ενώ αυός που έχει την μπάλα την ταλαιπωρεί και δεν του την βγάζει κατευθείαν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ή να βγαίνει ο γάλλος σε θέση οφσαιντ ,ή να έχουν προλάβει και να τον μαρκάρουν 2 αμυντικοί.

Αν αυτό το προσέξουν στην ομαδα και παίζουν πιο πολύ σε πρώτο χρόνο ,τότε σίγουρα θα αναστνάξουν πολλές άμυνες.. αλλά να το προσέξουν σχετικά σύντομα γιατί μπαίνουμε Ιανουάριο!

Σχόλια