ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ!

Στο χθεσινό ντέρμπι (ο θεός να το κάνει ντέρμπυ με τέτοιους αμπαλους που παίζαμε) παρατηρήσαμε κάτι ,πριν το ματς και το διαπιστώσαμε κατά την διάρκεια του. Ο Ολλανδός κατέβασε υπερβολικά αμυντική την ομάδα ,με αποτέλεσμα να είμαστε εντελώς νεκροί και ακίνδυνοι επιθετικά και στα 90 λεπτά και να μην δημιουργούμε ούτε μια ευκαιρία.

Ο λόγος που παρέταξε την ομάδα με 3 αμυντικά χαφ ,συν τον Καραγκούνη που ήταν χαφ για το ξεχού ,ίσως να οφείλεται στον υπερβολικό του...φόβο για το αποτέλεσμα. Σλυμφωνοι ,πς το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και καλά έκανε απο αυτήν την άποψη. Όμως είναι κρίμα μια ομάδα με το υλικο που διαθέτει φέτος ο Παναθηναικός απο την μέση και μπροστά ,να κατεβαίνει με 4 (!!) αμυντικά χαφ.

Κατά την ταπεινή μας άποψη ,έστω στο ημίχρονο μπορούσαν να γίνουνε αλλαγές αφού έβγαζε ματι πως αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που δεν είχε για κανένα λόγο ανάπτυξη στο παιχνίδι της και δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω απο 2 μπαλιές. Γιατί και το γκολ προήλθε ουσιαστικά απο το "ανέβασμα" του Κατσουράνη στον χώρο του κέντρου.

Βέβαια ισχύει και η αντίθετη άποψη πως μια ομάδα με την δικιά μας αμυντική τετράδα ,χρειάζεται κάλυψη απο αμυντικά χαφ ώστε να μπαλώνουν τις τρύπες απο τα λάθη των...πίσω. Οπότε βάζεις επιπλέον αμυντικά χαφ και είσαι καλυμμένος .

Όμως το θέμα είναι τι γίνεται επιθετικά .Γιατί χθες το κέντρο μας ήταν αποκομμένο ή για την ακρίβεια ,κέντρο δεν υπήρχε. Και αν παίξεις με λίγο καλύτερη ομάδα μπορεί να βρεθείς να αμύνεσαι και με τους 11 και για επίθεση ούτε λόγος.

ΟΠΟΤΕ ,εν κατακλείδι πιστεύουμε πως στα ντέρμπυ αρκούν 2 αμυντικά χαφ και στα ματς με μικρές ομάδες που έχουν κλειστές άμυνες ,ένα αμυντικό χαφ ΠΑΡΑφτάνει .Διαθέτουμε μπροστά παικταραδες και είναι κρίμα να μην αξιοποιούνται...γιατί και πιο επιθετικά αν παίξουμε ,ρίσκο δεν παίρνουμε ,μιας και μπροστά θα βγάζουμε φωτιές ,οπότε οι άλλοι θα κλείνοναι θέλωντας ή μη. Είναι κρίμα το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα να τους το κάνουμε δώρο.


ΥΣ: Παράδειγμα ο Λέτο χθες ,που έπαιξε μέτρια μπάλα ,μιας και δεν είχε βοήθειες απο πουθενά. Παίζανε με τον Σάλπι σε απόσταση 20 μέτρων ,με αποτέλεσμα μέχρι το ημίχρονο να τα χουν φτύσει απο το διπλό τρέξιμο που έπρεπε να ρίχνουν για να πρεσσάρουν.

Σχόλια