Panathinaikos-Eindhoven 4-1, 7/12/2004


Σχόλια:

** Το παιχνίδι με την Αϊντχόβεν ήταν το τελευταίο για τους ομίλους του Champions League μέχρι και σήμερα στην Λεωφόρο.

Συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Σκάζνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μινχ, Κυργιάκος, Μόρις, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Μάριτς (84΄ Μίτου), Ολισαντέμπε (72΄ Σανμαρτεάν), Γκονζάλες (78΄ Γκούμας), Παπαδόπουλος.

Αιντχόβεν (Χίντινγκ): Γκόμεζ, Φεχέρ (64΄ Φον Λάντεν), Λι, Άλεξ (72΄ Λάμεϊ), Μπουμά, Κοκού, Παρκ, Φόγκελ, Φαρφάν, Φαν Μπόμελ, Μπίσλι.

Διαιτητής: Πίτερ Φρόινφελντ (Σουηδία)

Σκόρερ: 30΄ Παπαδόπουλος, 43΄ πεν., 57΄ Μινχ, 81΄ Σανμαρτεάν – 37΄ Μπίσλι

Κίτρινες Κάρτες:

Κόκκινες Κάρτες: 

Εισιτήρια: 

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης, Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Δήλωσαν:

Πρωτοσέλιδα:























Βίντεο:


Lucian Sanmartean goal από greenfaliro

Φωτογραφίες:














Ρεπορτάζ της εποχής απο το in.gr

Με θριαμβευτική νίκη αποχαιρέτησε το φετινό Champions League ο Παναθηναϊκός. Μπροστά σε περίπου 10.000 φίλους του είπε «αντίο» στη Λεωφόρο (τουλάχιστον για αγώνες του συγκεκριμένου θεσμού), επικρατώντας 4-1 της Αϊντχόφεν, στην τελευταία ημέρα του 5ου ομίλου, αλλά έμεινε εκτός των «16», αφού την ίδια ώρα στο Λονδίνο η Αρσεναλ νικούσε εύκολα τη Ρόζενμποργκ.
Για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που θα συνεχίσουν στο Κύπελλο UEFA, πρωταγωνιστής ήταν ο Μινχ που πέτυχε δύο τέρματα.

Οι «πράσινοι» χρειάζονταν ένα θαύμα για να προκριθούν, αλλά δεν φάνηκε να το πολυπιστεύουν. Αυτό φάνηκε άλλωστε από την απόφαση του Ζντένεκ Σκάζνι να αφήσει εκτός αποστολής τους Κωνσταντίνου, Χένρικσεν και εκτός εντεκάδας τους Χαλκιά, Γκούμα. Άλλωστε, το γρήγορο γκολ της Άρσεναλ στο «Χάιμπουρι» (μόλις στο 3΄) δεν άφηνε ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας. Έμενε λοιπόν στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει μια νίκη γοήτρου.

Το πρώτο ημίωρο ήταν μέτριο, χωρίς ρυθμό και σπουδαίες φάσεις, με τους Ολλανδούς να δίνουν χώρο αλλά να είναι πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Χρειάστηκε μάλιστα ο Γκαλίνοβιτς (επανήλθε στην εντεκάδα μετά το ματς της πρεμιέρας στη διοργάνωση με τη Ρόζενμποργκ) να επέμβει δύο φορές, στο 5΄ σε σουτ του Φαρφάν και στο 21΄ σε τετ-α-τετ με τον Μπίσλι, για να κρατήσει το «μηδέν».

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν. Ήταν το 30ο λεπτό, όταν ο Μινχ (έπαιξε για πρώτη φορά μαζί με τον Κωνσταντινίδη στα αριστερά) έκανε ωραία σέντρα στη μικρή περιοχή, όπου ο Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Γκόμες και πέτυχε το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Η απάντηση της Αϊντχόφεν ήρθε γρήγορα και ήταν μάλλον... αναμενόμενη, αφού η άμυνα των «πρασίνων» είχε αρκετά κενά. Ένα από αυτά εκμεταλλεύθηκε ο Μπίσλι στο 37΄. Μετά από κεφαλιά πάσα του Κοκού, ο Αμερικανός επιθετικός βρέθηκε αμαρκάριστος και πέρασε έξυπνα τη μπάλα πάνω από το σώμα του Γκαλίνοβιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το σκορ ημιχρόνου, ο Παπαδόπουλος στο 44΄ «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ των Ολλανδών, «τσίμπησε» τη μπάλα και ανατράπηκε καθαρά από το Γκόμες. Το πέναλτι αξιοποίησε ένα λεπτό αργότερα ο Μάρκους Μινχ, ξαναδίνοντας προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Ο Γερμανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα και το επιβεβαίωσε στο 57΄, όταν με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκόμες (η μπάλα βρήκε πρώτα στη ρίζα της κάθετης δοκού) και «έγραψε» το 3-1.

Η Αϊντχόβεν, που ήθελε την ισοπαλία για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, προσπάθησε να αντιδράσει και στο 68΄ κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Παρκ από τον Γκαλίνοβιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας όμως μάντεψε σωστά στην εκτέλεση του Φαν Μπόμελ και έπεσε στη δεξιά του γωνία, διώχνοντας σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκαλίνοβιτς σταμάτησε και το σουτ του Φαρφάν, ενώ στη συνέχεια ο Φονλάντεν από καλή θέση αστόχησε. 


Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 81΄ ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, που συνδύασε με γκολ την επανεμφάνισή του στα γήπεδα και έδωσε τις δικές του απαντήσεις. Το ματς έληξε μέσα σε αποθέωση για τους «πράσινους», όλων όμως το μυαλό γύρισε στο Τροντχάιμ, όπου τα αμυντικά λάθη κόστισαν στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πηγές:

http://archive.sport.gr/football/europe05/champions/041207/paoein.asp

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια