Arsenal-Panathinaikos 2-1 ,16/10/2001


Για την 4η αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων του Champions League.

Mε την ομάδα του Γιάννη Κυράστα να έχει το απόλυτο νικών στον όμιλο ,πήγε να παίξει το 4ο ματς στο Χαϊμπουρι αντιμετωπίζοντας την Άρσεναλ των Αντρί και Βιειρά. Και ενώ όλοι περίμεναν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να νίκαγε εύκολα την ομάδα μας ,έμειναν έκπληκτοι βλέποντας στο χορτάρι έναν Παναθηναϊκό αφηνιασμένο να πάρει το διπλό και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και πρώτη θέση απο το τέταρτο κιόλας ματς. Ένα εκπληκτικό γκολ ,ένα δοκάρι ,ένα χαμένο πέναλτι και κάμποσες κλασικές ευκαιρίες ήταν τα όσα κατάφερε εκείνο το βράδυ η ομάδα ,με τον Εμμάνουελ Ολιζαντέμπε να αφήνει τα διαπιστευτήρια του και όλη η Ευρώπη να αρχίζει να μιλάει για αυτόν. Απο την άλλη πλευρά ,οι Άγγλοι είχαν την τύχη να έχουν τον Ανρί στην γραμμή κρούσης ,ο οποίος και τους χάρισε την νίκη με δύο γκολ.

Συνθέσεις:


Arsenal (A.Wenger): Wright, Lauren, Campbell, Upson, Cole, Ljungberg, Vieira, Van Bronckhorst, Pires (71' Parlour); Wiltord (71'Bergkamp), Henry (90'Grimandi).

Panathinaikos (G.Kyrastas): Nikopolidis, Kirgiakos, Henriksen, Vokolos, Michaelsen, Basinas, Paulo Sousa (78' Seitaridis), Fissas, Karagounis (78' Kolkka), Konstantinou (78' Vlaovic), Olisadebe.

Διαιτητής: U.Meier (Switzerland) ,Felix Zueger (Switzerland), Francesco Buragina (Switzerland)

Σκόρερ: 22' Henry, 50' Olisadebe, 52' Henry

Κίτρινες Κάρτες: 13' P.Soousa ,47' Kirgiakos ,80' Michaelsen - 28' Upson ,32' Vieira ,53' Lauren ,74' Cole 

Εισιτήρια: 

Γήπεδο: Highbury

Δήλωσαν:

Πρωτοσέλιδα:




































Βίντεο:






Φωτογραφίες:
































Ρεπορτάζ της εποχής 

Πηγές:

http://www.gate13-archive.gr/index.php/2001-2002/Football/arsenal---PANATHINAIKOS/arsenal_pao06

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια