Πέντε απορίες για τον νέο...ιδιοκτήτη


Με την αυλαία της φετινής σεζόν, το μυαλό όλου του κόσμου βρισκόταν ήδη μερικούς μήνες μπροστά, αγωνιώντας για την κατάσταση που θα βρίσκεται το «τριφύλλι» την νέα χρονιά. Μέχρι σήμερα, οι φήμες για την αλλαγή της ιδιοκτησίας αυξάνονται, τα σενάρια επίσης, όμως η πραγματικότητα είναι πως το ποδοσφαιρικό τμήμα συρρινώνεται και η μόνη εγγύηση για αλλαγή σελίδας βρίσκεται σε ένα προσύμφωνο που μπορεί όμως να μην έχει καμία αξία.

Σήμερα, το επικρατέστερο νέο αφεντικό της ΠΑΕ είναι ο Ταϊλανδός Παϊροτζ Πιεμπονγκσαντ, ο οποίος ήδη έδωσε τις πρώτες συνεντεύξεις του στα Ελληνικά Μ.Μ.Ε.


Επειδή εν έτη 2018 έχουν δει πολλά τα μάτια μας και θεωρούμε πως γίναμε σοφότεροι, θέλω να μοιραστώ μαζί σας, κάποιες απλές απορίες που ψάχνω απαντήσεις. Απορίες που έχουν να κάνουν για έναν ιδιοκτήτη που είτε θέλει τον Παναθηναϊκό για να επενδύσει, είτε για να κερδίσει από αυτόν ή γύρω από αυτόν.

1. Για ποιο λόγο δεν έκανε κινήσεις, να αποφευχθεί η ποινή της Uefa; Όταν ένας άνθρωπος θέλει να επενδύσει, τότε σίγουρα δεν "καίει" την μεγαλύτερη πηγή εσόδων του, που θα του δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στις κινήσεις του και μικρότερα ανοίγματα.

2. Για ποιο λόγο δεν έκανε κινήσεις, να αποφευχθούν οι -6 βαθμοί από τα οφειλόμενα του Βέμερ; Αυτοί οι λιγότεροι 6 βαθμοί θα επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να κυνηγήσει το εισιτήριο του για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο τιμωρημένος Παναθηναϊκός θα έσβηνε από του χρόνου την ποινή του και δεν θα έμενε σίγουρα εκτός Ευρώπης για 2 χρόνια.

3. Για ποιο λόγο δεν έκανε κινήσεις, να αποφευχθεί το -6 και ο περιορισμός μεταγραφών για την νέα χρονιά; Ένας άνθρωπος που θέλει να επενδύσει σε μια ομάδα, μπορεί να επιλέξει να το κάνει σε μια άσχημη περίοδο γιατί θα έχει το χαμηλότερο δυνατό κόστος, όμως για ποιο λόγο να ξεκινήσει την εμπλοκή με ακόμη χειρότερες συνθήκες από όταν παρέλαβε;

4. Για ποιο λόγο δεν κρατάει τους καλύτερους παίκτες από το ρόστερ όπως τους Λουτσιάνο και Λουντ; Όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει τον περιορισμό των μεταγραφών, μια παραμονή των πιο ποιοτικών παικτών θα φάνταζε ως η πιο λογική κίνηση για την επόμενη μέρα της ομάδας.

5. Με ποια λογική δηλώνει πως αφήνει τον Αλαφούζο να παίρνει τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα; Πως γίνεται να αφήνεις έναν αποτυχημένο να αποφασίζει για πολύ σημαντικά ζητήματα; Πως μπορεί ένας επενδυτής να παίρνει τέτοιο ρίσκο που μπορεί να του στοιχίσει;


Αυτές λοιπόν είναι κάποιες από τις απορίες μου για τον νέο ιδιοκτήτη. Αυτά που δεν μου κολλάνε.

Και να σημειώσω κάτι ακόμα. Την συνέντευξη του και όσα δηλώνει, όλοι τα διαβάσατε. Έχουμε καταλάβει τι θέλει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και ποιες είναι οι φιλοδοξίες του, έτσι;


ΥΓ: Ο Αλαφούζος θα έχει...μερίδιο στην επόμενη μέρα, εφόσον αυτή περιλαμβάνει Βοτανικό; Η προχθεσινή συνέντευξη σαν να μου έδινε την εντύπωση πως αυτή «η καλή επικοινωνία» μεταξύ Πιεμπονγκσαντ-Αλαφούζου δεν θα είναι μόνο για το καλοκαίρι...

Σχόλια