Panathinaikos-ND HIT Gorica 2-0 ,30/9/1999

Επαναληπτικός αγώνας της πρώτης φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γ.Κυράστας): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Βόκολος (66' Γκούμας), Φύσσας, Γκαλέτο (59' Νασιόπουλος), Ασάνοβιτς, Μπασινάς, Κόλα, Κιάσσος, Σίγκουρντσον, Λυμπερόπουλος (76' Σιμπνιέφσκι).

ND HIT Gorica (Ί.Οσμάνοβιτς): Μάβριτς ,Κούνσατς ,Ρίμπαριτς ,Αλομέροβιτς ,Σκούλατς ,Ντεμπενσάκ ,Σλόγκαρ ,Μπελάς ,Μιτράκοβιτς (57' Ίπαβετς) ,Κάπιτς (62' Σρέτενιτς ),Βούλιτς (79' Χαλίλι)

Διαιτητής: Wolfgang Stark  (Γερμανία)

Σκόρερ: 38' Σίργκουρτσον ,70' Νασιόπουλος

Κίτρινες Κάρτες: Βόκολος ,Σιπνιέφσκι ,Σρέτενιτς ,Βούλιτς

Κόκκινες Κάρτες: Ντεμπενσάκ

Εισιτήρια: 6.280

Γήπεδο: ΟΑΚΑ


Δηλώσεις:


Γ.Κυράστας: Προερχόμασταν από τη μεγάλη νίκη με την ΑΕΚ και μας περιμένει ένα ακόμη ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η νίκη μας στο πρώτο παιχνίδι, μου έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουράσω ορισμένους παίκτες. Αν θέλετε να σας πω με μια λέξη τη γνώμη μου για την απόδοσή μας σήμερα, αυτή δεν ήταν ιδιαίτερα καλή", τόνισε ο έλληνας τεχνικός των πρασίνων και προχώρησε σε μεγαλύτερη ανάλυση του αγώνα: "Είχαμε αργή κυκλοφορία της μπάλας, δεν πιέσαμε και δεν είχαμε καλή κίνηση στην επίθεση. Ισως να περίμενα περισσότερα από τα παιδιά που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Πάντως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η νίκη ήταν εύκολη, αν και οι ποδοσφαιριστές μου είχαν το μυαλό τους στον ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα στα επίσημα παιχνίδια ήταν πολύ καλά και αν νικήσουμε και τον ΠΑΟΚ, θα μπορούμε να πούμε ότι ξεκινήσαμε τη σεζόν ιδανικά. Μέχρι τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα, θα δώσουμε βάρος στο πρωτάθλημα. Αυτό το διάστημα είμαστε υπό πίεση και το ματς με την Γκόριτσα αποτέλεσε για εμάς ένα διάλειμμα στις υποχρεώσεις μας.

Ι.Οσμάνοβιτς: Συγχαρητήρια στον κ. Κυράστα και τον Παναθηναϊκό. Είμαι σίγουρος ότι όσοι είδαν το παιχνίδι κατάλαβαν ότι μπορούμε να παίξουμε κι εμείς μπάλα. Εχουμε ορισμένα παράπονα από τη διαιτησία και αν και είμαστε μικρή χώρα, νομίζω ότι αξίζαμε καλύτερης συμπεριφοράς. Πάντως, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον αποκλεισμό μας.Στο α' ημίχρονο προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους στο κέντρο και μέχρι το γκολ που δεχτήκαμε τα καταφέραμε περίφημα. Στην επανάληψη προσπαθήσαμε να πιέσουμε, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο έλληνας τερματοφύλακας ήταν εντυπωσιακός.

Ρενέ Χένρικσεν: Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά τα καταφέραμε. Θα έχει πλάκα αν κληρωθούμε με ομάδα από τη Δανία, αν και νομίζω ότι δε θα περάσει καμία. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, αλλά με αυτοπεποίθηση και τη βοήθεια του κόσμου, θα κερδίσουμε.

Χέλγκι Σίγκουρντσον: Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα. Ελπίζω η συνέχεια να είναι το ίδιο καλή για εμάς. Κάναμε κακό παιχνίδι, γιατί ο προπονητής μας έκανε πολλές αλλαγές, έχοντας επαναπαυτεί στο σκορ του πρώτου αγώνα.

Γ.Νασιόπουλος: Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να συνδυάσω την παρουσία μου στην Ευρώπη με γκολ. Ελπίζω η αυριανή κλήρωση να είναι το ίδιο καλή με την προηγούμενη.


Ρεπορτάζ εκείνης της εποχής απο το sport.gr


Xωρίς να συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός, σαν σε προπόνηση, κατέβαλε την - σχεδόν - μηδαμινή αντίσταση της Γκόριτσα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA. H πολυτέλεια της εκτός έδρας νίκης (0-1) των πρασίνων στο πρώτο παιχνίδι στη Σλοβενία, έδωσε την ευκαιρία στο προπονητή του τριφυλλιού, Γιάννη Κυράστα, να χρησιμοποιήσει παίκτες, οι οποίοι έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Α Γ Ω Ν Α Σ: Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στα μέσα Ιουλίου με 40 βαθμούς υπό σκιάν. Ελειπε η ποιότητα, ήταν απρόσωπο και χωρίς ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά προσπαθούσε ανορθόδοξα να διασπάσει την άμυνα των σλοβένων. Χρειάστηκε να περάσουν 32 λεπτά για να γίνει το πρώτο σουτ (Ασάνοβιτς) και να σηκωθούν για πρώτη φορά οι φίλαθλοι των πρασίνων από τη θέση τους. Το γκολ που πέτυχε ο Χέλγκι Σίγκουρντσον στο 38' ύστερα από σέντρα του Κόλα, έδωσε την εντύπωση ότι κάτι θα άλλαζε στη συνέχεια του αγώνα. Το μόνο, όμως, που άλλαξε ήταν το σκορ στους φωτεινούς πίνακες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά. Εγινε πιο πιεστικός και δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Η ομάδα της Γκόριτσα απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους όταν στο 51' σουτ του Χαλίλι πέρασε άουτ. Η συνέχεια ήταν μονόλογος της ελληνικής ομάδας, της οποίας της έλειπε η τελική προσπάθεια για να πετύχει ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 70' όταν ο Γιώργος Νασιόπουλος που είχε περάσει 10' νωρίτερα στο παιχνίδι διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό σκορ και ουσιαστικά έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ευφησυχασμένος από το νικηφόρο πρώτο παιχνίδι της Σλοβενίας δεν πιέστηκε, αλλά ούτε πίεσε την Γκόριτσα. Την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου σίγουρα κανείς δεν θέλει να θυμάται. Οι επιθετικές εκλάμψεις των παικτών του τριφυλλιού και η εμφάνιση των Σίγκουρντσον και Νασιόπουλου περνάνε στη λίστα του Γιάννη Κυράστα με τα θετικά στοιχεία από το παιχνίδι.

 ΓΚΟΡΙΤΣΑ: Στημμένη στο μισό γήπεδο, πίστευε ότι η πρόκριση θα ερχόταν εξ' ουρανού. Οταν οι παίκτες της θυμίθηκαν ότι έπρεπε να πετύχουν γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί ήδη 2-0 και "έφευγε" για Γενεύη. Οι υποτυπώδεις ευκαιρίες της μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, άφησε την τύχη του παιχνιδιού στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού.

ΠΡΟΣΩΠΟ: Η συνολική παρουσία του Χέλγκι Σίγκουρντσον άφησε μόνο θετικά στοιχεία. Ο ισλανδός επιθετικός του Παναθηναϊκού πέτυχε το πρώτο γκολ (38') ενώ είχε και τρεις καλές στιγμές (53', 58',74'), όπου αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα και έδωσε μήνυμα στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει και για τα δύσκολα παιχνίδια.

ΡΟΙΝΤ: Το γκολ του Λυμπερόπουλου στο παιχνίδι της Σλοβενίας και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το Πρωτάθλημα που ακολουθεί, δεν άφησαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού να αυτοσυγκεντρωθούν και κάποιες στιγμές έμοιαζαν ότι "ταξίδευαν", άλλοι στο παρελθόν (σιγουριά μετά τη νίκη στη Σλοβενία) και άλλοι στο μέλλον (ντέρμπι με ΠΑΟK). 


**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια