Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, 10/4/2013


Σχόλια:

Συνθέσεις:

Διαιτητής: 

Σκόρερ: 

Κίτρινες Κάρτες:

Κόκκινες Κάρτες: 

Εισιτήρια: 14.860

Γήπεδο: 

Δήλωσαν:

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":

Βίντεο:

Φωτογραφίες:

















Ρεπορτάζ της εποχής απο το in.gr

Ενα γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου έκρινε το ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Κύπριος στράικερ σκόραρε στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που έγινε στο κατάμεστο από 15.000 φιλάθλους γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και χάρισε τη νίκη 1-0 στην ομάδα του.

Μετά το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας με 53 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ και τρεις από τον Ολυμπιακό. 

Με τον Στολτίδη τελικά να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, ξεκίνησε το ντέρμπι. Παρ’ όλο που καμία από τις δύο ομάδες δεν παρέταξε αμυντικό σχήμα, εμφανίστηκαν αρκετά επιφυλακτικές και στα πρώτα λεπτά.

Όλα αυτά μέχρι το 27’. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές και το τελευταίο τέταρτο του α’ ημιχρόνου του ανήκε ολοκληρωτικά. Αρχικά πέρασαν ανεκμετάλευτες τρεις κλασσικές ευκαιρίες και τελικά στο 43’ ήρθε το γκολ, που δικαιούνταν οι «πράσινοι» με βάση την εικόνα του α’ ημιχρόνου. Σκόρερ ο Κωνσταντίνου με κεφαλιά. 

Όλο αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ανύπαρκτος επιθετικά, με τον Οκκά και τον Καστίγιο να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί, καθώς Γκούμας και Μορίς τους είχαν εξουδετερώσει πλήρως, τον Μάριτς να καταναλώνεται σε άσκοπες ενέργειες, τον Στολτίδη να δείχνει επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και τον Μαυρογενίδη να τρέχει και... να μην προλαβαίνει, πότε τον Μινχ και τον Βόουτερ και πότε τον Γκονζάλες.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» ήταν άλλο. Πως είχε εξουδετερωθεί η αριστερή τους πλευρά, αφού Γεωργάτος και Τζόρτζεβιτς δεν μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες. Έτσι είχε απομείνει ο Ριβάλντο να παλεύει σχεδόν μόνος του μπροστά και ο Νικοπολίδης να γλιτώνει πίσω τον Ολυμπιακό από τα χειρότερα.

Στο β’ ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να μπουν δυνατά και διατήρησαν στο μεγαλύτερο μέρος μια ανούσια υπεροχή, ενώ οι «πράσινοι» φάνηκε να επιδιώκουν περισσότερο να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να γίνουν απειλητικοί.

Σε κάποιο βαθμό το κατάφεραν, αν και βοηθήθηκαν και από την τύχη, όταν στο 66’ η κεφαλιά του Ριβάλντο είχε ως κατάληξη το δοκάρι και όχι τα δίχτυα.

Ο Μαλεζάνι φρέσκαρε τον Παναθηναϊκό στα άκρα, που όπως αποδείχθηκε ήταν και η υπεροχή του, βάζοντας τους Κωνσταντινίδη και Βύντρα στη θέση των Μινχ και Χαραλαμπίδη, που τα έδωσαν όλα στο πρώτο 45λεπτο.

Από την άλλη πλευρά ο Μπάγεβιτς έριξε και τον Ζιοβάνι στο παιχνίδι, σε μια ύστατη προσπάθεια να το γυρίσει, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 75’ ο Μπριάκος διέκοψε προσωρινά τον αγώνα, καθώς έπεφταν αντικείμενα προς τον Γεωργάτο, που πήγε να εκτελέσει κόρνερ.


Μ’ αυτή την παρένθεση το ντέρμπι έφτασε στη λήξη του και ο Παναθηναϊκός σε μια νίκη μεγάλης σημασίας με 1-0, που του επιτρέπει πλέον να προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. 

Πηγές:

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια