Ανακοίνωση Ερασιτέχνη για Λεωφόρο, Γουδί και Ελαιώνα

 Όπως είναι γνωστό ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (Ερασιτεχνικός Παναθηναϊκός) έχει στην ιδιοκτησία του το ιστορικό γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο εκτός της χρήσης του ως έδρας της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας ΠΑΟ στεγάζει, στους λοιπούς χώρους του, τα δεκαεπτά (17) Ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Στη μία πλευρά βρίσκεται το κολυμβητήριο, στην άλλη το γήπεδο μπάσκετ και βόλλεϋ και σε περιφερειακή διάταξη αίθουσες και εγκαταστάσεις των λοιπών τμημάτων, όπως η πυγμαχία, η άρση βαρών, η πάλη, η ενόργανη γυμναστική, η τοξοβολία, η ξιφασκία κ.λ.π.

Το Αθλητικό αυτό Κέντρο της Λεωφόρου αποτελεί τη μοναδική περιουσία του Παναθηναϊκού και προσκομίζει στο Σύλλογο έσοδα από τη χρήση του σαν ποδοσφαιρικό γήπεδο, αποτελεί την έδρα άσκησης όλων των αθλημάτων και βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο κέντρο μίας ευρείας περιοχής κατοικίας των μελών, των 2000 αθλητών και των απειραρίθμων φιλάθλων του Συλλόγου μας.

Εάν ο Παναθηναϊκός εστερείτο του γηπέδου του, των εσόδων και του αγωνιστικού του χώρου, αυτό θα σήμαινε τέλος εποχής και λήξης του χρόνου της ιστορίας του μεγαλύτερου Συλλόγου της Αθήνας.

Μετά τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι δεν αντέχουν σε σοβαρή συζήτηση διάφορες σκέψεις, που κυκλοφορούν τελευταία μέσω του τύπου, βάσει των οποίων ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παραδώσει το έτοιμο, κεντρικό και πρόσφατα ανακαινισμένο Αθλητικό του Κέντρο για να δεχθεί κάποια... οικόπεδα σε ακραία σημεία της Αθήνας, εγκαταλειπόμενος μετά στην τύχη ή την ατυχία του.

Είναι σαφές ότι η Πολιτεία, αν έχει σκοπό να προτείνει κάποια λύση και όχι τη διάλυση του Παναθηναϊκού, θα πρέπει είτε να αναβαθμίσει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πράγμα προτιμότερο με βάση τα υπάρχοντα έγκυρα σχέδια είτε να κατασκευάσει, λαμβάνοντας η ίδια όλες τις αντιπαροχές αλλά και την ιδιοκτησία του νυν γηπέδου μας, ένα νέο Αθλητικό Κέντρο του Παναθηναϊκού έστω και σε κάποια περιοχή της Αθήνας (Γουδί, Ελαιώνας).

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι η Πολιτεία έχει ήδη κατασκευάσει ή έχει συμφωνήσει στην κατασκευή γηπέδων για χάρη άλλων Συλλόγων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.

Σχόλια