Παναθηναϊκός-Βέροια 1-0 ,9/2/2008



Συνθέσεις:

Διαιτητής: Σ.Τριτσώνης ,Χ.Ακριβός ,Κ.Παπαχαραλάμπους

Σκόρερ: 81' Ίβανσιτς

Κίτρινες Κάρτες:

Κόκκινες Κάρτες: 

Εισιτήρια: 

Γήπεδο: Απ.Νικολαϊδης ,Λ.Αλςξάνδρας

Δήλωσαν:

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":

Βίντεο:



Φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ της εποχής απο το contra


Ενας εγκλωβισμένος στη μαζική άμυνα της Βέροιας, Παναθηναϊκός, βρήκε τη λύση από τον Αντρέας Ιβανσιτς. Ο Αυστριακός σκόραρε με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ και διαμόρφωσε το 1-0 που διατηρεί το τριφύλλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κακοί στο πρώτο μέρος οι πράσινοι, βελτιώθηκαν στην επανάληψη με την είσοδο του Καραγκούνη. Κάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη του αγώνα.
Ενδεκάδα με 10 ξένους και μόλις έναν Ελληνα παρέταξε ο Ζοσέ Πεσέιρο κόντρα στη Βέροια. Ο Πορτογάλος έδωσε φανέλα βασικού στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ενώ βασικούς ξεκίνησε τόσο τον Εντόι όσο και τον Ποστίγκα, αφήνοντας στον πάγκο τον φορμαρισμένο και πρώτο σκόρερ της ομάδας, Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν επιεικώς κακός. Φλύαρος με ανούσια υπεροχή, αδυνατούσε να βρει διαδρόμους στην κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων, φανερώνοντας για μία ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη Λεωφόρο απέναντι σε ομάδες που αμύνονται μαζικά. Είναι χαρακτηριστικό πως το τριφύλλι μόλις δύο φορές απείλησε με αξιώσεις τον Τέρολ. Τη μία σε πλασαριστό σουτ του Ποστίγκα στο 42ο λεπτό και τη δεύτερη στις καθυστερήσεις σε αδύναμο εξ επαφής σουτ του Εντόι. Αντίθετα, η Βέροια ήταν αυτή που απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 35’ ο Καμάλ βγήκε μόνος απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, ο Κροάτης όμως έδιωξε με υπερένταση το κοντινό σουτ που επιχείρησε.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πεσέιρο έβγαλε από τον αγώνα τον Παπαδόπουλο και πέρασε τον Καραγκούνη θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Σίγουρα, οι πράσινοι πίεσαν πιο έντονα την αντίπαλη άμυνα, αλλά και πάλι στα πρώτα λεπτά δεν έκαναν κάτι σημαντικό για να σηκώσουν από τη θέση τους, τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες της Λεωφόρου.

Ένα δοκάρι σε σέντρα σουτ του Καραγκούνη (που έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό) στο 60ο λεπτό και ένα μακρινό σουτ του Μάτος στο 68’, το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τέρολ, ήταν οι πρώτες ξεκάθαρες φάσεις στην επανάληψη. Η επόμενη ήταν και η... φαρμακερή. Στο 71ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ, το οποίο εκτέλεσε υποδειγματικά ο Αντρέας Ιβανσιτς για να ανοίξει το σκορ, σκοράροντας συνάμα για πρώτη φορά φέτος στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Αναμενόμενο ήταν το γκολ του Αυστριακού να διώξει το άγχος από το τριφύλλι, το οποίο προβλημάτισε με την απόδοση του, αλλά κατάφερε να φτάσει στο γκολ από στημένη φάση. Η Βέροια αμύνθηκε μαζικά, αλλά μετά το 1-0 βγήκε μπροστά μήπως και κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Δεν τα κατάφερε, αφού ο Παναθηναϊκός έπαιξε σωστά πίσω, έδιωξε κάθε υποψία κινδύνου και κράτησε με χαρακτηριστικά άνεση το υπέρ του αποτέλεσμα, το οποίο τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας, τέσσερις πλέον βαθμούς μακριά από την ΑΕΚ.


Πηγές:

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/article1005546.ece

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια