Αγ.Φιλιππίδης: «Καταθέσαμε την πρόταση για την ανακατασκευή της Λεωφόρου»

"Καταθέσαμε την πρότασή μας στον κ. Βενιζέλο για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Εμείς δεν ζητάμε χρήματα από την Πολιτεία, ούτε να ενταχθεί το έργο στα Ολυμπιακά έργα. Παρά μόνο την απαλλοτρίωση των χώρων που βρίσκονται πίσω από την οδό Τσόχα. Πιστεύουμε ότι το ποσό που θα απαιτηθεί για την απαλλοτρίωση δεν ξεπερνά τα 15-20 δισ, τη στιγμή που εκτιμώ ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα δώσει η Πολιτεία στην ΕΟΕ για το στάδιο Καραϊσκάκη αγγίζουν τα 50 δισ. δρχ. Υπάρχει καλή πρόθεση από πλευράς του κ. Βενιζέλου. 

Ομως, αν τελικά η Κυβέρνηση δεν μάς βοηθήσει, τότε θεωρούμε ότι θα υπάρξει καίριο πλήγμα σε επίπεδο υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα σε μας και τον Ολυμπιακό. Γιατί θα έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτιάξει το δικό του γήπεδο, έχοντας ετησίως 2-4 δισ. δρχ. κέρδη περισσότερα από τον Παναθηναϊκό. Τότε, θα μιλάμε για άνιση μεταχείριση και εμείς θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας με όλα τα νόμιμα μέσα.

Περίπου 1 χρόνο θα χρειαστεί η Πολιτεία για τις απαλλοτριώσεις και άλλα 2 χρόνια για την ανέγερση του γηπέδου". O Αγγελος Φιλιππίδης τόνισε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα εμπόδια για το σχέδιο . "Ηδη έχει γίνει απαλλοτρίωση των περισσοτέρων εκτάσεων πίσω από το υπάρχον γήπεδο, με πλάνο τη χρήση τους για αθλητικούς σκοπούς. Το μόνο - ουσιαστικά - που απομένει είναι η μεταφορά του σχολείου, το οποίο μπορεί να πάει στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου, στην περιοχή των προσφυγικών.

Εκτιμούμε ότι περίπου 20-25 χιλιάδες φίλαθλοι θα μετακινούνται με το μετρό και τις υπάρχουσες συγκοινωνίες και έτσι θα είναι ελάχιστη η κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Εχει γίνει μια προμελέτη, καθώς η κανονική μελέτη στοιχίζει 200 εκατ. δρχ. και περιμένουμε να δούμε τη στάση που θα κρατήσει η Πολιτεία. 

Το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 30-35 χιλ. θέσεων, ίσως να είναι σκεπαστό ολόκληρο. Θα βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ερασιτέχνη και θα καλύπτει τις ανάγκες του, στεγάζοντας τα τμήματά του, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ κλπ. Επίσης, θα έχει χώρους αναψυχής και εμπορικά καταστήματα. 

Το κόστος κατασκευής του θα αγγίζει τα 25 δισ. Οσο για τη χρηματοδότηση, αν δεν προχωρήσει μέσω του Ερασιτέχνη - με τον οποίο υπάρχει σύμπνοια - η περίπτωση της δανειοδότησης, τότε τα έξοδα θα τα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΠΑΕ".

Σχόλια