Παναθηναϊκός-Τρίκαλα 2-0 ,19/9/1999


Για την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 1999 είχε προγραμματιστεί η έναρξη του Ελληνικού πρωταθλήματος και η νέα ομάδα του Γιάννη Κυράστα ,δήλωσε παρούσα με μια άκρως πειστική και αμιγώς επιθετική εμφάνιση. Με δύο δοκάρια (7' Γκούμας ,82' Πφλίπσεν) και αρκετές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ,η ομάδα κατάφερε να ανοίξει την άμυνα των νεοφώτιστων Τρικάλων στο 60' όταν ο Σιπνιέφσκι ανατράπηκε απο τον Παχατουρίδη και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι ,με τον Καρλ Χάιντς Πφλίπσεν να το κάνει γκολ και να βγάζει το άγχος απο τους παίκτες μας που έκαναν ευκαιρίες ,αλλά δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα. Με την αρχή να έχει γίνει ,ο Παναθηναϊκός συνέχισε στην ίδια πίεση και ο Γκούμας πήρε το ριμπάουντ απο το σουτ του Καραγκούνη που απέκρουσε ο Ζαφείρης και έκανε το 2-0.

Έτσι ,το χειροκρότημα στην λήξη του ματς ήταν ζεστό απο τους 8.000 φιλάθλους μας για την νεανική μας ομάδα και αντικατέστησε το αρχικό μούδιασμα που υπήρχε απο την έναρξη της σαιζόν για το ...άγνωστο που υπήρχε με το ρόστερ που είχε φτιάξει ο Γιάννης Κυράστας.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γ.Κυράστας): Νικοπολίδης ,Ολιβάρες ,Χένρικσεν ,Γκούμας ,Μίκλαντ ,Πφλίπσεν ,Σιπνιέφσκι ,Λυμπερόπουλος ,Καραγκούνης (55' Κιάσσος ),Βαζέχα (66' Σίγκουρντσον ),Φύσσας (82' Μπασινάς )

Τρίκαλα (Μ.Φιλίππου): Ζαφείρης ,Αγγελόπουλος ,Κώτσιος ,Καραπέτσας ,Χλωρός ,Πράπας ,Σαμαράς ,Μπαντάς ,Ντίας ,Μανίκας (71' Παχατουρίδης ),Μουρατίδης (85' Μπέκας )

Διαιτητής: Παπίλιας (Πειραιά)

Σκόρερ: 60' Πφλίπσεν (πέν.) ,66' Γκούμας

Κίτρινες Κάρτες: Λυμπερόπουλος ,Κώτσιος ,Αγγελόπουλος ,Σαμαράς


Δηλώσεις:

Γ.Κυράστας: Γνωρίζουμε ότι οι μικρές ομάδες που έρχονται στο ΟΑΚΑ παίζουν με 11 παίκτες στην άμυνα, γι' αυτό και είχαμε πει πριν το ματς να πετύχουμε γρήγορα ένα γκολ. Βάση των ευκαιριών, ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος. Το θετικό ήταν ότι καταφέραμε γρήγορα να διπλασιάσουμε τα τέρματα μας.

Μ.Φιλίππου: Δεν θέλω να μιλάω για την διαιτησία, όμως αισθάνομαι αδικημένος. Καταφέραμε να κοντράρουμε στο Α' ημίχρονο τον Παναθηναϊκό, όμως μετά το 1-0, χάσαμε το ρυθμό μας, λόγω της νευρικότητας που δημιούργησε στους παίκτες η απόφαση του διαίτητη να μας τιμωρήσει με πέναλτι. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες μου. Η προσπάθεια τους είναι αξιέπαινη.

Απάντηση Γ.Κυράστα: Δεν μπορώ να έχω τώρα άποψη, γιατί δεν είδα καθαρά την φάση. Θα το δω στο βίντεο και να είστε σίγουροι ότι θα σας απαντήσω την Τετάρτη στην συνέντευξη Τύπου, ακόμα και αν δεν ήταν όντως πέναλτι. Πάντως, θέλω να πω στον κ. Φιλίππου, να μην νιώθει αδικημένος, αλλά ευχαριστημένος που έχασε μόνο με 2-0.

Ν.Λυμπερόπουλος: Πάμε πολύ καλά. Πέρυσι έλεγαν ότι είχαμε πρόβλημα στην άμυνα, ενώ φέτος το μετατόπισαν στην επίθεση. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα τα πάμε ακόμη καλύτερα στην συνέχεια. Μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα ενσωματώθηκαν πολλοί νέοι παίκτες.

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":



Φωτογραφίες:






































Ρεπορτάζ εκείνης της εποχής απο το sport.gr


H καρδιά των περίπου 8.000 φίλων του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, είχε αρχίσει να κτυπάει δυνατά και όλοι αναρωτιόντουσαν πότε οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τους θα έβρισκαν δίχτυα και θα έβαζαν τέλος σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι. Ολα αυτά όμως μέχρι το 60'. Εκεί οι παίκτες του τριφυλλιού αποφάσισαν να σταματήσουν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και να αποδείξουν ποιός είναι ο κυρίαρχος αυτού του αγώνα. Και το απέδειξαν με δύο γκολ.

Πάλεψε ο Λυμπερόπουλος 
φωτο 20/09/99 Χρειάστηκε να περάσει μία αγωνιστική ώρα πριν οι γηπεδούχοι αποβάλλουν το άγχος της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, έστω και αν αυτή ήταν με αντίπαλο τα νεοφώτιστα στην Α΄Εθνική, Τρίκαλα, και μάλιστα εντός έδρας. Ηταν το 60ο λεπτό, όταν ο Παχατουρίδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σιπνιέφσκι και ο διαιτητής του αγώνα, κ. Παπίλιας, καταλόγισε πεναλτι (υπήρξαν διαμαρτυρίες για επιθετικό φάουλ). Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Καρλ Χάιντς Πφλίπσεν, που έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα και... 1-0.

Και για να μην μεταβάλλουν το άγχος της πρεμιέρας σε άγχος για τη διατήρηση της νίκης, οι πράσινοι βάλθηκαν να σκοράρουν και δεύτερη φορά ώστε να σιγουρέψουν τους τρεις βαθμούς. Και δεν άρχισαν να το κάνουν. Χρειάστηκαν μόνο έξι λεπτά. Στο 66', ο Καραγκούνης σούταρε, ο γκολκίπερ των Τρικάλων, Ζαφείρης, απέκρουσε ασθενώς και ο Γκούμας που βρέθηκε μέσα στη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήρε τη μορφή που είχε και πριν την επίτευξη των γκολ. Οι γηπεδούχοι να πιέζουν, να χάνουν τη μία ευκαιρία μέτά την άλλη και τα Τρίκαλα να περιορίζονται σε αμυντικό ρόλο. Οι δηλώσεις του Γιάννη Κυράστα μετά την αναμέτρηση με την Γκόριτσα για το Κύπελλο UEFA, "είναι καλό που δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά είναι κακό που τις χάνουμε", δείχνουν τι ακριβώς συνέβη στο ΟΑΚΑ στα 60 πρώτα λεπτά και στα 24 τελευταία. Οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού δημιουργούσαν ευκαιρίες με τους Σίγκουρντσον (33', 45'), Λυμπερόπουλο (35', 88'), Πφλίπσεν (21', 35') και είχαν δοκάρια με τους Γκούμα (7') και Πφλίπσεν (82'). Παρόλα αυτά η μπάλα "βρήκε" δίχτυα μόνο δύο φορές... 



**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια