"ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ" ΤΟΝ ΣΙΣΣΕ..


Πόσες αναλύσεις έχουν γίνει για τον Σισέ ,τον τρόπο παιχνιδιού του και την αποτελεσματικότητα του;

Η αλήθεια είναι πως όταν έρχονται τέτοιοι παίκτες ,λογικό είναι οι απαιτήσεις να υπάρχουν και μερικές φορές να είναι υπερβολικές. Ο κόσμος γουστάρει που αυτός ο παίκτης παίζει στον Σύλλογο και θέλει να τον βλέπει να σκοράρει...παντού και πάντα. Κάτι το οποίο φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι..

Προσωπικά πιστεύω πως μέχρι στιγμής ο Σισέ δεν έχει απογοητεύσει ,αλλά ούτε έχει πιάσει και καμία φοβερή απόδοση. Έχει σημειώσει 4 γκολ σε 7 αγωνιστικές και έχει χάσει και κάμποσες ευκαιρίες. Σίγουρα στο τέλος της σαιζόν ,η ζυγαριά θα μετρήσει τα γκολ που πέτυχε και όχι τις χαμένες ή μη προσπάθειες που είχε.Σήμερα ο Γάλλος είχε 2 καλές ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ όμως στην μια ο τερματοφύλακας και στην άλλη το κακό του σουτ δεν του επέτρεψαν να σημειώσει για πρώτη φορά γκολ στην Ευρώπη. Αυτό που μου αρέσει στον συγκεκριμένο παίκτη είναι πως έχει όρεξη για μπάλα ,ψάχνεται συνεχώς μέσα στο γήπεδο και κυρίως δεν ήρθε για να κάνει διακοπές και να είναι ένας απλός περηπατητής στο γήπεδο (τον Κονσεισάο ακόμη τον θυμόμαστε..). Και ο επιθετικός είναι κατά κυριο λόγο παίκτης ψυχολογίας ,δηλαδή αν χάνει ευκαιρίες και δεν μπορεί με τίποτα να βάλει γκολ ,τότε τον παίρνει απο κάτω. Και θυμάστε όλοι -ειδικά- στους αγώνες με την Σπάρτα με πόση μανία κυνηγούσε το γκολ ο Γάλλος.

Το θέμα είναι πως θα ξεκουμπώσει ο παίκτης και θα αρχίζει να σκοράρει .Πολύ συζήτηση έχει γίνει για τις μπαλιές που παίρνει ..ή μάλλον για τις μπαλιές που δεν παίρνει. Γιατί αντικειμενικά ο Σισέ έχει δυνατό σουτ ,καλό άλμα ,απίστευτη ταχύτητα και κινείται άψογα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχει όμως τρίπλα ,το οποίο σημαίνει πως δεν μπορεί να δημιουργήσει φάση μόνος του. Θέλει την πάσα που θα τον βρει στον ανοιχτό χώρο που θα χει δημιουργήσει ,ώστε να μπορέσει να εκτελέσει. Και η αλήθεια είναι πως όλη η ομάδα παίζει για τον Σισέ και κανείς όμως δεν τον τροφοδοτεί όπως πρέπει.Ο μόνος παίκτης που μπορεί να παίξει πίσω απο τον Γάλλο και να του δίνει μπαλιές είναι ο Νίνης ,αλλά ακόμη δεν υπάρχει καλή συννενόηση με αποτέλεσμα οι συνδιασμοί τους να είναι ετερογχρονισμένοι. Είδαμε και σήμερα ,χαρακτηριστικά σε μια φάση προς το τέλος που πήγε ο Νίνης να του περάσει μπαλιά φάτσα με το τέρμα ,αλλά τον έβγαλε οφσαιντ μιας και καθυστέρησε. Και μας κάνει εντύπωση που τέτοιες απλές κινήσεις δεν είναι δουλεμένες ώστε να μην αναγκάζεται ο Γάλλος να βγαίνει σε κάθε ματς 4 φορές οφσαιντ.

Ένα κακό της όλης ιστορίας είναι πως η ομάδα παίζει για τον Σισέ ,αυτό που είπαμε και παραπάνω. Δηλαδή όλοι οι παίκτες ψάχνουν να τον βρουν για να του περάσουν την μπάλα. Είτε απο πίσω ,είτε απο πλάγια ,είτε με καμινάδες. Όλοι ψάχνουν τον Σισε! Με αποτέλεσμα το παιχνίδι μας να γίνεται πρόβλεψιμο και όλοι οι αντίπαλοι αμυντικοί να μαρκάρουν τον Γαλλο και έτσι όταν φτάνει η μπάλα πάνω του ,να μαρκάρεται απο τουλάχιστον δύο.Ουσιαστικά αυτό βλέπουμε σε όλα τα ματς μέχρι στιγμής. Αντί οι παίκτες μας να τραβάνε αμυντικούς πάνω τους ,ώστε να του ανοίγουν και χώρο ,προσαρμόζουν όλο το παιχνίδι πάνω του και δεν καταφέρνουμε τίποτα.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται στην Παιανία ,αλλά μας δίνεται η εντύπωση πως πολλά πράγματα δεν έχουν δουλευτεί πάνω στον Γάλλο. Είμαστε σίγουροι πως η απόδοση του θα ανέβει ,μαζί και όλη η υπόλοιπη ομάδα γιατί ο τυπάς και θέληση έχει αλλά και πολύ ποιότητα που είναι αδιαμφισβήτητη.
ΥΣ: Το μεγαλύτερο κέρδος απο την έλευση του Σισσέ ,δεν είναι ούτε τα γκολ ,ούτε το πρεστίζ ..είναι ότι τα νέα παιδιά ,οι πιτσιρικάδες βρήκαν ένα ίνδαλμα ,που μπορεί να γίνει και ηγέτης και σημαία της ομάδας. Έναν παίκτη που τον γουστάρουν ..και πιστέψτε με ,αυτο είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Σχόλια