Barcelona-Panathinaikos 5-0, 2/11/22005


Για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Σχόλια:

Συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ολέγκια, Πουγιόλ, Εντμιλσον, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ (61 Γκάμπρι), Τσάβι (69 Εθκέρο), Ινιέστα (52 Τιάγκο Μότα), Μέσι, Ροναλντίνιο, Ετό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (A.Mαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μπίσκαν (46 Κώτσιος), Μόρις, Δάρλας (61 Τζιόλης), Νίλσον, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Λεοντίου, Σέριτς (79 Βόουτερ), Γκονζάλες, Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Ρενέ Τέμινκ

Σκόρερ:

Κίτρινες Κάρτες: Δάρλας

Κόκκινες Κάρτες: 

Εισιτήρια: 

Γήπεδο: Καμπ Νου

Δήλωσαν:

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":



















Βίντεο:




Φωτογραφίες:















Ρεπορτάζ της εποχής απο το in.gr

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε 5-0 τον Παναθηναϊκό με κορυφαίο (!) τον Γκαλίνοβιτς

Καμία αντίσταση δεν προέβαλε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα, από την οποία συνετρίβη με 5-0 μέσα στο «Καμπ Νου».
Τρία γκολ σημείωσε ο Σάμουελ Ετό και από ένα ο Μαρκ Φαν Μπόμελ και ο Λιονέλ Μέσι.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε την Ουντινέζε την προσεχή αγωνιστική (22 Νοεμβρίου) στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου να διατηρήσει κάποιες ελπίδες για πρόκριση.

Το ματς τελείωσε πριν καν ξεκινήσει για τον Παναθηναϊκό. Η «Μπάρτσα» ήταν αποφασισμένη, όχι μόνο να «καθαρίσει» τον αγώνα και την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, αλλά να προσφέρει και θέαμα στους φίλους της.

Η επιδίωξή της αυτή διευκολύνθηκε αφάνταστα από τη στιγμή που προηγήθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού και «κρέμασε» τον Γκαλίνοβιτς γράφοντας το 1-0. 

Στη συνέχεια κι αφού μεσολάβησαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για τους Καταλανούς, ο Σάμουελ Ετό σημείωσε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων στο 14 με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τσάβι.

Η άμυνα των «πρασίνων» έζησε εφιαλτικές στιγμές με τους μέσους της ομάδας να είναι «ωσεί παρόντες», τους πρωταθλητές Ισπανίας να «σφυροκοπούν» ανελέητα, τον Γκαλίνοβιτς να προσπαθεί να περισώσει... ό,τι προλάβει και μέσα σε όλα αυτά δεν μέτρησε (οφσάιντ) το γκολ του Μέσι στο 23.

Ο 18χρονος Αργεντινός όμως πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ στο 34, εκμεταλλευόμενος παιδαριώδες λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού (Μπίσκαν, Δάρλας έχασαν μόνοι τους την μπάλα).

Στο 40 ο Γκαλίνοβιτς μάζεψε για ακόμη μία φορά την μπάλα από τα δίχτυα του. Μετά τον έξοχο συνδυασμό Μέσι-Ροναλντίνιο-Ετό, ο Καμερουνέζος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. 

Σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα που έζησε το «τριφύλλι» στην ευρωπαϊκή του ιστορία, «επέτρεψε» στην Μπαρτσελόνα 16 σουτ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά αποτελούσαν μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους.

Στον αντίποδα, η μοναδική ευκαιρία των «πρασίνων» δημιουργήθηκε στο 39ο λεπτό, όταν ο Βίκτορ Βαλντές πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Φλάβιο Κονσεϊσάο, μετά από σέντρα του Σέριτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα «κατέβασε στροφές» και έκανε συντήρηση δυνάμεων, όμως και πάλι δημιουργούσε με χαρακτηριστική ευκολία δύσκολες καταστάσεις για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μειώσει με τον Παπαδόπουλο στο 51, αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Πουγιόλ.

Στο 65 ο Τιάγκο Μότα πάσαρε στον Σάμουελ Ετό κι αυτός με εκπληκτικό πλασέ έγραψε το 5-0 σημειώνοντας το πιο εντυπωσιακό γκολ της βραδιάς και ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ-τρικ. 

Οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Γκαλίνοβιτς σε τετ-α-τετ με παίκτες της Μπάρτσα, αλλά και σε δύο φάουλ του Ροναλντίνιο, ανέδειξαν τον Κροάτη σε κορυφαίο του Παναθηναϊκού.

Σίγουρα ήταν ο βασικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι το «τριφύλλι» δεν γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα της ευρωπαϊκής ιστορίας του.

Ηταν 1η Νοεμβρίου του 1989 όταν η ελληνική ομάδα συντρίβη 6-1 από την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο πλαίσιο του β γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων.


Ο Παναθηναϊκός έχει άλλο ένα 5-0 στο παθητικό του, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003 για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγές:

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια