ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ...

Mε μια πιο ήρεμη ματιά σήμερα ,ας προσπαθήσουμε να δούμε τι έγινε χθες και στα 2 ματς .Μια Κυριακή που περιμέναμε να επισφραγήσει την άνοδο μας στην μπάλα και να υπενθυμήσει στο μπάσκετ ποιος κάνει κουμάντο. Στο ποδόσφαιρο αποτύγχαμε ,στο μπάσκετ μια ήττα στην κανονικά διάρκεια και πόσο μάλλον στον πρώτο γυρο δεν έχει να λέει τιποτα. Απλά ,αυτό που θίχτηκε περισσότερο απο όλα είναι το γόητρο μας ,μιας και τέτοιες μάχες ΠΡΕΠΕΙ να κερδίζονται.


Στο ποδόσφαιρο ,χθες ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξει η ομάδα ότι πλέον τα πράγματα αλλάζουν ,πως πλέον μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Για πρώτη φορά σε ντέρμπυ ,μια αποστολή αργεί τόσο πολύ να φτάσει στο γήπεδο ελεώ... οδοφραγμάτων γύρω απο το γήπεδο με καδρόνια και πέτρες. Πράγματα τα οποία έπρεπε να έχει προβλέψει η αστυνομία ,αλλά για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να κάνει σωστά την δουλειά της. Με αυτά και μ'αυτά η ομάδα έφτασε κατα τις 6 και 20 ,με αρχηγό αποστολής τον Νικόλα Πατέρα που έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι παρών σε όλες τις μάχες της ομάδας και δεν κάνει πίσω.


Με αυτό το σκηνικό και παράδειγμα τον πρόεδρο ,ελπίζαμε ότι η ομάδα θα μπει στον αγωνιστικό χώρο και θα αποδείξει την ανωτερότητα της. Αντί για αυτο είδαμε μια ομάδα στο πρώτο ημίχρονο να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό και όταν το κατάφερε ,να βάζει τον γαύρο σιγά-σιγά στα καρέ του και να κάνει φάσεις. Εκεί φαινόταν πως λογικά αν συνέχιζε η ομάδα με αυτόν τον ρυθμό θα ερχόταν σε κάποια φάση και το γκολ. Έλα όμως που ένας συνδιασμός πραγμάτων ,κατάφεραν πάλι σε νεκρό χρονικό σημείο να μας στείλουν με 1 γκολ πίσω στα αποδυτήρια... Απο την μια μπορείς να τα χώσεις σε διαιτησία για τον λανθασμένο καταλογισμό όφσαιντ του Σισέ στην προηγούμενη φάση και μη υπόδειξη όφσαιντ του γαύρου στην φάση του γκολ ,απο την άλλην όμως οι παίκτες μας πς λειτούργησαν έτσι αμυντικά; Σιμάο και Σεϊταρίδης ποιους μαρκάρανε; Ο Κατσουράνης που θεωρείται απο τους έμπειρους μας παίκτες πως επέτρψε να δ΄σει χώρο στον Ντουντου στην μικρή περιοχή και να τον αφήσει με ψαλιδάκι (!!) να γυρίσει την μπάλα στην μικρή περιοχή;;



Δεύτερο ημίχρονο και...δεύτερο γκολ στο πρώτο δεκαλεπτο με την άμυνα να πλέει σε... απλά να πλέει διάσπαρτη και ένας μήτρογλου να γίνεται ξαφνικά μάγκας και να μας γελοιοποιεί με τα...πιστόλια του. Απο κει και μετά είναι που επιρρίπτουμε ευθύνες στους παίκτες. Δεν επιτρέπεται να παίρνουν ΤΟΣΑ λεφτά ,να είναι σε έναν τέτοιο Σύλλογο και να συμπεριφέρονται έτσι για τα υπόλοιπα 35 λεπτά του ματς. Να κάθονται πάνω στο 2-0 και να μην πιστεύουν πως μπορούν να το γυρίσουν.. απλά να περιμένουν να τελειώσει το ματς. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν κυνηγάγανε διεκδικήσημες μπαλιές!! Δεν έβαζαν τα πόδια τους στην φωτιά ,κάτι που πραγματικά μας εξοργίζει. Και η πλάκα ξέρετε ποια είναι ; Πως οι 4 απο τους 11 που προσπάθησαν ,οι 3 απο αυτούς θεωρητικά θα περιμέναμε το παίξουν βεντέτες! Σισέ ,Σίλβα ,Λέτο και ο Τζόρβας ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν και πίστευαν στην ανατροπή. Αλλά τι να το κάνεις ,όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν νιώθανε..




Πιο προκλητικός απο όλους ο Κατσουράνης που πραγματικά θα θέλαμε να ξέραμε τι σκεφτόταν όταν άφηνε μπαλιές να περνάνε δίπλα του και δεν σκιζόταν. Έτσι του πάνε πως θα πέσει η χούντα του κόκκαλη; Επειδή άργησε 2 ώρες το πούλμαν ,πήγε στα κανάλια και είπε πως αυτό είναι ντροπή του ποδοσφαίρου ,έπρεπε να κάτσει να χάσει; Συμφωνούμε πως αυτό που έγινε είναι απαράδκτο αλλά απο την στιγμή που μπαίνεις στο ματς πας για να το κερδίσεις όπως και αν σου έρθουν τα πράγματα.

Φάγαμε 2 γκολ σε κρίσημα σημεία ,όμως είχαμε 35 λεπτά να το γυρίσουμε. Μέχρι χθες ήμασταν πρώτοι γιατί τους περισσότερους πόντους ,τους πήραμε απο ανατροπές και όχι απο εύκολες νίκες. Έτσι μπορούσε να γίνει και χθες. Και ρε παιδιά λίγο φιλότιμο και αξιοπρέπεια αν έχετε ,αυτό το πρωτάθλημα δεν πρέπει και δεν γίνετε να το χάσετε απο την ομάδα των μητρογλου ,ζαιρι και λεονάντο. Δηαδή είναι ξεφτίλα ,πως αλλιώς να το πούμε; Παίξατε χθες με έναν τελειωμένο γαύρο ,τον χειρότερο των τελευταίων δεκαετίων και καταφέρατε να χάσετε. Δηλαδη αν δεν θέλει αυτό προσπάθεια ,τότε τι θέλει;;


Όσον αφορά το στήσιμο του Τεν Κάτε ,έχουμε να πούμε πως όλοι μάγκες και δικαιωμένοι βγαίνουμε κρίνοντας μετά τα γεγονότα. Όταν το ματς ήταν σε εξέλιξη ,ποιος απο σας πίστευε πως σε κάποια φάση με την εμφάνιση του α ημιχρόνου δεν θα το βάζαμε; Τους παίζαμε στο μισό γήπεδο. Όσο για την μη χρησημοποίηση του Λέτο απο την αρχή ,είπε πως έκανε ο Αργεντινός ένεση στο ημίχρονο για να αγωνιστεί. Και στην τελική ρε παιδιά (χωρίς να λέμε πως δεν φταίει και ο Ολλανδός για την ήττα) ο προπονητής φταίει ,όταν σε απόσταση 2 μέτρων οι παίκτες μας κάνουν λάθος πάσα ,όταν πάνε χωρίς ψυχή στις κόντρες ,όταν παίκτες επιπέδου Κατσουράνη δεν κυνηγάνε το ματς μετά το 56;; Έχει και ο Ολλανδός τις ευθύνες του αλλά δεν είναι ο απόλυτος υπαίτιος.


Τώρα για το τι γίνεται απο δω και πέρα... όσοι πραγματικά θέλουνε το πρωτάθλημα ,θα στηρίξουνε την ομάδα απο το επόμενο εντός με τον Ατρόμητο και δεν θα αρχίσουν την γκρίνια. Είμαστε κακώς 1 βαθμό πίσω αλλά δεν πρέπει να τα κάνουμε όλα μπουρδέλο και να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια ,γιατί πολύ απλά θα γκρεμίσουμε ό,τι έχει φτιαχτεί. Πορευόμαστε όλοι ενωμένοι και κάνουμε ταμείο στο τέλος. Έτσι κι αλλιώς τα πάμε ..αν δεν πάρουμε πρωτάθλημα όλοι κρίνονται αποτυγχημένοι με το αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης.



Στο μπάσκετ τώρα ,ο χθεσινός τίτλος τα έλεγε όλα .Ανώδυνη ήττα που δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα στον ελάχιστο βαθμό. Εδώ δεν ισχύει ότι στο ποδόσφαιρο. Εδώ είμαστε αυτοκρατορία με παίκτες-πρωσοπικότητες που δεν χρειάζονται τις δικές μας παραινέσεις για να έχουν έξτρα κίνητρο .Ξέρουνε πως όταν πρέπει ,θα τον γαζώσουν τον γαύρο. Μακάρι όλες οι κακές εμφανίσεις μας ,να είναι σε τέτοια ματς και στα καθοριστικά να βγάζουμε τον καλό μας εαυτό.

Και μιλάμε για ένα ματς που οι γαύροι ξεκωλόθηκαν. Έβαζαν καλάθια απο παντού. Ε μην έχουμε και ψευδαισθησεις ,αυτό δεν θα συμβαίνει κάθε φορά. Συν τοις άλλοις είχαμε φαουλ στους ψηλούς απο την αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και τον Σάρας τραυματία. Ε δεν θα μας ξαναπετύχουν έτσι και το ξέρουν. Αυτό που μας κάνει να κοιμόμαστε ήσυχοι με το συγκεκριμένο τμήμα είναι ότι μας έχουνε αποδείξει άπειρες φορές πως δεν υπάρχει κορεσμός  στην ομάδα και πως είναι μεγάλοι αθλητές που παίζουν μόνο για την νίκη. Αν έγιναν κάποια λάθη χθες ,ξέρουμε πως θα διορθωθούν ,θα γίνουν εθελούσιες έξτρα προπονήσεις και δεν θα επαναληφθούν.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κόσμος είναι να στηρίζει με την παρουσία του την ομάδα και να μην είναι θαετής απο το σπίτι. Την Πέμπτη αγωνιζόμαστε με την αρμάνι και όλοι πρέπει να δώσουμε βρωντερό παρών. Καλά είναι τα λόγια ,αλλά πρέπει και το γήπεδο να γεμίζει...


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ!!!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/11/09 5:03 μ.μ.

    o x8esinos eimai.to oti krazw kai vrizw esas kai thn omada edw pera den shmainei pws to kanw kai sto ghpedo ayto opws kapoioi alloi pou mou ta xoun prhxei tosa xronia mia me to tziger mia me to kontzo kai den xerw ki egw me poion allo pousth kai o krokos na orgiazei apo thn allh.kai prosoxh sth gayropoihsh.mpravoi,kotera,magas proedros, neoploutismos den tairiazoun se mas kapoioi apo mas omws ta goustaroun kai einai poly asxhmo ayto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/12/09 12:10 π.μ.

    bravo maga. etsi einai. makria o neoploutismos apo ton PAO. exoume epipedo kai den eimaste san ta moutra tous. Patera se pisteboume alla parto alliws. Asxolisou me to podosfairo kai ase ta frou frou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/12/09 10:00 π.μ.

    HTAN KANENAS APO ESAS EDW STIN POREIA GIA TIN ALAGH TIS DIOIKISIS?

    DEN PISTEYW!

    E RE TZIGGER POU SAS XREIAZETE..E RE THELETE DOUMITROU MYTOU-THELETE SKATSEL KAI MINA PITSO..
    DEN THA SAS KRAKSO ALLA MAGKES MOU ..MIN MILATE GIA PATERA KAI GIA NEOPLOUTISMOUS.DEN EINAI NEOPLOUTOS O ANTHRWPOS ..APLA EINAI MAGKAS..KATI POU DEN EIXES RE SY GIATRE ..RE SU FILIPIDI ...KATALABES?DEN EIXES LEME...KATHE XRONO EMPENES TREXONTAS STO TIGANI..MIA FORA MPHKES OPWS EPREPE..(KAI TWRA EK TOUS APOTELESMATOS)KRINEIS TO MONO MAGKA PROEDRO POU EIXES META TO KAPETANIO TO KAVOURIA...

    RE ME TA OPLA TO PRWTATHLIMA KAI TO KUPELO.

    ANTE KSUPNATE RE ..12 XRONIA DEN SAS FTANOUN?

    THELETE KIALLA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/3/10 12:04 μ.μ.

    vazeloi kokkina forane aftoi pou sas gamane reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου