Παναθηναϊκός-Όφη 6-2 ,8/3/1998



Για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος...


Σχόλια:

Συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Νικοπολίδης, Μιλόγεβιτς, Γκούμας, Αλεξόπουλος, Νικολαϊδης, Μίκλαντ (Λυμπερόπουλος 57’), Μπασινάς, Κωνσταντινίδης (Ιρισμέτοφ 68’), Βαζέχα, Γεωργιάδης Γ.Χ., Σιμπνιέφσκι (Στράντλι 45’).

ΟΦΗ (Ευγένιος Γκέραρντ): Χανιωτάκης, Σκέντζος, Δερμιτζάκης (Αναστασίου 45’), Κουτσουπιάς, Παυλόπουλος, Νιόπλιας, Τσιαντάκης, Ντιαρά (Δέδες 27’), Σταυρακάκης (Αδάμος 73’), Μίτιτς, Άνταμτσικ.


Διαιτητής: Δ.Καλύβας (Βοιωτίας)

Σκόρερ: 9' Γ.Χ. Γεωργιάδης ,21',34' Βαζέχα ,25' Μιλόγιεβιτς (πεν.) ,49' Αλεξόπουλος ,66' Λυμπερόπουλος - 30' Νιόπλιας ,65' Αναστασίου

Κίτρινες Κάρτες:

Κόκκινες Κάρτες: 

Εισιτήρια: 6.597

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α

Δήλωσαν:

Bασίλης Δανιήλ: Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα. Το γρήγορο γκολ μάς απάλλαξε από το άγχος. Παίχτηκε ελεύθερο ποδόσφαιρο και σημειώσαμε μεγάλη νίκη. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Σήμερα (χθες) πετύχαμε στις εξετάσεις και δείξαμε ότι η ομάδα έχει "βάθος". Πρέπει να είμαστε το ίδιο δυνατοί και στα επόμενα δύσκολα ματς.

Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι: Είχα άγχος και γι'αυτό έχασα το γκολ στα πρώτα λεπτά. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι τα πήγα καλά. Χρειάζομαι ματς "στα πόδια μου" για να βελτιωθώ. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράσταση και τον παρακαλώ να μείνει κοντά μας για να πετύχουμε στους στόχους μας.

Ε.Γκέραρντ: Πολλές φορές ο ΠΑΟ είχε προβλήματα με τον ΟΦΗ. Σήμερα (χθες) ωστόσο νίκησε πολύ εύκολα. Ο ΟΦΗ δεν υπήρχε στο Α' ημίχρονο. Και είμαστε τυχεροί που δεχτήκαμε μόνο τέσσερα γκολ σ' αυτό το διάστημα! Κρίμα για ορισμένους παίκτες μου. Δεν περίμενα παρόμοια εμφάνιση. Δεν θα ανεχτώ να βλάψουν άλλο τον ΟΦΗ. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Σας το είπα από τον Οκτώβριο και τώρα έχουμε Μάρτιο! (είχε προβλέψει Ολυμπιακό). Δεν αλλάζω εύκολα απόψεις.

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":

Βίντεο:



Φωτογραφίες:































Ρεπορτάζ της εποχής απο "Τα Νέα":


ΜΕ τον ερχομό της άνοιξης άνθισε το «τριφύλλι»! Με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να δεχτεί έξι γκολ (6-2) και να γλιτώσει άλλα τόσα! Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στη φόρμα του έπειτα από δύο αλλεπάλληλες ήττες.
Και οι παίκτες του, λες και τους άγγιξε μαγικό ραβδί, έπιασαν τον ΟΦΗ, τον χτύπησαν κάτω σαν χταπόδι, και τον έστειλαν στην Κρήτη... πλήρη τερμάτων.

Ο αγώνας υπήρξε άνισος. Από τη μια, ο Παναθηναϊκός είχε φρενήρη ρυθμό, ανάπτυξη, φαντασία, ενθουσιασμό και αποτελεσματικότητα. Και από την άλλη ο ΟΦΗ, μέχρι να καταλάβει τι γινόταν, έχανε 3-0 στα πρώτα 25'! Προσωπικά δεν έχουμε ξαναδεί πιο κακό (και κακοστημένο) ΟΦΗ. Μόνον ο αγέραστος Τσιαντάκης έλαμπε, έχοντας συμπαραστάτη ­ όσο είχε δυνάμεις ­ τον Νίκο Νιόπλια. Οι υπόλοιποι ήταν περιπατητές.



Ο Γ.Χ. Γεωργιάδης στην επίθεση. Χθες ο διεθνής μέσος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα

Ο κοντός Γεωργιάδης (μορφή), ο Μπασινάς, ο Βαζέχα, ο Μιλόγιεβιτς και ο Θεοφύλακτος Νικολαΐδης ήταν οι καλύτεροι του Παναθηναϊκού. Ο Σιμπνιέφσκι χρησιμοποιήθηκε από την αρχή, έδειξε καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται δουλειά. Το τρακ που είχε δεν τον άφησε να σκοράρει σε τετ α τετ στην αρχή (1'και 38'), αλλά δημιούργησε το τέταρτο γκολ του ΠΑΟ. Χθες, ο Δανιήλ χρησιμοποίησε για λίγο και τον Ιρισμέτοφ, ο οποίος έγινε δεκτός με αποθεωτικό χειροκρότημα! Ο νεαρός Ουζμπέκος (μόλις 21 ετών) είναι πολύ γρήγορος και ομαδικός.

Περισσότερες κρίσεις προσεχώς, όταν τα ματς θα είναι πιο δύσκολα.

Με λίγα λόγια το 6-2 τα λέει όλα. Η απορία ­ και η πικρία ­ των φίλων του ΠΑΟ είναι, γιατί η ομάδα τους χάνει όλα τα ντέρμπι «με κάτω τα χέρια». Αλλά και αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί κατ' επανάληψη από την «ΟΜΑΔΑ». Στα κρίσιμα ματς μετράνε άλλα πράγματα...


Πηγές:

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια