Δεν ενδιαφέρει τον νέο επενδυτή ο (διετής) αποκλεισμός από την Ευρώπη;


Με αφορμή την χθεσινή σημαντική νίκη στην Νέα Σμύρνη που «ακύρωσε»με τις ενέργειες του ο Αλαφούζος και ένα άρθρο που ανέβηκε στο aioniapistos.gr, θέλω να επαναφέρω ένα ερώτημα που είχα κάνει προ καιρού, όταν έβγαιναν σιγά-σιγά οι πληροφορίες για την νέα προσπάθεια του Δ.Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ.

Δεν ενδιαφέρει τον νέο επενδυτή η προοπτική της Ευρώπης; Δεν θα προσπαθούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο αποκλεισμού από την Uefa; Δεν έχουν σημασία τα έσοδα από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν καθιστούν την επένδυση λιγότερο...risky;

Οι απαντήσεις στο μυαλό μου τότε ήταν απόλυτες.


Προφανώς και ενδιαφέρει έναν νέο επενδυτή η προοπτική της Ευρώπης. Προφανώς θα προσπαθούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο αποκλεισμού από την Uefa. Προφανώς έχουν σημασία τα έσοδα από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εφόσον υπολογίζονται αυτά στον ετήσιο προυπολογισμό, καθιστούν αυτομάτως την επένδυση λιγότερο risky.

Όπως φαίνεται, ήμουν λάθος.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την Uefa με μονοετή αποκλεισμό για την ερχόμενη τριετία και η αφαίρεση 3 βαθμών για την υπόθεση Βέμερ δεν τον αφήνει καν να διεκδικήσει το φετινό Ευρωπαϊκό εισιτήριο, ώστε να εκτίσει την ποινή του χρόνου. Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη μετά από 3 χρόνια! Στην καλύτερη. Με μηδαμηνούς βαθμούς και δεδομένα δύσκολα σταυρώματα, όντας στο γκρουπ των αδύναμων.

Αυτά θεωρούσα πως θα αποτελούσαν βασικό ζήτημα για την νέα διοίκηση αλλά από ότι φαίνεται οι εξελίξεις προχώρησαν και η Ευρώπη χάθηκε.

Εκτός κι αν...αυτές οι τιμωρίες από Uefa και ΕΠΟ αλλάζουν.

Δεν ξέρω...όσο περίεργο μου ακούγεται ένας επενδυτής να μην κοιτάει ως πρώτο θέμα το γηπεδικό ώσττε να στηρίξει την επένδυση του, τόσο περίεργο μου ακούγεται να έρθει για επένδυση σε μια ομάδα όπου για μίνιμουμ τα επόμενα 2 χρόνια δεν θα έχει ενεργή την βασική πηγή εσόδων της...

Σχόλια