ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου και πραγματικά αυτή η μια ώρα που κράτησε το εν λόγω αφιέρωμα ήταν...θυσαυρός!

Απο την γέννηση του Συλλόγου ,μέχρι το σήμερα. Ειπώθηκαν πολύ σωστά πράγματα και θα μας επιτρέψετε να ξεχωρήσουμε κάποια απο αυτά .

1. Τις αλήθειες που είπε ο Παπαντωνίου για την...κυριαρχία του γαύρου την δεκαετία του 50 και το πως έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Ο γαύρος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα πειραιά και αντιμετώπιζε ομάδες ανύπαρκτες και έτσι δεν κουραζόταν καθόλου για να αναδειχτεί πρωταθλητής στον πειραιά. Σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα αθήνας και θεσσαλονίκης που ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικά. Έτσι πήγαινε φρέσκος στις τελικές φάσεις και έβγαινε πρωτος. Ένα σύστημα διεξαγωγής ,δηλαδή, που τον βοήθαγε κάργα.

2. Για την σφαγή στο Λίβερπουλ επι Γκμοχ ,όταν φτάσαμε στους 4 και μας ακυρώσαν κανονικό γκολ και δεν μας δώθηκε πέναλντυ .Γεγονότα που αν ο διαιτητής τα σφύριζε όπως έπρεπε ,ίσως η ιστορία να είχε γράψει ακόμη έναν τελικό πρωταθλητριών!

3.Τα όσα είπε ο Καραγκούνης για την Ριζούπολη. Αλήθειες με τον πιο απλό τρόπο. Ένα ματς που ήταν η ντροπή του ελληνικού αθλητισμού ,ένα πρωτάθλημα σικέ ,παρατηρητής και αττικάρχης που δουλεύουν πλέον στον γαύρο συντέλεσαν για να γραφτεί η πιο μαύρη σελίδα του Συλλόγου.

4. Τα όσα είπε ο Σωτηρακόπουλος για την νοοτροπία του Συλλόγου ,όλες αυτές τις δεκαετίες ,που ήταν πολύ εύστοχη. Ποτέ και κανένας πάνω απο την ιδέα και το έμβλημα του Συλλόγου!



Όσο για το τι έλειπε; Καταρχήν ,θα θέλαμε το αφιέρωμα να μην κράταγε μόνο 1 ώα ,καθώς οι τελευταίες δύο δεκαετίες μπήκανε σε ένα 20λεπτο. Λείπανε σημαντικά πρόσωπα όπως Σαραβάκος και Βαζέχα με αποτέλεσμα να μην ακούσουμε την γνώμη τους για τις τότε επιτυχίες.

Ανέκδοτες φωτογραφίες ,σπάνια βίντεο ,διηγήσεις απο πρόσωπα που στιγμάτησαν την πορεία του Συλλόγου...όλα ήταν πολύ ωραία!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

1908-2009

Σχόλια