Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-0 ,26/1/1992




Για την 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ,ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την ομάδα του Ο.Μπλαχίν στον ΟΑΚΑ και κατάφερνε να την νικήσει άνετα με 3-0 και με την ομάδα του Πειραιά να κάνει αισθητή την παρουσία της ,μόνο στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-0. Εκείνη την περίοδο ο Β.Δανιήλ και η ομάδα του δεχόταν έντονη κριτική απο τον τύπο και το αποτέλεσμα αυτό ήταν η καλύτερη απάντηση του Καβαλιώτη τεχνικού.

Σχόλια:

** Αν και στέφθηκε σκόρερ στο 29' ,ο Δημήτρης Σαραβάκος δεν χάρηκε την επίτευξη του γκολ μιας και την στιγμή που έκανε την κεφαλιά για να πετύχει το τέρμα σωριάστηκε στο έδαφος ύστερα απο σύγκρουση με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Με αποτέλεσμα να τρέξει όλο το ιατρικό τιμ της ομάδας πάνω του και να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου μέχρι να αποκτήσει πλήρως τις αισθήσεις του.

Συνθέσεις:


Παναθηναϊκός: (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καραγεωργίου, Μπορέλι (55' Τσιφούτης), Μαραγκός (83' Φραντζέσκος), Σαραβάκος, Βαζέχα.

Oλυμπιακός: (Όλεγκ Μπλαχίν): Ταληκριάδης (Κοψαχείλης), Παχατουρίδης, Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Καραταϊδης, Χατζίδης (69' Κωφίδης), Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Μητρόπουλος, Σάβιτσεφ, Αναστόπουλος.


Διαιτητής: Ναζίρης

Σκόρερ: 18' Μαραγκός ,29' Σαραβάκος ,78' Βαζέχα

Κίτρινες Κάρτες: Μητρόπουλος ,Χατζίδης

Κόκκινες Κάρτες: -

Εισιτήρια: 42.707

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α

Δήλωσαν:

Δανιήλ: Ο Παναθηναϊκός έδειξε σήμερα ότι είναι η ταχύτερη ομάδα και η ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτά τα εφόδια δεν μπορούν να εξαλειφθούν απο μια ήττα και σίγουρα το μέλλον προδιαγράφεται καλύτερο απο το παρόν.

Ο τίτλος του χειμώνα (τον πήρε η Άεκ) δεν λέει τίποτα ,ο δρόμος είναι μακρύς και θα φανεί σύντομα ο ρόλος κάθε ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αποστολάκης:  Μετά την περυσινή αποτυχία και τις δύο συνεχόμενες αποτυχίες τις προηγούμενες Κυριακές ,νομίζω ότι εμείς θέλαμε μόνο να κερδίσουμε έστω και με 1-0. Αυτό το καταφέραμε και είμαι ευτυχισμένος ,ειδικά όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό.

Καλατζής: Ήμασταν αποφασισμένοι όλη την εβδομάδα να κερδίσουμε το ματς ,το παλέψαμε και παίξαμε καλά. Ήταν ένα δεκάλεπτο που τα χάσαμε λιγάκι ,αλλά μαζευτήκαμε όλοι μαζί και για αυτό κερδίσαμε.

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":

Βίντεο:



Φωτογραφίες:























Ρεπορτάζ της εποχής

Πηγές:

http://www.greenzone.gr/2013/01/o-protos-xoros-tou-boreli-vid.html

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια